Sverige slog overraskende Italien ud efter to playoff-opgør om at komme med til VM til næste år, og det har fået flere bookmakere til at sætte odds på, om Zlatan Ibrahimovic gør comeback for det svenske landshold til VM. 

EM 2016 i Frankrig var sidste gang, at Zlatan Ibrahimovics repræsenterede Sverige i en landskamp, da han trak sig fra landsholdfodbold efter slutrunden. 

"[...] Jeg tænker hverken på Sverige eller VM. Min tid på landsholdet er slut. Jeg kunne måske have opnået mere, måske kunne jeg have gjort mindre, men tiden på holdet er ovre. Uanset hvad kunne det være fedt at se Sverige til VM," har Zlatan Ibrahimovic sagt inden det første opgør mod Italien i Stockholm til Sky Sport Italia ifølge bold.dk.

Også den svenske landstræner Janne Andersson maner til besindighed ift. 36-årige Zlatan Ibrahimovics muligheder for et comeback til det svenske landshold. 

"Det er utroligt. Spilleren stoppede med at spille for Sverige for halvandet år siden, men vi taler alligevel stadig om ham. Vi burde i stedet tale om de stærke spillere, jeg har på mit hold. Da Ibrahimovic var på holdet, spillede vi fodbold på en anden måde. Han er en stor mester, men vi har indordnet os og fundet en anden stil, efter han besluttede sig for at stoppe på landsholdet," sagde landstræneren efter returopgøret i Italien ifølge ESPN

Men selvom hverken hovedpersonen selv og landstræneren siger, at det bliver til en comeback, så vurderer bookmakerne alligevel, at det er cirka 50-50, om Zlatan Ibrahimovic bliver udtaget til den svenske VM-trup

"Når man snakker om svensk landsholdsfodbold, kan man ikke undgå at snakke om Zlatan Ibrahimovic. Han er en kæmpe stjerne, og hele det svenske folk ville elske at se ham tilbage på landsholdet. Zlatan har dog flere gange afvist et comeback, men mon ikke, at han er kommet på andre tanker, efter Sverige har kvalificeret sig til VM. Desuden er Zlatans agent stor fortaler for et comeback, og der er ingen tvivl om, at en VM-slutrunde ville være et perfekt tidspunkt at gøre det, siger Niklas Nürnberg, der er oddssætter hos Bet25, i en pressemeddelelse. 

Også hos Danske Spil* er der tiltro til, at der er et comeback indenfor rækkevide: 

"Det ville ikke overraske os, hvis han gør comeback. Han har sagt, at han ikke tænker på landsholdet længere, men det var før de slog Italien og kvalificerede sig," siger oddsansvarlig hos Danske Spil* Peter Emmike til BetXpert.
 
Danske Spil* har odds 1,85 for, at Zlatan Ibrahimovic bliver en del af den svenske VM-trup, mens Bet25 har odds 1,77.
 
 

50-50 om Zlatan er i truppen til VM 2018

Zlatan Ibrahimovic har ikke spillet for sin klub Manchester United, siden han blev knæskadet i slutningen af april. Inden da havde han samlet scoret 28 mål på tværs af alle turneringer i 46 kampe. Men nu regner træner Jose Mourinho med, at Zlatan kommer til at spille igen inden nytår. 

"Lad ham tage sin tid og komme tilbage, når alle føler, at tidspunktet er det rette. Tror jeg, at han vil vende tilbage i 2017? Ja, jeg gør. Men det er kun en fornemmelse," har Mourinho sagt ifølge Ritzau. 

Et comeback til klubfodbolden vil have betydning for mulighederne for et blive en del af VM-truppen, lyder det fra Danske Spil*

"Hvis Zlatan får en række kampe på klubniveau inden næste sommer og kommer i form igen efter sin skade, så er han selvfølgelig aktuel. Og hvis han melder sig klar for landsholdet, så er det svært for landstræneren at sige nej til landets største ikon nogensinde. Derudover vader svenskerne jo heller ikke i dygtige angribere," siger Peter Emmike fra Danske Spil* til BetXpert og fortsætter: 

"Så vores bud er, at det er Zlatans eget valg. Vi tænker, det er 50-50, om Zlatan kommer med i truppen."

"Siden Zlatans afsked har forventningerne til det svenske landshold været minimale. Ved at kvalificere sig til VM har holdet dog vist, at de sagtens kan klare sig uden deres verdensstjerne. Derfor er det ikke livsnødvendigt for Sveriges succes, at Zlatan vender tilbage. Omvendt så opstår der bare en speciel stemning og eufori med Zlatan på holdet. Han er indbegrebet af svensk landsholdsfodbold, og hvem kan ikke bruge en af verdens bedste angribere til en VM-slutrunde," siger Niklas Nürnberg