18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Argentina - Analyse

Kommentarer (23)

Kampprogram, Argentina

Fuldt kampprogram

Argentina fakta

Træner:
Jorge Luis Sampaoli Moya (62 år)
Ansat siden: juni 2017

Argentiner.

Argentina på Twitter
@Argentina
#ARG #VamosArgentina #AFA

Det er nok sidste VM-slutrunde med Lionel Messi i topform, men Argentina er for første gang meget længe ikke regnet blandt turneringens topfavoritter - dette efter en række svage præstationer i den sydamerikanske kvalifikation.

Med en perlerække af verdensklassespillere er argentinerne storfavoritter i gruppespillet, og med Messi på holdet kan alt ske. En titel er ikke udelukket. Men umiddelbart er der flere udfordringer end løsninger, og ikke meget tyder på, at Argentina spiller sig i VM-finalen for anden gang i træk.

Jorge Sampaoli, der har stået i spidsen for bl.a. Chile og Sevilla, har været argentinsk landstræner siden juni 2017. Han fik en perfekt start, da Argentina slog Brasilien 1-0 i en testkamp, men siden har resultaterne ikke været imponerende, selv om kvalifikationen trods alt kom i hus til sidst.

Styrker

Argentinas mandskab er fyldt med profiler. Specielt offensivt er de meget stærkt besat og råder som bekendt over den måske største stjerne af dem alle – Lionel Messi. Spillere som Agüero, Higuain, Dybala og Di Maria kan også gøre ondt på ethvert forsvar.

Svagheder

Men den stjernebesatte offensiv svigtede i kvalifikationen hvor 18 kampe kun gav 19 mål. Argentinerne virker afhængige af Messi, der ofte står alene med ansvaret og døjer med at ramme samme høje niveau som vi kender fra Barcelona.

Derudover viste martskampen mod Spanien igen, at det er uholdbart med Mascherano, der ikke længere kan følge med, i en nøglerolle som midtbanens balancespiller.

Vejen til VM/aktuel status

Argentina spillede en forfærdelig kvalifikation med mange skuffende resultater. Kun 7 sejre i 18 kampe. 16 mål imod var pænt, men 19 scorede mål var decideret skuffende. 

De var tæt på ikke at kvalificere sig. I den sidste afgørende kamp mod Ecuador på udebane var det vind eller forsvind for argentinerne. De kom hurtigt bagud 1-0, men så tog Lionel Messi over og sendte med tre mål Argentina til VM med en en tredjeplads i en tæt kvalifikationsgruppe.

Det var en turbulent periode med flere trænerskift undervejs. I 2016 fik Edgardo Bauza chancen som afløser for Gerardo Martino, der sagde op efter skuffelsen ved Copa America. Bauza var dog ikke en succes og blev fyret efter 0-2 nederlaget til Bolivia, hvor Bauza stillede med Lucas Pratto og Ángel Correa i front.

I juni 2017 overtog Jorge Sampaoli, der med 3 uafgjorte og en enkelt sejr lykkedes med at sikre VM-billetterne. Siden er der spillet fire træningskampe, med mildt sagt blandede resultater.

November: 1-0-sejr i Rusland samt 2-4-tab mod Nigeria (også i Rusland).
Marts: 2-0 over Italien (i Manchester), fulgt af en 1-6-lussing mod Spanien i Madrid.

Opdatering: 30/5: 4-0 over Haiti.

Historik

Argentina har vundet VM to gange, i 1978 (Mario Kempes) og i 1986 (Maradona). Det er desuden blevet til tre andenpladser (1930, 1990 og 2014).

I Messi-æraen er det blevet til exit i kvartfinalerne ved både VM´06 og VM´10. Begge gange blev Argentina elimineret af Tyskland, der er lidt af en skrækmodstander for argentinerne.

Argentinerne kommer til Rusland som vice-mestre, da de tabte VM´14-finalen; naturligvis til Tyskland, da indskiftede Mario Götze scorede det afgørende mål i den forlængede spilletid.

Argentinerne har desuden vundet Copa America hele 14 gange, men ikke siden 1993. (1921, 1925, 1927, 1929, 1937, 1941, 1945, 1946, 1947, 1955, 1957, 1959, 1991 og 1993).

Argentina fakta

Træner:
Jorge Luis Sampaoli Moya (62 år)
Ansat siden: juni 2017

Argentiner.

Argentina på Twitter
@Argentina
#ARG #VamosArgentina #AFA

Kampprogram, Argentina

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback