18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce
Opdateret

VM 2018

World Cup 2018Velkommen til BetXpert's guide til VM 2018 i Rusland. Via oversigten herunder kan du dykke ned og se detaljerne om de enkelte hold, og læse vores eksperters gennemgribende analyser af alle lande. Holdenes taktik, opstilling og trupper er analyseret indgående.

VM 2018 Grupper

Klik på et hold for at gå til deres side, med analyse, profiler mv.

Gruppe A

Gruppe B

Gruppe C

Gruppe D

Gruppe E

Gruppe F

Gruppe G

Gruppe H

VM er fascinerende. VM er fabelagtigt. VM er betagende. Og netop derfor fortjener VM 2018 i Rusland en intens dækning her på BetXpert. Derfor denne optakt. Vi følger selvfølgelig op under slutrunden med analyser af hver eneste kamp og en masse spilforslag!

Intens redaktionel dækning

VM i fodbold er en kæmpe stor sportsbegivenhed, som bliver fulgt overalt i verdenen. Millioner af mennesker vil sidde klistret til tv-skærmen, mens nogle af verdens bedste fodboldspillere løber rundt på stadions i Moskva og kæmper indædt.

De 32 nationer der skal dyste ved VM 2018 er som nævnt berørt indgående her i vores guide, hvor hvert eneste land er taget under nidkær behandling af vores mange fodboldeksperter. Vi kigger på holdenes taktik, resultater, træner, gennemgår de spillere der er til rådighed i trupperne og leverer begrundede og velargumenterede bud på forventede startopstillinger. 

Og så kommer vi også til at skrive en væld af historier og artikler om bettingrelevans fra slutrunden. Hvem bliver turneringens topscorer, hvor meget bliver der spillet for på slutrunden, hvor vinder bookmakerne penge (og hvor taber de), hvem er favoritter til at vinde slutrunden og meget, meget mere. 

Dyk ind i vores artikel-sektion, hvor vores redaktion og eksperter holder dig ajour med alt det der sker ved VM i Rusland.

Ekspertanalyser af alle kampe

Sædvanen tro vil vores ekspertpanel under VM-slutrunden dække samtlige 64 kampe der spilles undervejs. De fleste kampe vil der sandsynligvis komme ét eller flere tips til, mens andre vil blive dækket af en grundig analyse, som læserne kan bruge til selv at finde spil med potentiel værdi.

Se aktuelle tips til VM 2018 her.

21. VM-slutrunde

VM i Rusland er den 21. slutrunde i rækken af VM-slutrunder. De bliver afholdt med fire års mellemrum, og har bortset fra 1942 og 1946 været afviklet siden 1930, hvor det hele startede i Uruguay i en slutrunde, som blev vundet af hjemlandet selv. 

Følgende lande har vundet VM i fodbold:

  • Brasilien (5 titler)
  • Tyskland (4 titler)
  • Italien (4 titler)
  • Argentina (2 titler)
  • Uruguay (2 titler)
  • Spanien (1 titel)
  • Frankrig (1 titel)
  • England (1 titel)

Favoritter: Tyskland og Frankrig

Der er endnu ikke fundet en VM-vinder uden for Sydamerika og Europa. 11 gange har et europæisk land vundet VM, mens det 9 gange har været et sydamerikansk land. Og kigger man på favoritterne til at vinde VM 2018 i Rusland, er det også de to kontinenter at favoritterne kommer fra. 

Bookmakerne har et tæt felt bestående af fem favoritter, der ligger tæt på hinanden i odds. Tyskland, Frankrig, Brasilien, Spanien og Argentina er de fem lande med lavest odds. 

Det tyske landshold kan med en triumf i Rusland tangere Brasiliens rekord for flest vundne slutrunder, og de havde en perfekt vej til slutrunden gennem kvalifikationen. 10 kampe skulle de spille, og de vandt dem alle sammen. Endda i overbevisende stil: målscoren hed 43-4. 

Frankrig havde lidt mere besvær i deres gruppe, hvor det "bare" blev til 23 point ud af 30 mulige - kun et enkelt nederlag kunne det franske landshold notere sig. 

Nye lande

Island vandt overraskende deres kvalifikationsgruppe, og deltager dermed ved VM 2018 i Rusland. Og det er første gang nogensinde, at Island deltager ved en VM-slutrunde i fodbold. Og ikke nok med det. Island er også den mindste nation nogensinde til at kvalificere sig, hvis man kigger på indbyggertallet. Island har bare 335.000 indbyggere, så det er noget af en præstation af islændingene. Tidligere havde Trinidad and Tobago rekorden, da de deltog ved VM i 2006 - den gang havde de 1,3 millioner indbyggere. 

Også Panama deltager for første gang nogensinde ved en VM-slutrunde. Med en sejr på 2-1 over Costa Rica i den sidste kamp i kvalifikationen fik de lige akkurat sneget sig op på den sidste direkte kvalifikationsplads i CONCACAF. I kampen scorede de et såkaldt "spøgelsesmål" - bolden krydsede aldrig stregen. Det vides endnu ikke, om der kommer yderligere efterspil på baggrund af resultatet og spøgelsesmålet. 

Dem mangler vi

Den største nation som ikke er kvalificeret til VM 2018 er uden tvivl Italien. Nederlaget i playoff-kampene mod Sverige gør ondt langt ind i den fodboldglade italienske sjæl, og profiler som Buffon, Chiellini m.fl. bliver savnet. Det er første gang siden 1958 at Italien ikke er med i VM-slutrunden.

Fra Europa savner vi også bronzevinderne fra VM 2014, Holland, som kun formåede at blive nummer tre i deres pulje efter hhv. Frankrig og Sverige. Også Ukraine og Tyrkiet kvalificerede sig heller. 

Et andet af de helt store lande vi må undvære til VM 2018 er USA, der ikke klarede skærene i den nord- og mellemamerikanske kvalifikation, hvor de overraskende måtte se sig overhalet af både Panama og Honduras. 

Chile skulle mindst have uafgjort i deres sidste kamp på udebane mod Brasilien, der allerede var direkte kvalificeret, men et nederlag på 3-0 betød, at de ikke gik videre, og dermed vil VM 2018 i Rusland være uden store stjerne som Arturo Vidal og Alexis Sanchez. 

Kina har store drømme om at have et slagkraftigt landshold, og der bliver pumpet milliarder og atter milliarder af kroner i kinesisk klubfodbold og talentudvikling. Effekten er dog ikke helt smittet af på det kinesiske landshold endnu, der ikke klarede skærene i den asiatiske VM-kvalifikation, hvor de blandt andet måtte se sig passeret af Syrien, Sydkorea og Iran. 

Tidligere VM-slutrunder

År. Værtsnation.
GULD, sølv, bronze, nr 4

1930: Uruguay
URUGUAY. Argentina. USA. Jugoslavien

1934: Italien 
ITALIEN. Tjekkiet. Tyskland. Østrig

1938. Frankrig
Italien. Ungarn. Brasilien. Sverige.

1950. Brasilien
URUGUAY. Brasilien. Sverige. Spanien

1954. Schweiz
 VESTTYSKLAND. Ungarn. Østrig. Uruguay

1958: Sverige
BRASILIEN. Sverige. Frankrig. Vesttyskland

1962: Chile
BRASILIEN. Tjekkoslovakiet. Chile. Jugoslavien

1966: England
ENGLAND. Vesttyskland. Portugal. Sovjet

1970: Mexico
BRASILIEN. Italien. Vesttyskland. Uruguay

1974: Vesttyskland. Holland. Polen. Brasilien.

1978: Argentina 
ARGENTINA. Holland. Brasilien. Italien

1982: Spanien
ITALIEN. Vesttyskland. Polen. Frankrig

1986: Mexico
ARGENTINA. Vesttyskland. Frankrig. Belgien

1990: Italien
VESTTYSKLAND. Argentina. Italien. England

1994: USA
BRASILIEN. Italien. Sverige. Bulgarien

1998: Frankrig
FRANKRIG. Brasilien. Kroatien. Holland

2002: Japan/Sydkorea
BRASILIEN. Tyskland. Tyrkiet. Sydkorea
Topscorer: Ronaldo, Brasilien - 8 mål

2006: Tyskland
ITALIEN. Frankrig. Tyskland. Portugal
Topscorer: Klose, Tyskland - 5 mål

2010: Sydafrika
SPANIEN. Holland. Tyskland. Uruguay
Topscorer: Thomas Müller, Tyskland - 5 mål
(Villa, Fórlan og Sneijder scorede også 5 gange, men havde færre assists)

2014: Brasilien
TYSKLAND. Argentina. Holland. Brasilien
Topscorer: James Rodríguez, Colombia - 5 mål

Kommentarer

Feedback