18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Mexico - Analyse

Kommentarer (7)

Kampprogram, Mexico

Fuldt kampprogram

Mexico fakta

Træner:
Juan Carlos Osorio Arbeláez (61 år)
Ansat siden: oktober 2015

Colombianer.

Mexico på Twitter
@miseleccionmx @FEMEXFUTOFICIAL
#MEX #SeleccionBanamex #SeleccionMexicana

Mexico er, som altid, fristes man til at sige, klar til VM efter sikker førsteplads i kvalifikationen. Men een ting er Nord- og Mellemamerika, noget andet den store scene. Her gør mexicanerne det som regel nydeligt, men mod de rigtigt gode hold kniber det typisk.

Styrker

Der er masser af rutine i den mexicanske trup og også mange klassespillere. Og modsat de andre centralamerikanske hold er der mange spillere med erfaring fra de store ligaer og klubber i Europa.

Svagheder

Men selv om de fleste af dem stadig er i deres bedste fodboldalder - fx Vela og Dos Santos - så er der måske en følelse af at de ikke rigtigt kan gøre det bedre. Potentiale kan man dårligt tale om længere - stamspillerne har været med længe.

Og senest er netop Vela og Dos Santos i øvrigt draget fra Europa til USA. I en alder af 29 og 28? Det lugter af at man giver op.

0-7 nederlaget til Chile ved Copa America i 2016, og 1-4 nederlaget til Tyskland ved Confederations Cup i 2017 har sat store spørgsmålstegn ved om holdet har hvad der skal til for at konkurrere mod de allerbedste.

Vejen til VM/aktuel status

Mexico kvalificerede sig i sikker stil til VM. De vandt den nord- og mellemamerikanske gruppe og havde med tre kampe igen allerede kvalificeret sig direkte. 10 kampe, 6--3-1, gav 21 point og en målscore på 16-7. Den tabte kamp kom først i det allersidste opgør mod Honduras, hvor Mexico intet havde at spille for, og Honduras var tvunget til sejr.

Ved sidste sommers Confederations Cup i Rusland gik Mexico videre fra gruppespillet, men tabte semifinalen klart mod et tysk b-hold og tabte så bronzekampen mod Portugal (dog via forlænget spilletid).

Træningskampe: I november spillede Mexico 3-3 i Belgien og vandt 1-0 i Polen. I februar blev det 1-0 over Bosnien, i USA. I marts, også i USA: 3-0 over Island og 0-1 mod Kroatien.

Opdatering: 29. maj: 0-0 mod Wales (der manglede Bale). 3/6 Mexico-Skotland 1-0.  9/6: DK-Mexico (der stillede med halvt reservehold): 2-0.

Historik

Mexico har deltaget ved VM hele 15 gange før, og er således en af de mest rutinerede VM nationer. VM i Rusland bliver den syvende slutrunde i træk med Mexico som deltager. Bedste præstationer er kvartfinalepladserne tilbage i 1970 og 1986. Ved begge disse slutrunder blev VM afholdt i Mexico. Men siden VM i 1994 er de alle gange gået videre fra gruppespillet. Det er kun Brasilien og Tyskland der også har formået det. Mexico er dog røget ud alle disse gange i ottendedelsfinalen, så de tørster efter snart at nå længere end det.

Mexico fakta

Træner:
Juan Carlos Osorio Arbeláez (61 år)
Ansat siden: oktober 2015

Colombianer.

Mexico på Twitter
@miseleccionmx @FEMEXFUTOFICIAL
#MEX #SeleccionBanamex #SeleccionMexicana

Kampprogram, Mexico

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback