18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Danmark - Analyse

Kommentarer (16)

Kampprogram, Danmark

Fuldt kampprogram

Danmark fakta

Træner:
Åge Hareide (68 år)
Ansat siden: marts 2016

Nordmand. 

Danmark på Twitter
@dbufodbold
#DEN #ForDanmark #EnDelAfNogetStørre

Klaphatten kipper igen med Dannebrog

Herværende klaphat imødeser Danmarks VM-kampagne med lige dele optimisme og frygt.

Optimismen skyldes at kvalifikationsindsatsen – efter indledende slingren og taktisk tøven – var den bedste i mange år. En række store sejre vakte mindelser om firserne og halvfemserne og gjorde det igen sjovt at være fodbolddansker.

Frygten skyldes visse problemer, og jeg er ikke overbevist om at Åge Hareide er mand for at løse dem. Der er et par centrale aktører der måske burde sættes af (stryg ”måske” ved den ene af dem), samt en profil der er så god at holdet måske er for afhængigt af ham.

Uanset hvad kan Danmark næppe hamle op med stjernespækkede Frankrig. Højpres, løbevillighed og måljagt gav pote i kvalifikationen, men de franske klassespillere lader sig næppe overrumple. Mod Peru og Australien ser de danske chancer bedre ud. Peruvianerne er kvikke på fødderne og tekniske stærke, men danskerne bør kunne sætte sig fysisk på opgøret samt dominere i hovedspillet. Dette kan blive sværere mod de teknisk begrænsede, men hårdtkæmpende australiere, men deres berømte holdånd synes svækket efter overraskende trænerskifte.

Styrker

God harmoni i truppen, og det smitter af på banen hvor der løbes og kæmpes for hinanden. Kvaliteten og bredden i truppen er ikke set bedre i mange år, og der er hård konkurrence om de fleste pladser.  Og så er der i Christian Eriksen et offensivfænomen der kan inspirere holdet med sine genialiteter.

Svagheder

I midterforsvaret har Simon Kjær ikke spillet ret meget for Sevilla dette forår, og på den defensive midtbane er William Kvist simpelthen for sløv. Mens Kjær, den erfarne forsvarsklippe, måske stadig skal starte hvis klar og i nogenlunde form, bør Hareide tage konsekvensen på midtbanen hvor der er gode alternativer til Kvist. Men gør han det?

Endelig er der Christian Eriksen, kreatøren og topscoreren der er så god at han både er et super aktiv og en akilleshæl. For hvad nu hvis han bliver skadet eller bare har en dårlig dag?

Vejen til VM/aktuel status

De rød-hvide åbnede kvalifikationen med hjemmesejr over Armenien, men tabte så i Polen og hjemme mod Montenegro, og på det tidspunkt var VM-håbet meget lille. Men danskerne sluttede gruppespillet med fem sejre og to uafgjorte og tog andenpladsen.

Det gav to playoff-opgør mod Irland. Hjemmekampen var skuffende og endte 0-0, men i Dublin spillede danskerne irerne ud af banen og vandt 5-1 trods hjemmeholdets tidlige føringsmål. Tre mål af Christian Eriksen.

Det var femte klare sejr i 12 kvalifikationskampe (syv sejre i alt), inkl to gevinster mod Kazakhstan samt 4-0 hjemme over Polen og 4-1-sejr i Armenien. Mange flotte offensive indsatser. Og bortset fra 2-3-tabet i Polen var forsvaret solidt, lukkede 0 eller 1 mål ind i alle kampe; i alt 9 mål i 12 kampe.

I marts spilledes to venskabskampe: Panama blev slået 1-0, og det blev 0-0 mod Chile.

Opdatering: 2/6 Sverige-Danmark (uden Chr Eriksen) 0-0; chancefattig kamp. 9/6: DK-Mexico (der stillede med halvt reservehold): 2-0.

Historie

Fire VM-deltagelser:
1986: 1/8-finale-tab mod Spanien der drog fordel af den famøse Jesper Olsen-fejlaflevering; dette efter et fremragende gruppespil med Laudrup, Elkjær & Co i hopla.
1998: Snævert kvartfinale-tab mod Brasilien efter mindeværdig Michael Laudrup-dirigeret sejr over Nigeria.
2002: 1/8-finale
2010: Gruppespil

Andre internationale resultater: guld ved EM 1992 og guld ved Confederations Cup 1995.

EM-2016

Ikke med

Danmark fakta

Træner:
Åge Hareide (68 år)
Ansat siden: marts 2016

Nordmand. 

Danmark på Twitter
@dbufodbold
#DEN #ForDanmark #EnDelAfNogetStørre

Kampprogram, Danmark

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback