18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Uruguay - Analyse

Af Toke
Kommentarer (4)

Kampprogram, Uruguay

Fuldt kampprogram

Uruguay fakta

Træner:
Óscar Washington Tabárez Silva (75 år)
Ansat siden: februar 2006

Uruguyaner. Længstsiddende træner. Ældste træner

Uruguay på Twitter
@AUFOficial
#URU #SeleccionMayor

Forventningerne er høje inden La Celestes 13. VM-deltagelse. Uruguay sluttede som nummer to i den sydamerikanske kvalifikation, og det er nok nu eller aldrig for mange af truppens profiler. Folk som Edinson Cavani, Luis Suarez og Diego Godin har alle rundet de 30. 

Uruguay er pæne favoritter til at snuppe den samlede sejr i Gruppe A. De blå-hvide kan da også gå langt hvis de får tur i den. Det viste de senest i 2010 hvor de sluttede på en samlet fjerdeplads.

Styrker

Uruguay er kendt for at spille ud fra en hård og disciplineret defensiv, og det har tidligere bragt dem langt. Det hjælper naturligvis også at have nogle giftige angribere. 

La Celeste så stærk ud i kvalifikationen hvor den rutinerede træner Tabarez fik det optimale ud af de helt store stjerner. Edison Cavani og Luiz Suarez stod til sammen for 15 mål og otte assists i kvalifikationen. Cavani blev med 10 mål den helt store målsluger og endte som topscorer for hele den sydamerikanske kvalifikationsgruppe.

Svagheder

Det er svært at pege på svagheder hos Uruguay. Men deres ellers så stærke defensiv var i perioder i kvalifikationen til at tale med - havde fx tre kampe i træk hvor der var åbne sluser og hele ni mål blev indkasseret.

Værd at bemærke: Hvor størstedelen af VM-favoritterne spillede træningskampe i Europa i marts, var Uruguay i Kina. Her deltog de ved China Cup, som de vandt. Uruguay blev efter sigende betalt pænt for turen, men det er sandsynligt, at turen sled hårdt på spillerne.

Vejen til VM/aktuel status

Uruguay er kvalificeret til VM via en andenplads i den sydamerikanske kvalifikationsgruppe. Et fremskridt i forhold til de fire foregående VM-kvalifikationsturneringer der alle endte med playoff-kampe om VM-billetten.

Ni sejre, fire uafgjorte og fem nederlag: 31 point i 18 kampe med en målscore på 32-20. Dermed sluttede de 10 point efter suveræne Brasilien og tre point foran Argentina. Undervejs besejrede de blandt andet Colombia og Chile med 3-0 på hjemmebane, mens det også blev til 0-0 på hjemmebane imod Argentina.
 
På trods af de imponerende resultater var der dog også skår i glæden. I slutningen af 2016 kom Uruguay nemlig ind i en skidt stime. Først leverede de et forfærdeligt Copa America, hvor de røg ud allerede i gruppespillet. Herefter løb de ind i fem nederlag i streg, heraf tre i kvalifikationen og to i træningskampe. De tre kvalifikationsnederlag var alle til direkte konkurrenter i toppen, hvilket satte Uruguays kvalifikation til VM i fare. Uruguay formåede dog at slutte fint af med otte point i de sidste fire kampe.

Siden kvalifikationen har Uruguay spillet fire træningskampe. Her er det blevet til sejre over Tjekkiet og Wales, uafgjort imod Polen og nederlag til Østrig.

Opdatering: 8. juni blev det 3-0 over Uzbekistan.

Historik

Uruguay har deltaget ved VM hele 12 gange før. De er desuden med i den eksklusive klub af nationer der har vundet verdensmesterskabet. Det skete både i 1930 på hjemmebane og i 1950 i Brasilien. De har desuden opnået en fjerdeplads i 1954, 1970 og i 2010.

Ved sidste VM i 2014 røg de ud i ottendedelsfinalen mod Colombia. Uruguay leverede ellers en solid præstation i Brasilien, hvor de gik videre fra en af turneringens allerhårdeste grupper foran Italien, England og Costa Rica. Uruguay besejrede begge de europæiske modstandere med fortjente sejre. 

Det er værd at bemærke, at Uruguays traditionelt set har det svært ved slutrunder, der afholdes i Europa. Fire af deres fem semifinalepladser er således sikret udenfor Europa.

De har desuden vundet Copa America fire gange (1983, 1987, 1995 og 2011).

Uruguay fakta

Træner:
Óscar Washington Tabárez Silva (75 år)
Ansat siden: februar 2006

Uruguyaner. Længstsiddende træner. Ældste træner

Uruguay på Twitter
@AUFOficial
#URU #SeleccionMayor

Kampprogram, Uruguay

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback