18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Egypten - Analyse

Af Toke
Kommentarer (3)

Kampprogram, Egypten

Fuldt kampprogram

Egypten fakta

Træner:
Héctor Raúl Cúper (67 år)
Ansat siden: marts 2015

Argentiner.

Egypten på Twitter
@efasocial
#EGY #Egypt

Faraoerne fra Egypten er med til VM for første gang siden 1990. Kvalifikationen blev sikret på dramatisk vis med et mål i det 95. minut af stjernen Mohamed Salah. Sejren havde en stor symbolsk betydning for landet, og kvalifikationen til VM betyder meget for Egypten. Den har været med til at samle befolkningen i en tid, hvor Egypten er splittet af uro. 

Styrker

Egypterne er teknisk dygtige, og et overdrevent modstanderfokus på Salah kan blive straffet af en af deres andre dygtige offensive spillere.

Hector Kuper har desuden gjort Egypten til et hold som er svært at nedbryde og score imod.

Svagheder

Selv om Egypten har andre dygtige offensivfolk end Salah, ved modstanderne ved VM, at hvis de kan lykkedes med at markere Liverpool-stjernen ud af kampen, så er meget vundet. Egypten har et par andre gode spillere, f.eks. Mohamed Elneny og Ahmed Elmohamady, men generelt har de en ret smal trup, og det kan blive et stort problem for dem til VM.

I øvrigt er der skadestvivl om Salah efter Ramos' famøse brydetag i CL-finalen...

Taktik

Klik på "Opstilling" i menuen foroven.

Vejen til VM/aktuel status

Egypten har tradition for at fejle i kvalifikationen, men det gjorde de ikke denne gang. Egypterne var overbevisende gennem hele kvalifikationen. Først slog de Chad ud i playoff-runden, hvorefter de gik videre til selve gruppespillet. Her var de i gruppe med Uganda, Ghana og Congo, så der var lagt op til en tæt kamp mellem dem og Ghana. 

Egypten sluttede med 13 point i deres seks kampe, hvormed de vandt gruppen. De lukkede blot fire mål ind, imens Salah blev topscorer med fem træffere. De fem mål gjorde Salah til delt topscorer i den afrikanske kvalifikation. 

Træningskampe: I marts tabte egypterne 1-2 i Portugal (alle mål sat ind af Ronaldo og Salah) og 0-1 mod Grækenland (i Schweiz).

Opdatering: 1/6 (i Italien): Egypten (uden Salah) 0-0  mod Colombia. 6/6: (stadig uden Salah) 0-3-tab hos Belgien.

Historik

Egypter har deltager ved VM to gange før. Det var i 1934 og i 1990. Begge gange røg de ud i indledende runde. De er til gengæld Afrikas mest succesfulde hold i Africa Cup of Nations. Her har de vundet turneringen syv gange (1957, 1959, 1986, 1998, 2006, 2008 og 2010). I 2017 blev de nummer to. De tabte 2-1 i finalen til Cameroun.

Egypten fakta

Træner:
Héctor Raúl Cúper (67 år)
Ansat siden: marts 2015

Argentiner.

Egypten på Twitter
@efasocial
#EGY #Egypt

Kampprogram, Egypten

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback