18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - England - Analyse

Kommentarer (11)

Kampprogram, England

Fuldt kampprogram

England fakta

Træner:
Gareth Southgate (51 år)
Ansat siden: november 2016

Englænder.

England på Twitter
@England
#ENG #ThreeLions #3Lions

Hvis landsholdsfodbold udelukkende bestod af kvalifikationsturneringer, ville englænderne være overordentligt succesfulde. De har ikke tabt en kvalifikationskamp til en stor turnering siden 2009 og er derfor ubesejret i 39 kampe i træk i kvalifikationsturneringer. Desværre for Løverne, er de ikke kendt for denne statistik, men for at være holdet der skuffer til slutrunderne. Ved EM i 2016 røg de således ud mod lille Island.

Styrker

Men landstræner Southgate der tog over efter EM, ser ud til at have fået den defensive organisation til at fungere rigtig godt. England lukkede kun tre mål ind i kvalifikationen og kun 1 mål ind i alt i træningskampe mod Tyskland, Brasilien, Holland og Italien.

Fremme ser det også godt ud med Tottenham-målsluger Harry Kane samt talenter som Rushford.

Desuden er mange af de centrale spillere på det engelske hold vant til at spille sammen til daglig i henholdsvis Tottenham, Liverpool og Manchester City.

Svagheder

Mental skrøbelighed? Det massive forventningspres fra pressen og fans har ofte virket som en medvirkende faktor til at England har skuffet. Kan dette engelske hold sætte sig ud over det? Måske, måske ikke.

Skal man pege på en lidt udsat position på det engelske hold, er det målmandsposten. England drager til VM i Rusland med tre meget landsholdsuerfarne keepere.

Vejen til VM/aktuel status

England leverede en flot kvalifikation hvor de vandt deres gruppe uden at tabe. De vandt samtlige kampe, på nær udekampene mod Slovenien og Skotland. Gruppen bestod også af Slovakiet, Litauen og Malta. Englænderne lukkede blot tre mål ind og scorede selv 18 mål.

Træningskampe: I november blev det 0-0 hjemme mod både Tyskland og Brasilien. I marts 1-0-sejr i Holland og 1-1 hjemme mod Italien.

Opdatering: 2/6 England-Nigeria 2-1. 7/6: 2-0 over Costa Rica,

Historik

England er blandt de relativt få nationer der har prøvet at løfte VM-trofæet. Triumfen kom dog helt tilbage i 1966 på hjemmebanen Wembley. Ved hver slutrunde hungrer de fodboldgale englændere efter ny succes for landsholdet, men typisk skuffes de. Ved VM i 2014 blev de allerede sendt ud i den indledende pulje. I 1990 ved VM i Italien nåede de dog semifinalen hvor de røg ud på straffespark mod de senere verdensmestre fra Tyskland.

I 1996 var England vært for EM og nåede semifinalen. Historien fra 1990 gentog sig og via straffesparkskonkurrence sendte tyskerne England ud af turneringen. Nuværende træner Gareth Southgate endte som den uheldige skurk der brændte.

Og så var der EM 2016 hvor englænderne undervurderede vikingerne fra Island og røg ud i 1/8-finalen - i øvrigt efter en blodfattig indsats i gruppespillet.

England fakta

Træner:
Gareth Southgate (51 år)
Ansat siden: november 2016

Englænder.

England på Twitter
@England
#ENG #ThreeLions #3Lions

Kampprogram, England

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback