18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Sydkorea - Analyse

Kampprogram, Sydkorea

Fuldt kampprogram

Sydkorea fakta

Træner:
Tae-Yong Shin (51 år)
Ansat siden: juli 2017

Sydkoreaner.

Sydkorea på Twitter
@theKFA
#KOR #KFA

Sydkorea gjorde det flot på hjemmebane ved VM i 2002, hvor de nåede helt til semifinalerne. Men deres spil og resultater i kvalifikationsturneringen til den kommende slutrunde samt i træningskampe giver ikke  meget håb om at noget lignende kan gentage sig.

Den tyske træner Uli Stielike blev fyret efter et nederlag til Qatar i juni sidste år og afløst af den tidligere U-landsholdstræner Taeyong Shin.

Styrker

Sydkoreanerne er generelt hurtige og teknisk dygtige. Der er nogle offensive profiler, inkl Tottenhams lynhurtige Son, der kan gøre ondt på de fleste modstandere, men fundamentet er et stort løbearbejde og stærk holdånd.

Svagheder

Sydkorea har nogle profiler, men generelt er holdet fattigt på spillere fra øverste hylde. De fleste spiller på ret lavt klubniveau. Og kvalifikationsturneringen tyder på at de få klassespillere har svært ved at få det sydkoreanske hold op at ringe.

Op til VM er truppen desuden blevet ramt af en række afbud, mest markant fra midterforsvarer Kim Min-Jae og offensivmand Kwon.

Vejen til VM/aktuel status

Sydkorea spillede ikke nogen overbevisende kvalifikationsturnering. Med 15 point for 10 kampe (4-3-3) endte de syv point efter Iran og kneb sig ind på andenpladsen med to point flere end Syrien og Uzbekistan. Sydkoreanerne sluttede af mod to af deres direkte konkurrenter – Iran og Usbekistan. Begge kampe sluttede 0-0. Betegnende for en blodfattig kampagne hvor målscoren lød på 11-10.

Træningskampe:

Slut-2017: 2-4-tab i Rusland, 1-3 hjemme mod Marokko, 2-1 over Colombia og 1-1 mod Serbien.
Marts: 1-2-tab i Nordirland og 2-3-tab i Polen.

Opdatering: 28/5 vandt Sydkorea 2-0 over Honduras. 31/5 blev det derimod 1-3 mod Bosnien. 7/6: 0-0 mod Bolivia (i Østrig). 10/6: 0-2-tab mod Senegal (i Østrig) - selvmål og straffespark.

Historik

Sydkorea har deltaget ved VM ni gange., inkl alle slutrunder siden 1986. Ved VM i 2002 fik de en fjerdeplads, godt hjulpet på vej af et entusiastisk hjemmepublikum. I 2010 nåede de ottendedelsfinalen, mens de i 2014 allerede blev sendt hjem efter gruppespillet.

Sydkorea fakta

Træner:
Tae-Yong Shin (51 år)
Ansat siden: juli 2017

Sydkoreaner.

Sydkorea på Twitter
@theKFA
#KOR #KFA

Kampprogram, Sydkorea

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback