De forsvarende VM-vindere fra Tyskland går ind til VM 2018 i Rusland som favoritter, hvis man kigger på bookmakernes odds eller spørger en af BetXperts fodboldeksperter. Lever Tyskland op til VM-favoritværdigheden, eller slår en outsider til og overrasker? Se de bedste odds på vinderen af VM 2018 her. 

32 lande kæmper til VM 2018 i Rusland om at være verdens bedste fodboldlandshold. VM-turneringen er det 21. verdensmesterskab, og det er endnu ikke lykkedes for et land, der ikke kommer fra Sydamerika eller Europa at vinde turneringen. Og det ser ud som om, at det heller ikke kommer til at ændre sig til denne slutrunde, hvis man kan kigger på VM-favoritterne. Her er det nemlig nationer som Brasilien, Frankrig, Tyskland, Spanien, Argentina og Belgien, der er favoritter til at vinde VM 2018.  

Kigger man på bookmakernes odds på, hvem der vinder VM 2018, så er favoritfeltet tæt blandt de fem ovennævnte nationer. Det laveste VM 2018 odds finder man dog på Brasilien, men det er kun en lille forskel ift. Tyskland, Frankrig og Spanien.

Bemærk, at historien er skrevet inden VM, men oddsboksen nedenunder er opdateret efter semifinalerne.

Odds VM 2018: Hvem vinder VM i fodbold i Rusland?

Land

Bedste odds Bookmaker
Frankrig 1,48
Kroatien 3,00

Odds er senest opdateret den 14. juli klokken 11.20.

Her kan du se en oversigt over det fulde kampprogram for VM 2018. 

Fodboldekspert: Tyskland vinder VM 2018

Torben N. Sørensen er fodboldekspert her på BetXpert, hvor han skriver en daglig artikel til VM-slutrunden i Rusland. Han har analyseret VM-favoritterne, og udpeger her hans personlige favorit til at løfte trofæet på Luzhniki Stadium i Moskva den 15. juli.:

"Én nation fremstår for mig som VM-favoritten over alle andre – de forsvarende verdensmestreTyskland. Under træner Joachim Löw spiller tyskerne ikke kun effektivt, men faktisk også flot fodbold. Effektiviteten er det, man sætter i højsædet, når der for hård valuta skal gøres indskud, og man finder næppe noget mere effektivt mandskab end tyskerne, som i dén grad er et "Tunier-Mannschaft". Tyskland har vundet VM fire gange, senest for fire år siden i Brasilien, og for at finde seneste tyske VM-slutrunde, hvor de ikke formåede at nå frem til en kvartfinale eller blandt de otte bedste, skal man tilbage til 1938...

Tyskland vinder VM 2018 til odds 5,70 hos Nordicbet* eller Betsafe

De fleste bookmakere har odds 5,50 på Tyskland som vinder af VM i fodbold, mens Nordicbet* og Betsafe har et lidt højere odds med 5,70
Læs Torben N. Sørensens ekspertanalyse her

Men der er mange om buddet. Kigger vi på inderkredsen af favoritter, så fortæller bookmakernes odds os, at den største tiltro ligger hos Brasilien, Tyskland, Spanien, Frankrig og Argentina. Måske fair nok, men jeg vil gerne advokere for et blik på den næste på listen – Belgien – der står til 12 gange pengene. Belgien råder over et stjernebesat mandskab med profiler fra store europæiske klubber  - Thibaut Courtois i målet, forsvarsstyrmand og anfører Vincent Kompany, Kevin De Bruyne og Mousa Dembele på den centrale midtbane, og fremme giftige folk som Dries Mertens, Eden Hazard og Romelu Lukaku. Ydermere er bredden på det belgiske mandskab stor, hvilket altid er vigtigt i en VM-slutrunde.

Belgien kan gå dybt ved VM. Deres indledende gruppe med England, Tunesien og Panama ser forholdvis nem ud, og derefter ser heller ikke ottendedelsfinale-modstanderen (Polen?) uoverkommelig ud. Holder seedningen, vil Brasilien så stå på programmet i en kvartfinale, og det bliver naturligvis en vanskelig opgave, men ikke en uløslige én. Det er muligt, Brasilien objektivt bør vurderes til favorit i et sådant møde, men ikke med meget. Forskellen mellem Belgien og de store favoritter er ikke stor, og jeg kan med en lille smule held godt se Belgien gå hele vejen til en finale i Rusland.

Langskuddet: Kroatien kan overraske

Vi skal også have et odds-langskud med. Når jeg lader øjnene løbe ned over bookmakernes liste af nationer, startende med favoritterne til relativt lave odds, arbejdende os ned ad listen til de lidt mindre tiltroede mandskaber, så forstår jeg simpelthen ikke indplaceringen af Kroatien. En VM-titel til de rød/hvid skak-ternede ex-jugoslaver belønnes med odds 34, og mens det da ikke er det allermest sandsynlige, at Kroatien til slut står som VM-vinder, så er det i min bog helt forkert, at deres chancer skal vurderes som lavere end nationer som f.eks. England, Portugal og Uruguay. Er man ikke enig med mig her, så tag et kig på spillematerialet.

Folk som Sime Vrsaljko (Atletico Madrid), Dejan Lovren (Liverpool), Ivan Rakitic (FC Barcelona), Luka Modric (Real Madrid), Ivan Perisic (Inter) og den hotte angriber Andrej Kramaric (Hoffenheim) ikke kun spiller i storklubber, men er deciderede profiler på nogle af verdens bedste hold. Og der er ikke mangel på kvalitet eller rutine i truppen, ej heller når man når til bænken. Eksempelvis ville spillere som Marcelo Brozovic (Inter), Nikola Kalinic (Milan) og Mario Mandzukic (Juventus) være selvskrevne startere hos mange andre af VM-slutrundens bedre "mellemklasse"-hold.

Kroatien er i min optik oddsmæssigt stærkt undervurderet. Objektivt bedømt ligner Kroatien spiller-for-spiller et hold med mere kvalitet end eksempelvis England, og på den baggrund alene virker 34 gange pengene for en kroatisk VM-titel flot betalt. Kroatien har holdet til at kunne levere en flot slutrunde, men please, skyd mig nu ikke, hvis de må nøjes med en bronzekamp."

Kroatien vinder VM 2018 til odds 35,00 hos Danske Spil*
De fleste bookmakere har odds 34 på Kroatien som vinder af VM i fodbold, mens Danske Spil* er lidt højere med odds 35.

Odds på vinderen af VM 2018 i Rusland

Hvis man kigger på oversigten over, hvilke lande der har vundet VM i fodbold, så er kun to kontinenter repræsenteret: Sydamerika og Europa. Og det er også afspejlet i bookmakernes VM 2018 odds, som vist i tabellen ovenfor. Her er VM-favoritterne nemlig de sydamerikanske og europæiske nationer med de to mest vindende lande som de absolutte favoritter. Brasilien med fem verdensmesterskabstriumfer og Tyskland med fire. 

Følgende lande har vundet VM i fodbold:

  • Brasilien (5 titler)
  • Tyskland (4 titler)
  • Italien (4 titler)
  • Argentina (2 titler)
  • Uruguay (2 titler)
  • Spanien (1 titel)
  • Frankrig (1 titel)
  • England (1 titel)

Tyskerne gik da også totalt ubesværet igennem kvalifikationen, hvor det blev til 10 sejre i lige så mange kampe. Hele 43 mål blev scoret, mens der kun blev lukket 4 mål ind.  Blandt de andre VM 2018 favoritter til at sejre slutrunden i Rusland er Frankrig, Brasilien, Spanien og Argentina. Argentina var yderst pressede i den sydamerikanske kvalifikation, hvor det kun var via en sejr i sidste runde på udebane over Ecuador, at de gik videre. Det var ellers muligt, at de ikke kvalificerede sig, men Messi ville det anderledes med sit hattrick i kvalifikationens sidste runde. 

Frankrig var heller ikke sikker på førstepladsen i deres gruppe, da sidste spillerunde i den europæiske kvalifikation gik i gang, men med en 2-1 sejr på hjemmebane over Hviderusland, blev den direkte billet sikret. Spanien var dominerende i deres pulje, ligesom tyskerne. Det spanske landshold scorede 28 point ud af 30 mulige, hvor kun det uafgjorte resultat på udebane mod Italien trækker ned. Sølle 3 mål blev lukket ind i de 10 kvalifikationskampe, mens de scorede 36. 

Værterne fra sidste VM, Brasilien, var ligeledes dominerende i den sydamerikanske kvalifikation, hvor de tidligt sikrede sig den direkte kvalifikation til VM 2018 i Rusland. Det brasilianske landshold vandt den sydamerikanske kvalifikation med 10 point ned til Uruguay på andenpladsen, og i kvalifikationens 18 kampe blev det kun til et enkelt nederlag. 

Disse nationer er kvalificeret til VM

32 lande deltager ved slutrunden, hvoraf de 31 har været igennem kvalifikation. Rusland er som værter garanteret en plads ved slutrunden. Seks hold er kvalificerer via playoff-kampe. Fire fra Europa og to fra de interkontinentale playoff-opgør. Nedenstående er alle lande, der er kvalificeret til VM 2018 i Rusland.

Fra Afrika:

Fra Europa: 

Fra Asien: 

Fra Nord- og Centralamerika:

Fra Sydamerika: