18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Iran - Analyse

Kommentarer (6)

Kampprogram, Iran

Fuldt kampprogram

Iran fakta

Træner:
Carlos Manuel Brito Leal Queiróz (69 år)
Ansat siden: april 2011

Portugiser.

Iran på Twitter
@ffiri_ir
#IRN #FFIRI #TeamMelli

Iran er med ved VM for anden gang i træk. Ved VM i 2014 hed træneren også Carlos Queiroz. Den temperamentsfulde træner er populær i Iran og har fået sammensat et slagkraftigt hold der kvalificerede sig til VM 2018 i sikker stil og først indkasserede mål i sidste runde (hvor perserne for længst var kvalificeret).

Styrker

Iran har en stærk defensiv og ynder at slå til når modstander begår fejl.

Siden sidste slutrunde har perserne fået et par unge talenter ind på landsholdet. Flest overskrifter trækker Sardar Azmoun, der var holdets kvalifikationstopscorer med 10 kasser.

Svagheder

Modstanderne ved VM er af en helt anden kvalitet end Iran er vant til. Både på landsholdet og for mange af spillernes vedkommende også i klubsammenhæng. Truppen har ikke ret mange spillere i store ligaer og endnu færre (ingen, faktisk) fra store klubber.

Det er også værd at bemærke at den iranske offensiv - trods Azmouns tilgang - virker ret blodfattig ved siden af den solide defensiv. 10 mål i 10 kampe i den asiatiske kvalifikationsgruppe er ikke imponerende.

Vejen til VM/aktuel status

Iran er en del af den asiatiske kvalifikationsturnering. Her kvalificerede de sig i overlegen stil til VM i Rusland. Iran endte med 22 point for 10 kampe, og endte foran Sydkorea der opnåede 15 point, Syrien, Usbekistan, Kina og Quatar. Iran tabte ikke en eneste kamp, og det var faktisk først i den sidste kamp mod Syrien, at Iran ikke holdt nullet. På dette tidspunkt var Iran allerede kvalificeret, mens Syrien havde alt at spille for. De scorede dog også kun selv 10 mål i de 10 kampe, og endte med en målscore på 10-2.

I marts 2018 spillede de tre kvalifikationskampe: 4-0-sejr over Sierra Leone. 1-0-nederlag mod Tunesien og 2-1-sejr over Algeriet. De har yderligere en træningskamp i maj mod Usbekistan.

Opdatering: 19/5 vandt Iran 1-0 over Uzbekistan. 8/6: 1-0 over Litauen.

Historik

Iran har deltaget ved VM fire gange (1978, 1998, 2006 og 2014). De er dog aldrig nået videre fra gruppespillet. Irans eneste sejr ved et VM kom i 1998 mod USA.

De har siden 2014 været rangeret som det bedste asiatiske hold. De har desuden vundet Asian Cup tre gange (1968, 1972 og 1976).

Iran fakta

Træner:
Carlos Manuel Brito Leal Queiróz (69 år)
Ansat siden: april 2011

Portugiser.

Iran på Twitter
@ffiri_ir
#IRN #FFIRI #TeamMelli

Kampprogram, Iran

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback