18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Brasilien - Analyse

Kommentarer (18)

Kampprogram, Brasilien

Fuldt kampprogram

Brasilien fakta

Træner:
Tite (61 år)
Ansat siden: juni 2016

Brasilianer.

Brasilien på Twitter
@CBF_Futebol
#BRA #TeamBrazil

Brasilien er endnu engang blandt de helt store favoritter til at løbe med trofæet. De spillede en flot kvalifikationsturnering hvor det lykkedes  landstræner Tite at samle en homogen trup og skabe sammenhæng mellem kæderne. Der er tørst efter at revanchere det chokerende semifinalenederlag på 1-7 til Tyskland ved sidste VM.

Styrker

Da Dunga forlod trænerposten i juni 2016 efter et skuffende Copa America, fik Tite ansvaret med at genoprette stoltheden hos Selecão. Det har betydet stor udskiftning på holdet og der er kommet større fokus på den defensive organisation. Det har givet stabilitet, og Brasilien kommer med et mandskab, der virker svært at slå. Det er sjældent at se et så velorganiseret brasiliansk hold.

Og samtidig er der masser af talent i offensiven hvor Neymar og Coutinho kreerer chancer til sig selv og lynhurtige Gabriel Jesus. Brasilianerne er især dygtige til at slå kontra.

Svagheder

De brasilianske stjerner risikerer dog at blive mødt af massive forsvarsmure, og Neymar og hans legekammerater i front skal nok ikke forvente, fra kampstart, at få plads til at stikke afsted i de giftige kontra-angreb.

De kan ofte score alligevel, men offensiven er domineret af små og hurtige teknikere. Tite råder ikke over en stor tank-centerforward, så der kan mangle en trussel i luftspillet og en spiller til at tage slagsmålene i feltet.

Derudover: Med mange stjernespillere følger ofte også mange store egoer, ligesom der vil være spillere, der skal håndtere skuffelsen over ikke at være en del af startformationen. Udfordringen for Tite bliver at holde harmonien i truppen intakt.

Og så skal det også med at Neymar gik glip af det meste af foråret pga en skade. Hvad betyder det for fantasista-formen ved VM?

Vejen til VM/aktuel status

Brasilien kvalificerede sig i sikker stil til VM ved at vinde den sydamerikanske kvalifikationsturnering hele 10 point foran Uruguay. De vandt 12 kampe, spillede fem uafgjorte og tabte kun én enkelt (i Chile). Deres målscore endte på 41-11.

Landstræner Tite tog nogle modige beslutninger og ryddede godt på holdet. Der er ikke mange spillere tilbage fra 1-7 kampen mod Tyskland ved VM´14....

Det var den unge Gabriel Jesus der førte an med 7 kval-scoringer, mens Neymar og Paulinho begge scorede 6.

Træningskampe: I november blev det 3-1 over Japan og 0-0 i England. I marts 3-0-sejr i Rusland og 1-0-sejr i Tyskland.

Opdatering: 3/6: Brasilien-Kroatien 2-0 (i Liverpool). Mål af indskiftede Neymar og Firmino. Kroatien uden Mandzukic. 10/6: 3-0-sejr i Østrig. Neymar startede (spillede 84 min) og scorede.

Historik

Brasilien har vundet VM fem gange (1958, 1962, 1970, 1994 og 2002). Flere end alle andre. Brasilien er yderligere det eneste hold, der har kvalificeret sig til alle 21 VM slutrunder. De har vundet sølv i 1959 og 1998. I 1938 og 1978 hev de bronzemedaljer med hjem.

2014 skulle have været den helt store folkefest på hjemmebane, men 1-7 nederlag til Tyskland i semifinalen satte en resolut stopper for festen. Det var et chok for både spillere og fans. De brasilianske spillere var så rystede at de også fik en lussing (dog "kun" 0-3) i bronzekampen mod Holland.

Brasilien har vundet Copa America otte gange (1919, 1922, 1949, 1989, 1997, 1999, 2004 og 2007), men ved seneste Copa America i 2016 røg landet allerede ud i indledende runde.

Brasilien fakta

Træner:
Tite (61 år)
Ansat siden: juni 2016

Brasilianer.

Brasilien på Twitter
@CBF_Futebol
#BRA #TeamBrazil

Kampprogram, Brasilien

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback