Ni danskere og hele ti irere risikerer at sidde over med karantæne i returopgøret på Aviva Stadium, skulle de få en advarsel i første kamp i Parken. Se hele listen her. 

Advarslerne fra gruppespillet i den igangværende VM-kvalifikation er ikke blevet slettet, og det betyder, at ni danskere og hele ti irere tager deres gule kort fra gruppespillet med over til de to playoff-opgør. Og da FIFAs regler dikterer, at to advarsler i to separate kampe i kvalifikationen er nok til en spilledags karantæne - ja, så er er der altså hele 19 spillere i det første playoff-opgør mellem Danmark - Irland, der risikerer karantæner i returopgøret. 

Reglerne vækker utilfredshed og undren hos begge landstrænere. 

"Da jeg var norsk landstræner, og vi i 2005 spillede playoff mod Tjekkiet, blev advarslerne slettet før playoff-kampene.  Det synes jeg er rimeligt, så begge hold har mulighed for at stille med de bedste spillere" har den danske landstræner, Åge Hareide, sagt til Ekstra Bladet.  

"Det virker mærkeligt at have ti kampe i kvalifikationen og så finde ud af, at gule kort tages med over til playoff-kampene," sagde den irske landstræner, Martin O'Neill, på en pressekonference i mandags ifølge The 42

Nederst i denne artikel finder du en oversigt over odds på kort i kampen.

Danmark

Følgende ni spillere fra Danmark får karantæne i returopgøret ved gult kort:

 • Andreas Cornelius
 • Thomas Delaney
 • Yussuf Poulsen
 • Simon Kjær
 • Nicolai Jørgensen (hvis han ikke sorteres fra på grund af skade)
 • Christian Eriksen
 • Viktor Fischer
 • Peter Ankersen
 • Kasper Schmeichel

Andreas Cornelius er den eneste, der har været i karantæne for Danmark i løbet af kvalifikationen, da han samlede sit andet gule kort op i 0-0-kampen mod Rumænien, hvorefter han havde karantæne i den efterfølgende udebanesejr på 3-1 over Kazakhstan. Han har allerede modtaget et tredje gult kort, hvilket gør, at han får karantæne ved næste gule kort. 

Michael Krohn-Dehli er hentet ind som reserve til truppen, hvis der skulle opstå skader eller karantæner i den første kamp. Han har ingen gule kort, da han endnu ikke har spillet en kamp i den igangværende kvalifikation. 

Henrik Dalsgaard ville også være i karantæne ved et eventuelt gult, men han er efter trupudtagelsen siet fra, da han blev skadet i weekenden, da han spillede for sin klub Brentford. 

Irland

Følgende ti spillere fra Irland får karantæne i returopgøret ved gult kort:

 • Cyrus Christie
 • Darren Randolph
 • Aiden McGeady
 • Stephen Ward
 • Glenn Whelan
 • Harry Arter
 • Ciaran Clark
 • Daryl Murphy
 • Shane Duffy
 • James McClean

David Meyler er i karantæne i det første opgør mod Danmark. 

Robbie Brady har modtaget fire gule kort i kvalifikation og har allerede afsonet to karantænedage. Jeff Hendrick har modtaget to gule kort og har derfor siddet ude en enkelt kamp. James McClean har også afsonet en enkelt karantænedag, og han har allerede modtaget et kort efter karantænen og er således i risiko for yderligere en karantænedag. 

Dommerne

Dommer i første kamp i København: Milorad Mažic (Serbien)

Kampe i VM-kval:

Slovakiet-England 4 gule (hvoraf to var til Martin Skrtel =rødt)

Frankrig-Sverige 4 gule

Danmark-Polen 1 gult

Skotland-Slovakiet 5 gule (hvoraf to var til Robert Mak = rødt)

Dommer i returopgøret i Dublin: Szymon Marciniak (Polen)

Kampe i VM-kval:
Kroatien-Tyrkiet: 2 gule

Portugal-Ungarn: 3 gule

Grækenland-Belgien: 5 gule

Tyrkiet-Island: 4 gule

Karantæne med til slutrunden

Reglerne om, at de gule kort i gruppespillet bliver overført til playoff-kampene, findes i FIFAs Disciplinary Code 2017. Her står der også, at karantæne for to gule kort i to separate kampe ikke kan tages med videre til slutrunden. Så eventuelle gule kort på Aviva Stadium bliver annulleret, når slutrunden starter til juni næste år. 

Men der kan alligevel godt overføres karantæne fra playoff-kampene til slutrunden i Rusland. Det bekræfter FIFA i en mail til BetXpert.

Karantæne overføres ved, at en spiller får direkte rødt kort eller indirekte rødt kort (to gule kort i samme kamp) i den sidste playoff-kamp, og dermed skal karantænes afsones i næste kamp i samme turnering, hvilket altså vil være slutrunden.

Skulle en spiller blive udvist i det første playoff-opgør i Parken, vil det betyde en karantæne i det andet playoff-opgør på Aviva Stadium. Hvis der er tale om et direkte rødt kort, og det er meget voldsomt, kan det godt give flere karantænedage alt efter udvisningens karakter. For eksempel giver det mindst seks karantænedage, hvis der spyttes på en modstander. 

Danmark - Irland gule kort odds

Hos flere bookmakere kan man oddse på, hvilke spillere i kampen der modtager et kort i kampen. Vær opmærksom på, at bookmakerne har forskellige regler for kort. Hos Danske Spil* er det ikke muligt i skrivende stund at spille på, at spillere ikke modtager et kort, mens det godt kan lade sig gøre hos Unibet*, 888sport* og LeoVegas*. Hos de tre sidstnævnte er det dog kun gule kort, der tæller. 

Danmark Irland kort odds hos Danske Spil* på spillere, der er i karantænefare:

Modtager nedenstående spiller et kort i Danmark - Irland?

Bedste odds Bookmaker
Kasper Schmeichel 12,00
Danske Spil
Andreas Cornelius 3,00 Danske Spil
Thomas Delaney 2,70 Danske Spil
Yussuf Poulsen 4,50 Danske Spil
Simon Kjær 3,50 Danske Spil
Nicolai Jørgensen 8,00 Danske Spil
Christian Eriksen 7,00 Danske Spil
Viktor Fischer 10,00 Danske Spil
Peter Ankersen 5,00 Danske Spil
Cyrus Christie 3,00 Danske Spil
Darren Randolph 10,00 Danske Spil
Aiden McGeady 3,50 Danske Spil
Stephen Ward 5,00 Danske Spil
Glenn Whelan 4,00 Danske Spil
Harry Arter 2,70 Danske Spil
Ciaran Clark 5,50 Danske Spil
Daryl Murphy 8,00 Danske Spil
Shane Duffy 3,50 Danske Spil
James McClean 2,70 Danske Spil

Danmark - Irland gult kort odds hos Unibet*, 888sport* og LeoVegas* på spillere, der er i karantænefare:

Modtager nævnte spiller et gult kort i Danmark - Irland?

JaNejBookmaker
Peter Ankersen 4,75 1,15
Unibet
Thomas Delaney 3,75 1,22
LeoVegas
Christian Eriksen 6,50 1,08
LeoVegas
Nicolai Jørgensen 4,50 1,16
Unibet
Simon Kjær 4,25 1,18
888sport
Yussuf Poulsen 4,50 1,16
888sport