New Zealand skulle overraske stort i det sydamerikanske og slå Peru ud, hvis Danmark skulle blive seedet i andet lag til VM-lodtrækningen, men en 2-0 sejr til Peru har sendt Danmark ned i tredje seedningslag. 

Da det så allersortest ud i VM-kvalifikationen for Danmark efter nederlaget i Parken til Montenegro, vurderede Nordicbet, at der kun var 15 procent chance for, at Danmark ville være blandt deltagerne til VM 2018 i Rusland. Men nu, cirka et år efter, er Danmark blandt deltagerne efter at have slået Irland ud over to playoff-kampe.

Det gik endda så godt efterfølgende i kvalifikationen, at det danske landshold fik skrabet nok point sammen til FIFAs verdensrangliste, så de blev seedet i lodtrækningen til playoff-kampene, mens landsholdet også med nød og næppe kunne kravle op i andet seedningslag til lodtrækningen i gruppespillet. 

Det krævede dog, at flere resultater flaskede sig for Danmark, og da Sverige slog Italien ud, var der kun et resultat til, der skulle flaske sig fra Danmark: New Zealand skulle slå Peru ud efter 0-0 i det første opgør. På forhånd var det en meget svær opgave for det new zealandske landshold, og da kampen var fløjtet af i Perus hovedstad Lima, stod der da også 2-0 på lystavlen til det sydamerikanske hold.

Og dermed kommer Danmark lige præcis ikke i andet seedningslag til lodtrækningen til gruppespillet, men bliver det bedst rangerede hold i tredje seedningslag - hvilket ingen betydning har. 

Danmark har med sine sine 1.001 point kun 12 point efter Kroatien på FIFAs verdensrangliste for oktober, der danner grundlag for seedningen, og Kroatien er det lavest rangerede hold i andet seedningslag.

Landsholdet kan dermed med stor ærgrelse tænke tilbage på den sidste gruppespilskamp i Parken mod Rumænien, hvor de førte 1-0, og Rumænien havde en mand udvist, men alligevel formåede Danmark at indkassere et mål til 1-1 i slutminutter. Havde Danmark vundet den kamp, havde de haft 1.089 point på FIFAs verdensrangliste, og dermed havde de været placeret helt oppe som nummer 14. 

Det havde givet dem en sikker plads i andet seedningslag, hvor de ville være højere rangeret end Kroatien, Uruguay og Mexico, og dermed ville Danmark ikke have mulighed for at møde for eksempel Spanien, Colombia og England i gruppespillet til VM.

Stor guide til VM 2018 kan læses her

Seedningslagene

De fire seedningslag til lodtrækningen til gruppespillet ved VM 2018 Rusland er:

1. seedningslag: RuslandTyskland, Brasilien, Portugal, Argentina, Belgien, Polen og Frankrig.

2. seedningslag: Mexico, England, Spanien, Uruguay, Colombia, Schweiz, Kroatien og Peru.

3. seedningslag: Iran, Costa Rica, Egypten, Senegal, Island, Sverige, Tunesien og Danmark

4. seedningslag: Japan, Panama, Sydkorea, Nigeria, Saudi-Arabien, Marokko, Australien og Serbien.

Når der trækkes lod til gruppespillet, kan lande fra samme kontinent ikke trække hinanden - udover de europæiske deltagere, hvor der godt kan være to europæiske lande i en gruppe, men ikke tre. 

Bookmaker: Sådan går det Danmark

Flere bookmakere er allerede kommet med odds på, hvordan det kommer til at gå Danmark under VM 2018, selvom modstanderne i gruppespillet endnu ikke er kendt, hvor der både kan dannes drømme- og skrækpuljer. 

"Som roligan er det selvfølgelig tæt på umuligt at få armene ned efter en fantastisk aften i Dublin. Men selv uden de rød-hvide briller vurderer vi, at de danske chancer for en 1/8-finale er ret sandsynlige alt afhængig af lodtrækningsheldet. Selvom der er flere verdensklassenationer med til VM, ligner Danmark et hold, man for alt i verden vil undgå at hive op af hatten fra tredje seedningslag," siger Thomas Holm, pressechef hos NordicBet* i en pressemeddelelse. 

"Går vi videre fra det indledende gruppespil, vil det med al sandsynlighed bliver som toer i puljen. Modstanderen i en eventuel 1/8-finale vil typisk være fra første seedningslag, hvor der er et par frygtindgydende hold som Tyskland, Frankrig og Brasilien iblandt, hvorfor det nok vil blive vores endestation. Dog tæller første seedningslag også Polen, der tidligere har fået ørerne i den danske maskine. I det tilfælde vil en kvartfinale absolut ikke være utopi," fortsætter pressechefen. 

Danmark kvalificerer sig fra gruppespillet til 1/8-finalen: 

JA NEJ
2,05 1,83
Danske Spil
NordicBet