18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Belgien - Analyse

Kommentarer (22)

Kampprogram, Belgien

Fuldt kampprogram

Belgien fakta

Træner:
Roberto Martínez (49 år)
Ansat siden: august 2016

Spanier.

Belgien på Twitter
@BelRedDevils
#BEL #tousensemble

Belgien har en række spillere der til daglig præsterer for verdens allerstørste klubber. De mange profiler gør da også, at De Røde Djævle kan regnes som en seriøs outsider til at vinde VM-titlen. Ved seneste VM- og EM-slutrunde er de dog allerede blevet sendt hjem i kvartfinalen, og de mange stjerner mangler at bevise, at de kan fungere som et hold på allerhøjeste niveau.

Styrker

Belgiens store styrke er deres mange stjernespillere med fantastiske individuelle kvaliteter. De er stærkt besat på nærmest samtlige pladser, og hvis de kan fungere som et hold, kan de slå alle.

Svagheder

I november 2017 spillede Belgien 3-3 i en testkamp mod Mexico. Flere kritikere (inkl stjernespilleren Kevin De Bruyne) påpegede efterfølgende, at den defensive organisation på holdet var et problem.

Kan Martinez holde styr på stjernerne, og kan De Røde Djævle holde balancen på banen? Bemærk også at der er skadestvivl om forsvarskæmpe Kompany og kollega Vermaelen.

Vejen til VM/aktuel status

Belgien gik ubesejret igennem deres kvalifikationsgruppe og vandt overlegent foran Grækenland, Bosnien, Estland, Cypern og Gibraltar. De vandt ni kampe og spillede kun én enkelt uafgjort. Det var Grækenland, der som eneste lykkedes med at stjæle point fra belgierne. Belgien scorede hele 43 mål og lukkede kun seks ind. De flotte resultater i gruppen, skal dog ses i lyset af den relativt svage modstand.

Træningskampe: I november blev det 3-3 mod Mexico og 1-0 over Japan, i marts 4-0 over Saudi Arabien.

Opdatering: 2/6: Belgien-Portugal (uden Ronaldo) 0-0 i chancefattig kamp. 6/6: 3-0 over Egypten (uden Salah). 10/6: 4-1 over Costa Rica.

Historik

Belgien har været med til VM hele 12 gange. Sidste gang i 2014 nåede holdet til kvartfinalen, hvor de senere sølvvindere fra Argentina slog dem ud.

Bedste belgiske resultat var ved VM i 1986, hvor de blev nummer fire. Belgien vandt sølv ved EM i 1980 og bronze ved EM i 1972 på hjemmebane. I 2016 røg de belgiske stjerner overraskende ud mod Wales i kvartfinalen.

Belgien fakta

Træner:
Roberto Martínez (49 år)
Ansat siden: august 2016

Spanier.

Belgien på Twitter
@BelRedDevils
#BEL #tousensemble

Kampprogram, Belgien

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback