18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Sverige - Analyse

Kommentarer (4)

Kampprogram, Sverige

Fuldt kampprogram

Sverige fakta

Træner:
Janne Andersson (59 år)
Ansat siden: juni 2016

Svensker.

Sverige på Twitter
#SWE #svff #svenskfotboll

”Hvis Zlatan vil til VM, så kommer Zlatan til VM...”

Men forårssnakken om at Zlatan måske ville vende tilbage til Sveriges landshold, ser ud til have været bare dét: Snak. Han er ikke med i truppen.

Og det er måske meget godt, for svenskerne klarede sig igennem kvalifikationen – eliminerede selveste Italien - uden Super-Zlatan der stoppede på landsholdet efter EM 2016 (0 mål). Uden ham er Janne Anderssons svenskere stjernefattige, men et (mere) solidt og hårdtarbejdende hold.

Styrker

Kollektivet er det vigtigste, og der arbejdes stenhårdt. Organisationen er næsten altid på plads, og forsvaret solidt. Sverige er svær at besejre.

Svagheder

Sverige er et hold uden store profiler og uden X-faktor. Tidligere har de kunnet læne sig op af Zlatans genialiteter når tingene spidsede til; den går ikke længere. Det betyder et hold hvor det kan knibe med kreativiteten og offensiv sprudlen.

Når svenskerne tør, er de med deres fysik og løbevillighed i stand til at presse højt og effektivt - som mod Italien i første playoff-kamp. Men når de ikke tør (som i returkampen), er der risiko for at de bliver for afventende, lader sig presse for langt tilbage og er ufarlige på tynde kontrangreb.

Der kan desuden være et formproblem hos flere af stamspillerne der har spillet temmelig lidt for deres klubhold her i foråret. Et par af dem pga skader - målmand Olsen og midtbanemand Ekdal. De er med i truppen, men næppe i topform.

Vejen til VM/aktuel status

Sverige sluttede som nummer to i deres kvalifikationsgruppe, fire point efter Frankrig og akkurat foran Holland på en bedre samlet målscore. De vandt seks kampe, spillede en uafgjort og tabte tre. De endte med en målscore på 26-9. I det regnskab hjalp deres sejr på 8-0 hjemme over Luxembourg gevaldigt.

I playoff overraskede de og sendte Italien ud i mørket. Sverige vandt 1-0 hjemme og spillede 0-0 i Italien. Mens hjemmekampen var virkelig flot - solid defensiv og modigt højpres - var udekampen heldig. Svenskerne var for passive og blev reddet af diverse fantomredninger af målmand Olsen.

Træningskampe: I marts tabte Sverige 1-2 hjemme til Chile og (med mange reserver) 0-1 ude til Rumænien.

Opdatering: 2/6 Sverige-Danmark (uden Chr Eriksen) 0-0; chancefattig kamp.  9/6: Sverige-Peru 0-0 (peruvianerne var farligst).

Historik

Sverige har været til VM hele 11 gange før og har leveret flotte præstationer. De vandt sølv på hjemmebane i 1958, bronze i 1950 og 1994. De deltog senest ved VM i 2006 i Tyskland hvor de nåede ottendedelsfinalen.

Bedste præstation ved EM: Semifinalplads i 1992 på hjemmebane (hvor Brolin & Co i gruppespillet slog de senere vindere fra Danmark ). I 2016 røg de ud i gruppespillet med blot eet mål og eet point i tre kampe.

Sverige fakta

Træner:
Janne Andersson (59 år)
Ansat siden: juni 2016

Svensker.

Sverige på Twitter
#SWE #svff #svenskfotboll

Kampprogram, Sverige

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback