18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Saudi Arabien - Analyse

Af Toke
Kommentarer (1)

Kampprogram, Saudi Arabien

Fuldt kampprogram

Saudi Arabien fakta

Træner:
Juan Antonio Pizzi (54 år)
Ansat siden: november 2017

Spanier.

Saudi Arabien på Twitter
@saudiFF @Saudia_fan
#KSA

Saudi Arabien er tilbage ved VM efter 12 års fravær. I 2006 var landet fra Mellemøsten mest en prügelknabe, og forventningerne er da heller ikke særlig store denne gang. 

Umiddelbart efter kvalifikationen blev den hollandske træner Bert Van Marjwijk fyret pga. uoverensstemmelser om arbejdsforholdene. Herefter overtog Edgardo Bauza, men efter kun to måneder blev han også smidt på porten. Nu hedder træneren Juan Antonio Pizzi, som havde stor succes ved Copa America i 2016 med Chile, men mislykkedes  med at føre chilenerne til VM. 

Styrker

Saudisk fodbold gennemgår en interessant udvikling for tiden, da landets fodboldforbund endelig har droppet sit forbud imod, at spillerne søger udenlands. Faktisk opfordres nu de bedste spillere til at søge større udfordringer, og flere saudiere er derfor skiftet til især spansk fodbold.

Størstedelen af den saudiske trup spiller dog stadig i den hjemlige liga. Dermed kender mange af dem hinanden uhyre godt. 

I kvalifikationen lå Saudi Arabiens styrker i at være tålmodige og trække tempoet ud af kampene, og så være dygtige og giftige på kontraangreb. Den store stjerne og playmaker på midtbanen hedder Nawaf Al Abed, en dygtig tekniker der har et godt blik for spillet.

Svagheder

Træner Pizzi var ikke med til at kvalificere saudierne til VM, og han har ikke haft meget tid til at forberede holdet til slutrunden.

Desuden: Det er en ulempe, at de fleste saudi arabere ikke er vant til at spille imod kvalitetsmodstandere. Niveauet i den saudiske liga er lavt, hvilket også forklarer, hvorfor Saudi Arabien så ofte har det svært, når de spiller på den største scene.

Vejen til VM/aktuel status

Saudi Arabiens tur til Rusland var lang og hård. De startede i kvalifikationsgruppe med De Forenede Arabiske Emirater, Palæstina, Malaysia og Østtimor, hvor saudierne sikrede sejren i overbevisende stil med 20 point efter de otte kampe. De grønne falke lukkede blot fire mål ind, hvilket ovenikøbet sikrede dem kvalifikation til de asiatiske mesterskaber, der spilles i 2019. 

Sejren i det indledende gruppespil sendte saudierne videre til det afgørende gruppespil i anden runde. Her mødte de Japan, Australien, De Forenede Arabiske Emirater, Irak og Thailand. Her sluttede Saudi Arabien med 19 point efter ti kampe, hvilket sikrede dem en billet til Rusland. Andenpladsen kom i hus på bedre målscore end Australien efter en 1-0-sejr over Japan i den sidste spillerunde, hvor japanerne allerede havde kvalificeret sig. 

Træningskampe: I november tabte SA 0-3 i Portugal og 0-1 i Bulgarien. I februar blev det 3-0 over Moldova og 1-4-tab i  Irak. I marts 1-1 mod Ukraine og 0-4-tab i Belgien. I maj: 2-0 over Algeriet og 2-0 over Grækenland.

Opdatering: 28/5 tabte SA 1-2 i Italien. 3/6 (i Schweiz): Saudi Arabien - Peru: 0-3. 8/6: 1-2-tab i Tyskland.

Historik

Saudi Arabien har deltaget ved VM fire gange før. Fra 1994 til 2006 kvalificerede dig sig alle gange. Deres bedste resultat opnåede de ved deres første VM i 1994. Her nåede de til ottendedelsfinalen, hvor de blev sendt ud af de senere bronzevindere fra Sverige. I gruppespillet slog de både Belgien og Marokko. Ved de efterfølgende slutrunder har de ikke kunne følge op på den flotte debut. I de ni kampe er det ikke lykkedes dem at vinde, og kun to gange opnåede de et uafgjort resultat. I 2006 fik de 1 point i gruppespillet via uafgjort mod Tunesien. De tabte kun 0-1 til Spanien, men 0-4 til Ukraine.

Saudi Arabien fakta

Træner:
Juan Antonio Pizzi (54 år)
Ansat siden: november 2017

Spanier.

Saudi Arabien på Twitter
@saudiFF @Saudia_fan
#KSA

Kampprogram, Saudi Arabien

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback