18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Tyskland - Analyse

Kommentarer (25)

Kampprogram, Tyskland

Fuldt kampprogram

Tyskland fakta

Træner:
Joachim Löw (62 år)
Ansat siden: juli 2006

Tysker. Næstlængst siddende træner ved slutrunden.

Tyskland på Twitter
@DFB_Team @DFB_Team_EN
#GER #DieMannschaft

De forsvarende verdensmestre fra Tyskland er blandt de helt store favoritter til at løfte VM-trofæet 15. juli i Moskva. De fører FIFAs verdensrangliste, havde en solid kvalifikation, er notorisk skarpe ved slutrunder, og de har et stærkt mandskab. Med basis i det der vandt i 2014 og nu med flere interessante talenter som krydderi.

Styrker

Det er ikke sådan at tyskerne altid vinder det hele (selv om Gary Lineker har ret i at det virker sådan), men de har et forbandet højt bundniveau, en ekstrem turneringsmentalitet og stor strategisk fleksibilitet.

Med dygtige Joachim Löw ved trænerroret løber de solen sort; presser når modstanderne har bolden, og tilbyder sig flittigt når bolden er i egne rækker. Men mest af alt er de spilintelligente. Dette er noget det tyske talentarbejde har fokuseret på i efterhånden mange år, og det har givet en masse spillere der ikke nødvendigvis er verdens bedste teknikere, men som løber og reagerer rigtigt i langt de fleste situationer. Thomas Müller, fx.

Og selvfølgelig er der også - landet har 100 millioner indbyggere og en STOR talentmasse - spillere der er fantastiske teknikere, fx Özil. Og skades en spiller, selv en spiller der er meget markant, så er der andre klassefolk der kan tage over. Som da et tysk b-hold vandt Confederations Cup sidste sommer.​

Svagheder

Men selvfølgelig er der svagheder og problemer. Blandt andet at verdens nok allerbedste målmand, Neuer, ikke har spillet siden september sidste år. Samt at super-midterforsvarsparret Boateng og Hummels har set bedre dage.

I front mangler der måske en stabil målæder a la Gerd Müller eller Miroslav Klose. Der er rutinerede Gómez og unge Werner, men den første er nok ovre sin bedste tid, og sidstnævnte viste mental skrøbelighed da fanlarm gjorde ham svimmel under en CL-kamp sidste efterår.

Vejen til VM/aktuel status

Efter nederlaget til Frankrig ved semifinalen i EM gjorde Tyskland rent bord i kvalifikationsturneringen med 10 sejre ud af 10 mulige og en målscore på 43-4. Det kan vidst ikke gøres meget bedre. Med til historien hører dog, at kvalifikationsgruppen var overkommelig (Nordirland, Tjekkiet, Norge, Aserbajdsjan og San Marino).

De 43 mål blev sat ind af 21 forskellige spillere (topscorerne Müller og Wagner scorede kun fem hver), og det er kendetegnende for Löws landshold der har kollektivet i fokus.

Det sås også da Tyskland imponerede også ved at vinde Confederations Cup sidste sommer. Stort set hele A-kæden var fraværende, men fem kampe gav een uafgjort, fire sejre (inkl 1-0 mod Chile i finalen) og en målscore på 12-5.

Træningskampene i slut-2017 og start-2018 har til gengæld ikke været så imponerende. I november 0-0 i England og 2-2 hjemme mod Frankrig. I marts 1-1 hjemme mod Spanien og 0-1-tab hjemme mod Brasilien. Det skal dog med at det var fire stærke modstandere, og mod Brasilien blev der eksperimentet en del i startopstillingen.

Opdatering: 2/6 Østrig-Tyskland 2-1. Tyskerne stillede reservepræget, men alligevel bekymrende. Dog gjorde Neuer det glimrende i målet i sit comeback efter lang skadespause. 8/6: 2-1 over Saudi Arabien.

Historik

Tyskland (hvis man medtæller Vesttyskland i årene 1949-90) har været blandt de bedste ved næsten alle verdensmesterskaber. Fire guldmedaljer (1954 – hvor der dog skulle doping og brutalt spil til for at slå Puskas og Ungarn - 1974, 1990 og 2014), fire sølv (1966, 1982, 1986 og 2002), tre bronze (1934, 2006 og 2010) plus en fjerdeplads (1958) og tre kvartfinaler. Landet var ikke med i 1930 og 1950, så den eneste deciderede fiasko har været i 1938 hvor det blev til exit i første runde, og til dels i 1978 hvor man kun nåede mellemrunden. Et ægte turneringshold.

På vej til Brasilien 2014-finalesejren på 1-0 (via forlænget spilletid) mod Argentina traumatiserede tyskerne værtsnationens hold og de lokale fans ved at vinde 7-1. En næsten uforskammet effektiv præstation.

Tyskland har desuden vundet EM tre gange (1972, 1980, og 1996) og nået finalen tre andre gange, 1976, 1992 (hvor de - huttelihut! - tabte til Danmark) og 2008. Desuden semifinalen i 2012 og 2016.

Og så snuppede de jo også lige en Confederations Cup-guldmedalje i 2017.

Tyskland fakta

Træner:
Joachim Löw (62 år)
Ansat siden: juli 2006

Tysker. Næstlængst siddende træner ved slutrunden.

Tyskland på Twitter
@DFB_Team @DFB_Team_EN
#GER #DieMannschaft

Kampprogram, Tyskland

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback