18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Panama - Analyse

Kampprogram, Panama

Fuldt kampprogram

Panama fakta

Træner:
Hernán Gomez (66 år)
Ansat siden: februar 2014

Colombianer.

Panama på Twitter
@fepafut
#PAN #PanamáPaRusia #TodosSomosPanamá

Præsident for det lille centralamerikanske land gik forrest i fejringen af Panamas første VM-kvalifikation nogensinde og udnævnte den efterfølgende dag til national helligdag for alle. Og mon ikke alle fire millioner indbyggere krydser fingre for Los Canaleros ved VM i Rusland...

Styrker

Panamas styrke ligger i den defensive organisation og disciplin. Deres strategi går ud på at være svære at score imod og herefter ramme modstanderne på kontraangreb når bolden erobres.

Svagheder

Panamas manglende VM-rutine ligner en stor udfordring. De fleste af truppens spillere mangler desuden erfaring i at begå sig på højt klubniveau. Der er spillere fra MLS, sydamerikanske ligaer samt Europa, men ingen fra de største europæiske ligaer.

Og hvad nu hvis forsvarsgeneral og chefindpisker Roman Torres ikke bliver klar efter den skade han pådrog sig i april?

Vejen til VM/aktuel status

Panama sikrede sig VM billetten på dramatisk og kontroversiel vis. Panama skulle i deres sidste gruppekamp bruge en sejr mod Costa Rica, som allerede var kvalificeret. Samtidig havde de brug for, at USA tabte til gruppens nr sjok – Trinidad og Tobacco. USA dummede sig og tabte meget overraskende med 2-1. Panama kom i deres kamp bagud mod Costa Rica, men fik udlignet på et mål der aldrig skulle have været godkendt. Tv-billederne viste nemlig, at bolden ikke var over stregen. I det 87. minut scorede forsvarsprofil Roman Torres det afgørende mål til 2-1 og sendte Panama til VM for første gang nogensinde. Panamanerne sluttede på gruppens tredjeplads, med 13 point efter 10 kampe og en målscore på 9-10.

Træningskampe: I november vandt Panama 5-0 over Grenada, tabte 1-2 til Iran og spillede 1-1 i Cardiff mod Wales (uden Bale). I marts tabte panamanerne 0-1 i Danmark og 0-6 i Schweiz. I april blev det 1-0 over Trinidad & Tobago.

Opdatering: 30/5: Sidste kamp før afrejse til Rusland: 0-0 mod (reserveprægede) Nordirland. 6/6: 0-1-tab hos Norge.

Historik

Panama har aldrig kvalificeret sig til VM før. De var dog meget tæt på at kvalificere sig til VM i 2014, men dummede sig i de allersidste minutter og tabte i 3-2 til USA på to mål i tillægstiden. Hævnen kom fire år senere.

Derudover har det lille centralamerikanske land gjort det godt ved Gold Cup de seneste par gange. Bronze i 2915, kvartfinale i 2017. Begge gange drillede de Mexico, USA og Costa Rica med solide præstationer.

Panama fakta

Træner:
Hernán Gomez (66 år)
Ansat siden: februar 2014

Colombianer.

Panama på Twitter
@fepafut
#PAN #PanamáPaRusia #TodosSomosPanamá

Kampprogram, Panama

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback