18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Rusland - Analyse

Af Toke
Kommentarer (19)

Kampprogram, Rusland

Fuldt kampprogram

Rusland fakta

Træner:
Stanislav Cherchesov (58 år)
Ansat siden: august 2016
Rusland på Twitter
@TeamRussia @official_rfs
#RUS #TeamRussia

Rusland har æren af at være vært for den 21. udgave af VM og har forberedt sig på slutrunden siden de fik den tildelt i 2010. Undervejs har de gennemgået en bemærkelsesværdig udvikling. Desværre i negativ retning. Russerne er nemlig gået fra at drømme om medaljer og toppræstationer til nu mere eller mindre blot at håbe på ikke at skuffe. 

På trods af en god lodtrækning, vil det være en stor overraskelse hvis Rusland når rigtig langt. Ambitionen er at gå videre fra gruppespillet og så ellers se, hvor langt Stanislav Cherchesovs trænerevner kan bære dem.

Styrker

Der er tradition for, at værterne klarer sig godt. Det bliver typisk til avancement fra indledende gruppespil, og seks gange i løbet af turneringens historie er værtslandet endda løbet med titlen.

Svagheder

Rusland er markant svækket af skader, især i defensiven, men også  på midtbanen uden Glushakov og i offensiven hvor Kokorin mangler.

Vejen til VM/aktuel status

Som værtsland er Rusland automatisk kvalificeret til VM, og har derfor ikke deltaget i nogen kvalifikationsturnering. De har i stedet spillet en masse venskabskampe. Kvaliteten af disse har dog været yderst  svingende, især i starten, hvor det russiske fodboldforbund var under tidspres.

Stanislav Cherchesov benyttede sig af muligheden til at spille et nyt russisk landshold sammen. Væk var rutinerede Vasily og Aleksey Berezutsky samt Sergey Ignashevich. Resultaterne udeblev dog, og Rusland formåede blandt andet at tabe til Costa Rica og Qatar. 

Siden blev resultaterne forbedret en smule, og forud for Confederations Cup leverede Rusland nogle gode præstationer imod både Belgien og Chile, som de spillede uafgjort imod. 

Ved Confederations Cup på hjemmebane i sommeren 2017, foran et forventningsfuldt publikum, skuffede de. De røg ud i den indledende gruppe, efter en pligtsejr mod svage New Zealand og så to nederlag til henholdsvis Portugal og Mexico.

Siden Confederations Cup har Rusland spillet mod et par af verdens stærkeste hold. Her har de leveret et par fine præstationer og blandt andet spillet uafgjort imod Spanien og kun tabt snævert til Argentina. De er dog også blevet udspillet af både Frankrig og Brasilien, og det er tydeligt, at de stadig er langt fra toppen.

Opdatering: 30/5 tabte russerne 0-1 i Østrig. 5/6: 1-1 mod Finland.

Historik

Rusland har deltaget tre gange før ved et VM som selvstændig nation (1994, 2002 og 2014). Alle gange er de røget ud i den indledende gruppe. Før 1991 hørte de under Sovjetunionen der deltog syv gange ved VM.  Bedste resultat var en fjerdeplads i 1966.

Ved EM har russernes bedste resultat været en semifinaleplads i 2008. Under Sovjetunionen vandt de EM-guld i 1960.

Rusland var med EM 2016, men fik kun 1 point i gruppespillet, trods en ret uskræmmende pulje (Wales, England, Slovakiet).

Rusland fakta

Træner:
Stanislav Cherchesov (58 år)
Ansat siden: august 2016
Rusland på Twitter
@TeamRussia @official_rfs
#RUS #TeamRussia

Kampprogram, Rusland

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback