De 32 deltagere til VM 2018 i Rusland skal ved dagens VM-lodtrækning i Rusland fordeles i otte grupper med hver fire deltagere. BetXpert giver her et overblik over, hvordan lodtrækningen til VM 2018 kommer til at foregå.

Lodtrækningen til gruppespillet ved VM 2018 i Rusland finder sted i Kreml, Moskva i dag fredag den 1. december 2017 kl. 16 dansk tid. Lodtrækningen kan følges live på DR fra kl. 15:45, ligesom den også live streames på FIFAs egen hjemmeside på http://www.fifa.com

Ved VM 2018 i Rusland deltager i alt 32 lande, som på forhånd er inddelt i fire seedningslag. På baggrund af disse trækkes der lod til otte grupper med hver fire lande.

Seedningslagene

De fire seedningslag til lodtrækningen er bestemt ud landenes placeringer på FIFAs verdensrangliste for oktober 2017. Værtsnationen er altid placeret i første seedningslag, hvilket er grunden til at Rusland findes her mens Spanien (nr. 8 på verdensranglisten), rykkes en tak ned til andet seedningslag. De fire seedningslag ser ud som følger: 

1. seedningslag: RuslandTyskland, Brasilien, Portugal, Argentina, Belgien, Polen og Frankrig.

2. seedningslag: Mexico, England, Spanien, Uruguay, Colombia, Schweiz, Spanien Peru.

3. seedningslag: Iran, Costa Rica, Egypten, Senegal, Island, Sverige, Tunesien og Danmark

4. seedningslag: Japan, Panama, Sydkorea, Nigeria, Saudi-Arabien, Marokko, Australien og Serbien.

Selvom lodtrækningen ved første øjekast kan virke helt tilfældig, så er den det ikke. Der er bl.a. nogle geografiske hensyn der skal tages højde for, hvilke også afspejles i de aktuelle odds på Danmarks mulige VM-modstandere herunder.

Regler for lodtrækningen

FIFA offentliggjorde d. 27. november de endelige regler for, hvordan lodtrækningen til gruppespillet ved VM 2018 i Rusland kommer til at foregå. Fremgangsmåden bliver som følger:

  • Der trækkes lod til otte grupper med hver 4 hold. Grupperne navngives A til H. 
  • Rusland er som værtsnation automatisk placeret i gruppe A, og deltager derfor i åbningskampen den 14. juni 2018.
  • To lande fra samme kontinent ikke komme i gruppe med hinanden, med undtagelse af lande fra Europa, hvor der er et maksimum på to lande i samme gruppe.
  • Der skal være mindst ét europæisk land i hver gruppe.
  • Der startes med at trækkes lod blandt alle lande i 1. seedningslag. Disse placeres i gruppe B til H.
  • 1. seedningslag bliver færdigtrukket, før der begyndes på 2. seedningslag og så fremdeles.
  • Alle lande i 1. seedningslag tildeles position 1 i deres grupper. Landene i de øvrige seedningslag tildeles position tilfældigt.
  • For alle seedningslag trækkes lod i gruppe-rækkefølge, dvs første hold placeres i gruppe B, næste i gruppe C, osv., såfremt det ikke er i modstrid med de førnævnte geografiske restriktioner.
  • FIFA har et system, der overvåger lodtrækningen og sørger for, at de geografiske restriktioner overholdes. Det betyder, at grupper kan blive sprunget over i lodtrækningen. Eksempel: Colombia trækkes fra 2. seedningslag til gruppe B, hvor Brasilien allerede er trukket. I så fald vil Colombia blive placeret i gruppe C, mens det næste hold, der trækkes, vil blive placeret i gruppe B (under forudsætning af, at ingen yderligere geografiske restriktioner overtrædes herved).

Som sidenote kan det tilføjes, at Rusland rent faktisk er det lavestrangerede hold af alle deltagere ved VM 2018, da de ligger 65 på FIFAs verdensrangliste for oktober. Den lave placering skyldes dog blandt andet, at de ikke har spillet betydende kvalifikationskampe, da værtsnationen er direkte kvalificeret til slutrunden.

Se det komplette kampprogram for VM 2018 her. 

Opdatering: Artiklen er opdateret tirsdag den 28. november med en præcisering af, hvordan lodtrækningen vil foregå. Landene bliver placeret i grupperne alfabetisk rækkefølge fra A-H, ifølge en videoforklaring af lodtrækningen af FIFA. 

Se odds på vinderen af VM i fodbold her

Odds på Danmarks VM-lodtrækning

Selvom det er behæftet med høj grad af tilfældighed, så er der jf. de nævnte geografiske restriktioner ikke lige stor sandsynlighed for hvilket hold Danmark kommer op imod i VM-gruppespillet.

Dette faktum afspejles meget klart i nedenstående odds, hvor det bl.a. er tydeligt at der er meget lille sandsynlighed for at Danmark møder Serbien, ligesom der er langt større sandsynlighed for at vi render ind i Argentina eller Brasilien fra øverste lag, end at vi skal op imod en europæisk modstander.

Hvem trækker Danmark fra første seedningslag til VM-trækningen?

Bedste odds Bookmaker
Brasilien 5,50
Danske Spil
Argentina 5,50
Danske Spil
Rusland 9,00 NordicBet
Tyskland 9,00 NordicBet
Portugal 9,00 NordicBet
Polen 9,00 NordicBet
Belgien 9,00 NordicBet
Frankrig 9,00 NordicBet
 

Hvem trækker Danmark fra andet seedningslag til VM-trækningen?

Bedste odds Bookmaker
Mexico 5,00
NordicBet
Colombia 5,50
888sport
Peru 5,50 Danske Spil
Uruguay 6,00 NordicBet
Kroatien 13,00 Unibet
England 14,00 NordicBet
Spanien 14,00
NordicBet
Schweiz 14,00 NordicBet
 

Hvem trækker Danmark fra fjerde seedningslag til VM-trækningen?

Bedste odds Bookmaker
Marokko 5,50
NordicBet
Nigeria 5,50 NordicBet
Australien 7,50 NordicBet
Japan 7,50 NordicBet
Saudi Arabien 7,50 NordicBet
Sydkorea 7,50 NordicBet
Panama 9,00 NordicBet
Serbien 37,50 Danske Spil

Alle odds er opdateret pr. 30. november 2017 kl. 17:02.