18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Colombia - Analyse

Kommentarer (3)

Kampprogram, Colombia

Fuldt kampprogram

Colombia fakta

Træner:
José Néstor Pekerman (73 år)
Ansat siden: januar 2012

Argentiner.

Colombia på Twitter
@FCFSeleccionCol
#COL #FCF #FCFMayores #VamosColombia

Colombia råder over eet af VMs mest spændende mandskaber og har erfarne José Pékerman ved trænerroret. Det blev til en kvartfinale i 2014.

Styrker

Det var endda uden målmaskine Falcao der missede slutrunden pga en skade. Han er med denne gang, ligesom andre offensivstjerner som James Rodriguez og Cuadrado.

Svagheder

Men hvilken form er Falcao efter en skade (igen-igen) holdt ham væk fra Monacos hold i stort hele maj?

Flere andre vigtige spillere har svært ved at få fast spilletid i deres klubber. Fx målmand Ospina.

Vejen til VM var heller ikke problemfri for Colombia, der lige så vel kunne have misset billetten, hvis konkurrenterne havde været mere kølige i de afgørende kvalifikationskampe. Hvis colombianerne vil langt i den her turnering, kræver det at de hæver niveauet fra kvalifikationen, og at idealopstillingen lever op til de mange forventninger. 

Som udgangspunkt har bookmakerne rangeret dem som det bedste hold i gruppen, men en overraskelse kan sagtens finde sted, særligt hvis Colombia skal bruge deres reservespillere, der ikke synes at holde samme niveau som idealstarterne.

Vejen til VM/aktuel status

Colombia kvalificerede sig til VM ved at blive nummer fire i den sydamerikanske VM-kvalifikation. De endte bag Brasilien (1), Uruguay (2) og Argentina (3), men lige foran Peru og Chile i en meget, meget tæt affære. Faktisk var der kun ét point mellem Colombia på fjerdepladsen og Chile på den bitre sjetteplads, der ikke giver nogen VM-billet.

Colombia vandt ganske vist deres første kvalifikationskamp tilbage i 2015 mod Peru med 2-0, men herefter løb de ind i en skidt periode med tre pointtab på stribe til Uruguay (0-3), Chile (1-1) og Argentina (0-1).

De fik efterfølgende rettet lidt op på kvalifikationen, men det var ikke fordi de var kølige i de afgørende kampe. På 15. kampdag spillede de 0-0 mod Venezuela, mens det også blev til ét point mod Brasilien i runden efter. Den 17. runde tabte de til Paraguay og i sidste spillerunde fik de 1-1 mod Peru, hvilket var nok til at sikre en fjerdeplads til Colombia og en femteplads til Colombia. 

Til de to nationers held skal det med, at Chile tabte tre af de sidste fire kampe, hvor især nederlaget i 16. runde til Bolivia på 1-0 gjorde ondt. 

Selvom kvalifikationen ikke helt gik efter planen, så beviste de i marts, at der er store kvaliteter på holdet. Nede 2-0 mod Frankrig, der af mange regnes som én af VM-favoritterne, formåede Colombia at vende kampen på hovedet og vinde 3-2. Det skal dog med at det nok hang sammen med en del franske udskiftninger.

Opdatering: 1/6 (i Italien): Egypten (uden Salah) 0-0  mod Colombia.

Historik

Det er Colombias sjette VM-deltagelse. I 2014 nåede de frem til kvartfinalen, hvilket er det længste, de er kommet indtil videre. I 1990 nåede de ottendedelsfinalen, mens de tre øvrige gange endte i gruppe-exit.

De vandt Copa America i 2001.

Colombia fakta

Træner:
José Néstor Pekerman (73 år)
Ansat siden: januar 2012

Argentiner.

Colombia på Twitter
@FCFSeleccionCol
#COL #FCF #FCFMayores #VamosColombia

Kampprogram, Colombia

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback