18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Serbien - Analyse

Kommentarer (10)

Kampprogram, Serbien

Fuldt kampprogram

Serbien fakta

Træner:
Mladen Krstajic (48 år)
Ansat siden: oktober 2017

Serber.

Serbien på Twitter
@FSSrbije
#SRB #fssrbije

Efter mange år som del af fodboldmæssigt succesrige Jugoslavien samt nogle år som del af partnerskab med Montenegro, er Serbien siden 2006 en selvstændig nation og spiller med stolthed for egne farver. Det har dog kun medført to slutrunde-kvalifikationer, VM 2010 samt denne. Men med en fin blanding af rutine og talent ser potentialet godt ud. Hvis temperamenterne kan holdes i ave.

Der er stort set altid ballade omkring det serbiske landshold, og trods en succesfuld kvalifikation, blev landstræner Slavoljub Muslin i oktober bedt om at pakke kufferterne efter 1-0 sejren over Georgien i sidste runde. Den defensive træner ragede uklar med det serbiske fodboldforbund om holdudtagelserne og spillestilen. Ansat blev i stedet den tidligere Schalke 04-spiller Mladen Krstajic der straks kvitterede med at udtage Lazio-stortalentet Milinkovic-Savic som Muslin havde holdt ude i kulden.

Styrker

I kvalifikationen spillede de passionerede serbere ud fra en stærk defensiv og trak det længste strå i en række tætte kampe. De har diverse rutinerede profiler (fx Ivanovic, Matic og Kolarov) der bidrager med værdifuld erfaring, men de har også nogle store talenter der står over for et gennembrud.

Håbet er at Krstajic kan gøre offensiven mere slagkraftig.

Svagheder

Der var nemlig en del offensivt spage indsatser i kvalifikationen.

Førnævnte tendens til uro kan også blive et problem. Dels i forhold til det indblandingsglade forbund (er træneruerfarne Krstajic mand for at sige fra over for taktiske krav?), dels hvis spillerne lader deres passion og nationale stolthed kamme over og mister hovedet på banen.

Endelig kan det være at øget fokus på offensiven går ud over defensiven hvor der er en del gamle drenge. Kan de følge med hvis modstanderne slår til på hurtige kontraer?

Vejen til VM/aktuel status

I en tæt gruppe leverede Serbien en solid kvalifikationsturnering hvor de kun tabte én enkelt kamp ud af 10: 6-3-1 (20-10).

En del snævre kampe, men serberne vandt puljen og distancerede Irland, Wales og Østrig (samt Georgien og Moldova). Det var Østrig der lykkedes med at slå Serbien 3-2 på hjemmebane i næstsidste spillerunde.

Serbisk topscorer blev Mitrovic med 6 kasser.

Træningskampe: I november 2-0-sejr i Kina og 1-1 i Sydkorea. I marts 1-2-tab mod Marokko og 2-0-sejr over Nigeria. Her blev begge mål sat ind af Mitrovic.

Opdatering: 4/6: Serbien - Chile: 0-1. 9/6: 5-1 over Boliva. Tre mål af Mitrovic.

Tidligere præstationer

Serbien har deltaget i én enkelt VM-slutunde som selvstændig nation. Det var i 2010 i Sydafrika hvor de slog Tyskland, men alligevel røg ud i gruppespillet oga tab mod Ghana og Australien.

Tidligere har Serbien hørt under først Jugoslavien (indtil 1992) og siden Serbien og Montenegro (indtil 2006; indtil 2003 faktisk også kaldet Jugoslavien). Det oprindelige Jugoslavien deltog otte gange ved VM og fire gange ved EM. Serbien og Montenegro deltog ved VM to gange og EM én enkelt gang.

Serberne missede EM 2008, 2012 og 2016 (hvor de var i kvalifikationspulje med Danmark og kun fik 4 point).

Serbien fakta

Træner:
Mladen Krstajic (48 år)
Ansat siden: oktober 2017

Serber.

Serbien på Twitter
@FSSrbije
#SRB #fssrbije

Kampprogram, Serbien

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback