Der var ikke mange positive elementer at tage med fra lørdagens 0-0-kamp mod Irland, udover at den danske defensiv holdt irerne fra at score et vigtigt udebanemål. Men måske kan der findes trøst i Irlands vej til de to afgørende playoffkampe, for i kvalifikationen samlede irerne færre point sammen og scorede halvt så mange mål på hjemmebane.  

Selvom forventningerne var til mere, måtte Danmark nøjes med at tage 0-0 med fra lørdagens playoff-kamp mod Irland. Irerne startede lidt mere forsigtigt ud, end de har haft for vane i kvalifikationspuljen, hvor de i syv ud af 10 kampe har haft en afslutning eller et hjørnespark indenfor de første fem minutter, mens de i fire af kampene allerede har været foran efter fire minutter. I Parken i lørdags skulle vi helt frem til det 39. minut, før Irland registrerede en afslutning, og først to minutter før pausen fik irerne skabt, hvad der kan kategoriseres som en farlig målchance. Her måtte Kasper Schmeichel parere en afslutning fra højrebacken Cyrus Christie med skulderen, efter at Jens Stryger Larsen var blevet snydt.

De danske spillere havde dog heller ikke nemt ved at trænge igennem den irske defensiv, og udover to gode tilbud til Cornelius og Sisto på returbolde fra den irske keeper var det småt med danske muligheder. Fem afslutninger havde Hareides tropper i alt indenfor rammen, hvilket var lidt under gennemsnittet for kvalifikationen på knap seks i alt og lidt over syv pr. hjemmekamp. I den anden ende var Christies store chance og en svær hovedstødsafslutning fra Shane Duffy i slutminutterne de eneste sekvenser, hvor Kasper Schmeichel måtte på arbejde. Også dette er under irernes gennemsnit fra kvalifkationspuljen, hvor holdet havde knap tre afslutninger indenfor rammen pr. kamp og lidt over fire pr. udekamp.

Generelt var irerne ifølge statistikkerne bedre på udebane end på hjemmebane i kvalifikationen, og hvis man hænger lidt med klaphatten efter lørdagens kamp, er det måske det, man skal bygge sin optimisme på. Kun otte ud af holdets 19 point blev hentet på hjemmebane, og i fem kampe på Aviva Stadium formåede irerne kun at score fire mål og at vinde to kampe; mod Georgien og Moldova. 

Danmark kvalificerede sig til VM 2018 i Rusland efter en sejr på 5-1 i Irland, og VM i fodbold bliver stort her på BetXpert, hvor vi har skrevet en stor VM-guide, du kan læse her

Vil Irland også afvente i Dublin?

I de 90 målløse minutter benyttede det irske mandskab enhver dødbold og indkast på danskernes banehalvdel til at få alle høje folk med i feltet, og med en gennemsnitshøjde på 184,54 centimeter, ville irerne sandsynligvis have domineret luftrummet mod de fleste mandskaber. Den danske startellever målte dog kun knap en halv centimeter lavere i gennemsnit end den irske, og Simon Kjær og co. havde da heller ikke de store problemer med at lukke de irske dødbolde ned.

I kvalifikationen havde Irland fire hjørnespark pr. kamp, mens Danmark havde lidt over seks, og her var det en særlig interessant detalje, at Irland ikke har fået ret mange hjørnespark i perioder, hvor deres kampe har stået lige. I hele kvalifikationen har de irske kampe stået lige i 449 minutter eller cirka halvdelen af alle spillede minutter, og her har de irske tropper blot fået to hjørnespark.

Det vidner altså om et hold, som langt hen ad vejen er tilfredse med status quo, og det virker sandsynligt, at Irland igen tirsdag vil spille afventende og først presse på og spille decideret angrebsfodbold, hvis Danmark kommer foran. I lørdagens opgør fik irerne et enkelt hjørnespark i slutningen af hver halvleg (omend indskiftede Shane Long med rette følte sig snydt for et tredje hjørnespark i anden halvleg) og virkede tilfredse med at stå dybt og angribe på hurtige, velvalgte kontraangreb. Sætter landstræner Martin O'Neill sit hold op taktisk, som han har gjort i gruppespillet, vil kampbilledet tirsdag på Aviva Stadium ikke være meget anderledes, end det var i Parken lørdag aften.

En lidt kuriøs detalje ved lørdagens kamp var, at hele 15 af de startende 22 spillere på banen ville få karantæne i returkampen, hvis de blev noteret i dommerens sorte bog. Den serbiske dommer Milorad Mažic havde måske netop derfor en stille dag på kontoret og skulle ikke tage stilling til så mange benbrækkertacklinger og brok fra utilfredse spillere, som man ellers godt kunne forvente i en kamp med så meget på spil. Ikke en eneste gang havde han sine kort fremme. Ved en enkelt sekvens kunne han måske godt have givet en advarsel til irske Harry Arter for at bremse en omstilling, hvilket ville have udløst karantæne i returkampen. Ikke overraskende takkede Arter overfor Sky Sports Mažic for indsatsen efter kampen, og især for at have styr på, hvem der var i karantænefare. 

Både Martin O'Neill og Åge Hareide kan potentielt stille med samme startopstillinger i tirsdagens neglebider i Dublin. Kampen fløjtes i gang klokken 20:45.

Få et overblik over tallene fra det første opgør i Parken i lørdags:

Se Danmarks taktik og forventede opstilling til VM 2018 her/vm-2018/hold/danmark/opstilling

Statistik fra Danmark - Irland i Parken:  Danmark  Irland
Boldbesiddelse: 68 % 32 %
Afleveringspræcision: 85 % 60 %
Hjørnespark: 5 2
Afslutninger på mål: 5 2
Afslutninger ved siden af mål: 5 2
Blokerede afslutninger: 4 4
Afleveringer: 587 205
Afleveringer til en medspiller: 498 124
Begåede frispark: 15 9
Offsides: 0 1
Kort: 0 0

Kilde: Uefa.com

Få et overblik over tallene bag de to holds kvalifikation nedenfor:

Se alle Danmark seneste resultater her

Landenes VM-kvalifikation i tal  Danmark  Irland
Mål scoret: 20 12
Mål indkasseret: 8 6
Gennemsnitlig boldbesiddelse: 58,7 44,5
Gennemsnitlig afleveringspræcision: 87,2 79,2
Gennemsnitlig antal hjørnespark: 6,1 4
Gennemsnitlig antal hjørnespark indkasseret: 2,2 6,1
Gennemsnitlig antal afslutninger: 15,5 12,4
Heraf indenfor rammen: 5,9 3,2
Gennemsnitlig antal afslutninger tilladt: 8,9 10,9
Heraf indenfor rammen: 2,3 3,5
Gennemsnitlig antal kort: 1,2 2,2
Gennemsnitlig antal gule kort trukket: 2,3 (+tre røde) 1,7 (+tre røde)
Gennemsnitlig antal offsides: 2 1,8
Gennemsnitlig antal forseelser begået: 11 13,3
Gennemsnitlig antal forseelser trukket: 12,1 13,6

Kilde: Uefa.com