18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Frankrig - Analyse

Kommentarer (16)

Kampprogram, Frankrig

Fuldt kampprogram

Frankrig fakta

Træner:
Didier Deschamps (53 år)
Ansat siden: juli 2012

Franskmand.

Frankrig på Twitter
@equipedefrance
#FRA #AllezLesBleus #EDF

Franske favoritter

Danmarks modstander i den sidste puljekamp er sammen med Tyskland og Brasilien favorit til at vinde VM-trofæet. Masser af klassespillere, gode præstationer ved de seneste slutrunder og en rig historik er med i bagagen når franskmændene drager til Rusland (hvor de i øvrigt vandt en træningskamp i marts med 3-1).

Styrker

Frankrigs store fordel er den enorme mængde af verdensklassespillere (Varane, Pogba, Griezmann....) som Deschamps har til rådighed. Selv på en dag hvor det kollektive spil ikke rigtigt flyder, kan sejren trækkes hjem via individuelle præstationer. Men landstræneren skal også have kredit for generelt at få det bedste ud af de mange talenter, og for at være i stand til at styre de ofte egoistiske stjerner; det samme kunne bestemt ikke siges om alle hans forgængere (især ikke Domenech...).

Svagheder

Deschamps synes mere i tvivl end han tidligere har været, om hvordan holdet skal spille - skal det være 4-3-3 eller 4-4-2? Det er dog ikke entydigt negativt; fleksibilitet kan være praktisk. 

Men hvad med Pogba - er Deschamps klar til at drage konsekvensen og flå ham af hvis humørspilleren flopper?

Endelig er der fraværet af den skadede midterforsvarer Koscielny. I Umtiti er der en bomstærk afløser, men han er langt mindre erfaren og måske mindre god til at hive sine medspillere op ved hårrødderne.

Vejen til VM/aktuel status

Frankrig vandt kvalifikationsgruppen med fire point ned til Sverige og Holland, men helt uden slinger i valsen var det ikke. 0-0 på udebane mod Hviderusland i første runde er måske hvad der kan ske, men 0-0 hjemme mod lilleputten Luxembourg? Fæl fadæse. Der var også et nederlag i Sverige, men det var temmelig uheldigt (stort drop af målmand Lloris).

I de 10 kampe indkasserede franskmændene kun 6 mål. Solidt. Til gengæld var 18 scorede mål lidt skuffende i betragtning af holdets offensive arsenal. Til sammenligning scorede de ellers offensivt spage svenskere hele 26 mål, Holland nettede 21.

Siden kvalifikationen har Les Bleus til gengæld vist målfarlighed med mindst to mål i hver af de fire træningskampe. Hvoraf to blev vundet (inkl 3-1-sejr i marts hos VM-værten Rusland), én endte 2-2 hos verdensmester Tyskland. Eet tab, hjemme mod Colombia, men Frankrig startede kampen klart bedst og førte 2-0 efter 26 minutter. Det colombianske sejrsmål blev sat ind efter 6 franske udskiftninger.

Opdatering: 28. maj vandt Frankrig 2-0 over Irland i en reservepræget kamp. 1/6: 3-1 over Italien. 9/6: 1-1 mod USA (stor fransk spil- og chanceovervægt).

Historie

14 VM-deltagelser
Guld i 1998, sølv i 2006, bronze i 1958 og 1986
2014: Kvartfinale (tæt på at eliminere de senere vindere fra Tyskland)

Der har dog også været kiksere: I 2002 og 2010 blev de begge gange sendt hjem med kun eet point i gruppespillet.

Andre resultater: EM-guld i 1984 og 2000. Sølv ved seneste EM, på hjemmebane i 2016.

Frankrig fakta

Træner:
Didier Deschamps (53 år)
Ansat siden: juli 2012

Franskmand.

Frankrig på Twitter
@equipedefrance
#FRA #AllezLesBleus #EDF

Kampprogram, Frankrig

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback