18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Peru - Analyse

Kommentarer (21)

Kampprogram, Peru

Fuldt kampprogram

Peru fakta

Træner:
Ricardo Gareca (64 år)
Ansat siden: februar 2015

Argentiner

Peru på Twitter
@SeleccionPeru @TuFPF
#PER #ArribaPeru #UnSoloAliento

Kvikke Incas til Rusland med stjerneangriber

Glæden i landet der mest er kendt for turistattraktionen Machu Picchu, var enorm da Peru efter 36 års VM-tørke endelig kvalificerede sig. Jublen var så kraftig i hovedstaden at det satte jordskælvsalarmen i gang.

Los Incas drager til deres første VM siden 1982 som underdogs; kun Australien regnes som svagere i Gruppe C. Frankrig og Danmark er favoritterne. Er det fair?  Tjah. 

Peruvianerne er nr 11 på verdensranglisten (Danmark er nr 12) efter en stærk sydamerikanske kvalifikation der bragte dem foran stjernetunge Chile. Men de har nogle åbenlyse svagheder.

Styrker

Peru har et letfodet og teknisk dygtige mandskab med udfordrende fløje. De er dygtige til at erobre bolden højt på modstandernes banehalvdel og herefter spille hurtigt, direkte og målsøgende.

Svagheder

Men de er ret små og kan få et problem med fysikken og hovedspillet. Desuden er veteranmålmand Gallese formtvivlsom efter skadespause.

Den dopingdømte stjerneangriber Guerrero har fået grønt lys til at spille VM, men har kun spillet i alt 121 minutter siden oktober.

Peru lod hele 10 mål gå ind efter dødboldssituationer i kvalifikationen. VM kan også blive dyr på den konto for Los Incas.

Vejen til VM/aktuel status

En imponerende femteplads i den stærke sydamerikanske kvalifikation foran stjernetunge Chile og lige efter Argentina og Colombia. Undervejs blev det på hjemmebane bl..a. 2-1 over Uruguay, 1-1 mod Colombia og 2-2 mod Argentina (dog uden Messi). På udebane bl.a. 3-0 over højdestærke Bolivia og 0-0 mod Argentina (med Messi).

I playoff-opgørene mod New Zealand spillede Peru 0-0 ude og vandt 2-0 hjemme. Peruvianerne sad temmelig tungt på begge kampe, men NZ var tæt på at score på hovedstød.

I marts-træningskampene blev det 2-0 (trods rødt kort til Peru i 74.) over Kroatien og 3-1 over Island, begge kampe spillet i USA.

Opdatering: 30/5: Sidste kamp før afrejse til Rusland: 2-0 over (reserveprægede) Skotland. 3/6 (i Schweiz): Saudi Arabien - Peru: 0-3. To mål af Guerrero. 9/6: Sverige-Peru 0-0 (peruvianerne var farligst).

Historie

Fire VM-deltagelser:
1930: Gruppespil
1970: Kvartfinale
1978: Mellemrunden
1982: Gruppespil

Andre præstationer: Peru har vundet Copa America i 1939 og i 1975.

Peru fakta

Træner:
Ricardo Gareca (64 år)
Ansat siden: februar 2015

Argentiner

Peru på Twitter
@SeleccionPeru @TuFPF
#PER #ArribaPeru #UnSoloAliento

Kampprogram, Peru

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback