18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Marokko - Analyse

Kommentarer (1)

Kampprogram, Marokko

Fuldt kampprogram

Marokko fakta

Træner:
Hervé Renard (53 år)
Ansat siden: februar 2016

Franskmand

Marokko på Twitter
@frmfofficiel
#MOR #Maroc #DimaAfrica

"Løverne fra Atlas-bjergene” er efter 20 års fravær klar til VM igen. De styres af træner Herve Renard, der som den eneste træner nogensinde har vundet Africa Cup of Nations med to forskellige hold ( Zambia og Elfenbenskysten).  

Styrker

De kolde og tørre facts afslører Marokkos force: Holdet lukkede ikke eet eneste mål ind i kvalifikationen. Dette var bestemt ikke helt tilfældigt, da holdet er fokuseret på hårdt og solidt defensivt arbejde.

Hervé Renard er en træner, der ved hvad han vil med sine landshold, og det er utvivlsomt Marokkos styrke.

Svagheder

Det helt store spørgsmål er dog, om marokkanerne kan hæve niveauet tilpas meget, så de kan udfordre de europæiske stormagter. De har defensiven og taktikken til at drille, men er det nok til at gå videre fra gruppen? 

Det kan blive et problem at flere af idealstarterne er reserver til dagligt på deres klubhold, dvs måske ikke er helt oppe i tempo. Nogle spiller desuden een plads på klubholdet, en anden på landsholdet.

Vejen til VM/aktuel status

Marokko kvalificerede sig til VM ved at vinde deres kvalifikationsgruppe foran Elfenbenskysten, Gabon og Mali. Tre sejre og tre uafgjorte i seks kampe gav dem 12 point. De var desuden det eneste afrikanske hold der ikke lukkede et eneste mål ind i kvalifikationskampene. De endte med en målscore på 11-0.

Der var dog spænding indtil sidste kamp. Her mødte Marokko Elfenbenskysten på udebane, og med en sejr ville Elfenbenskysten overtage pladsen til VM. Marokko leverede dog en fremragende indsats og vandt 2-0.

Det mest imponerende ved deres VM-kvalifikation var, at de formåede at gøre det uden at indkassere et mål. De holdt således spillere som Pierre-Emerick Aubemeyang, Gervinho og Seydou Doumbia (blandt andre) fra at score mod dem.

I træningskampene i marts gjorde de også rent bord. De indkasserede dog én kasse i 1-2-sejren over Serbien (spillet i Torino), mens de sejrede 2-0 hjemme over Usbekistan.

Opdatering: 30/5 blev det 0-0 mod Ukraine. 4/6: 2-1 over Slovakiet. 9/6: 3-1-sejr i Estland.

Historik

Marokko har deltaget ved VM fire gange (1970, 1986, 1994 og 1998). Deres bedste præstation var i 1986 hvor de vandt deres gruppe og gik videre til ottendedelsfinalen. Det blev dog endestationen, men de var det første afrikanske hold der formåede at komme videre fra gruppespillet. De var tæt på at gentage denne bedrift ved VM i 1998. De endte dog efter Norge, som slog Brasilien i sidste kamp.

Marokko har desuden vundet Africa Cup of Nations én gang. Det skete i 1976.

Marokko fakta

Træner:
Hervé Renard (53 år)
Ansat siden: februar 2016

Franskmand

Marokko på Twitter
@frmfofficiel
#MOR #Maroc #DimaAfrica

Kampprogram, Marokko

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback