18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Japan - Analyse

Kampprogram, Japan

Fuldt kampprogram

Japan fakta

Træner:
Vahid Halilhodžić (70 år)
Ansat siden: marts 2015

Bosnier.

Japan på Twitter
@jfa_samuraiblue @JFA
#JPN #SamuraiBlue #Daihyo #JFA

Japans gyldne generation – anført af spillere som Honda og Kagawa – går en ukendt skæbne i møde ved årets VM-slutrunde. Træneren, der førte dem til slutrunden, Vahid Halilhodzic, fik sparket i april, blot få måneder før slutrundens start.

Halihodzic gik på kompromis med den velkendte, aggressive japanske stil. I stedet blev der spillet efter resultatet og en del mere afventende, ligesom nogle af landsholdets profiler – såsom netop Honda og Kagawa – røg lidt ud i kulden.

Halihodzic vandt den asiatiske kvalifikation, men ikke hjerterne hos hverken fans, forbund eller spillere. En lussing mod Sydkorea i december samt skidt spil i marts-træningskampene var dråberne der fik bægret til at flyde over.

Den nye landstræner hedder Akira Nishino, der har brugt det meste af sin karriere i den nationale J-League. Så hvad skal man forvente af det japanske landshold? Formentligt et landshold, der vender tilbage til de japanske dyder.

Styrker

I givet fald et landshold, der søger at spille flot, aggressivt og underholdende. Og et hold der har en række klassespillere med masser af erfaring fra højt europæisk niveau.

Svagheder

Men kan Nishino få den japanske skude på ret køl med kun to måneders forberedelse? Og rækker det? Ved VM 2014 fik Japan kun 1 point i gruppespillet, hvor det bla.. blev til et 1-4-nederlag mod Colombia.

Vejen til VM/aktuel status

Japans vej til VM var egentligt ganske smertefri. De vandt deres indledende gruppe i anden runde ganske komfortabelt med syv sejre og ét uafgjort resultat. Målscoren hed 27-0. Dermed var de klar til den afgørende gruppe, hvor de blev trukket ud sammen med Australien, Saudi Arabien, Iraq, Thailand og De Forenede Arabiske Emirater.

Her var der lidt mere slinger i valsen, men med seks sejre, to uafgjort (mod Australien og Irak) og to nederlag (mod De Forenede Arabiske Emirater – både ude og hjemme) kvalificerede Japan sig med en målscore på 17-7. Defensiven stod stærkt, men offensivt var man uden pondus, og landsholdsdarlings som Honda, Kagawa og andre var lidt ude i kulden.

I marts spillede man så uafgjort mod Mali (1-1) og tabte til Ukraine (1-2). Sammenholdt med nederlaget til Sydkorea ved de Østasiatiske mesterskaber (1-4) endte det altså med at koste Halihodzic karrieren som japansk landstræner. 

Opdatering: 30/5 tabte Japan 0-2 til Ghana. 8/6 0-2 i Schweiz. 12/6: 4-2 over Paraguay.

Historik

Japan har deltaget ved alle VM slutrunder siden 1998. De er altså klar til deres sjette VM slutrunde i Rusland til sommer. Deres bedste resultater opnåede de i 2002 og 2010, med ottendedelsfinaler. I 2010 som bekendt på bekostning af Danmark. Ved VM i 2014 måtte Japan skuffende forlade VM med kun et enkelt point i bagagen. De havde ellers fået en nydelig lodtrækning, da de var i gruppe med Colombia, Grækenland og Elfenbenskysten. Nu får de igen chancen mod Colombia som de tabte 1-4 mod sidst.

Japan fakta

Træner:
Vahid Halilhodžić (70 år)
Ansat siden: marts 2015

Bosnier.

Japan på Twitter
@jfa_samuraiblue @JFA
#JPN #SamuraiBlue #Daihyo #JFA

Kampprogram, Japan

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback