18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Senegal - Analyse

Kommentarer (2)

Kampprogram, Senegal

Fuldt kampprogram

Senegal fakta

Træner:
Aliou Cissé (47 år)
Ansat siden: marts 2015

Senegaleser. Yngste træner ved slutrunden.

Senegal på Twitter
@FootballSenegal @SenegalFootball
#SEN

Aliou Cisse var anfører for det Senegal-hold som gjorde det så flot ved VM i 2002. Nu er han træner (den yngste ved denne slutrunde) og har skabt et hold, der har fået senegaleserne til optimistisk at se frem mod VM. 

De er i en gruppe, hvor de afgjort har muligheder. På papiret ligner gruppe H den mest jævnbyrdige gruppe. 

Styrker

Senegal er et hold med hurtige og atletiske spillere og har succes med deres meget dynamiske spil. De råder desuden over store profiler både offensivt og defensivt, inkl Napoli-midterforsvarer Koulibaly og Liverpool-kuglelyn Mané.

Svagheder

Senegal har en del profiler, men som samlet hold er de ikke vant til at spille mod de allerbedste modstandere. Ved De Afrikanske Mesterskaber sidste år skuffede de. Målmandsposten ligner desuden en akilleshæl.

Der har desuden været lidt drama i krogene. I al fald ligner det, at forholdet mellem offensiv-stortalentet Keita Baldé og landstræner Aliou Cissé er køligt efter en episode i slutningen af 2017, og Monaco-spillerens VM-deltagelse kan være i fare. 

Vejen til VM/aktuel status

Senegal var placeret i VM-kvalifikationsgruppe med Sydafrika, Kap Verde og Burkina Faso. Det forløb ikke uden dramatik, da de vandt gruppe uden at tabe.

I første kamp mødte de Kap Verde på eget græs. De vandt sikkert 2-0 og var klar til det, der på forhånd var udset som en nøglekamp: udekampen i Sydafrika. Sydafrika vandt kampen med 2-1, men den internationale sportsdomstol, CAS, afgjorde i i september 2017 – næsten et år efter kampen – at kampen skulle annulleres og spilles om, da kampens dommer forsøgte at manipulere udfaldet i kampen. Han er siden blevet bandlyst fra sporten på livstid. Dermed var nederlaget slettet for Senegal, og de skulle få en ny chance i november 2017.

I mellemtiden gik det planmæssigt mod konkurrenterne. Over to kampe mod Burkina Faso fik man to point med hjem, mens den anden kamp mod Kap Verde blev vundet med 2-0 på udebane. Dermed var man i pole position før to nøglekampe mod Sydafrika.

Den første kamp på sydafrikansk græs blev denne gang vundet med 2-0, og dermed var man allerede kvalificeret til slutrunden, før man også sejrede 2-1 hjemme blot fire dage efter.

I 2018 har man indtil videre spillet to træningskampe: 1-1 mod Usbekistan og 0-0 mod Bosnien. Her testede landstræner Cissé en masse ting af.

Opdatering: 30/5 spillede Senegal (uden Mané) 0-0 i Luxembourg. 8/6 (med Mané) 1-2-tab i Kroatien. 10/6: 2-0 over Sydkorea (i Østrig). Selvmål og straffespark.

Historik

Senegal har kun deltaget ved VM én gang før. Det var ved VM i 2002, hvor de henrykkede hele fodboldverdenen. Anført af spillere som El-Hadji Diouf, Salif Diao og Khalilou Fadiga spillede 1-1 mod Danmark, men formåede at besejre de forsvarende verdensmestre fra Frankrig og spille sig hele vejen (eliminerede Sverige) til kvartfinalen, hvor Tyrkiet blev endestationen.

Deres bedste resultat ved De Afrikanske Mesterskaber: Sølv i 2002. Ved seneste udgave, i 2017, skuffede de - selv om de nok havde slutrundens bedste hold - ved at tabe kvartfinalen til de senere guldvindere fra Cameroun.

Senegal fakta

Træner:
Aliou Cissé (47 år)
Ansat siden: marts 2015

Senegaleser. Yngste træner ved slutrunden.

Senegal på Twitter
@FootballSenegal @SenegalFootball
#SEN

Kampprogram, Senegal

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback