18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM 2018 - Costa Rica - Analyse

Kampprogram, Costa Rica

Fuldt kampprogram

Costa Rica fakta

Træner:
Óscar Antonio Ramírez (57 år)
Ansat siden: august 2015

Costaricaner.

Costa Rica på Twitter
@FEDEFUTBOL_CR
#CRC #CostaRica

"Pura vida"-paradiset i Mellemamerika med fem millioner indbyggere har intet militær. De har til gengæld et landshold der på efterhånden jævnlig basis kvalificerer sig til VM og for fire år siden overraskede ved at nå helt til kvartfinalerne. For Superliga-kendere vil flere af navnene i truppen vække genklang (Bolanos, Urena, Oviedo og Gamboa).

Men det ligner en hård opgave for Ticos at at gentage den flotte bedrift fra VM 2014.

Styrker

Det er en erfaren og sammenspillet enhed, som drager til Rusland med Oscar Ramirez ved trænerroret. Han tog over i 2015 og fortsatte med den 5-4-1 formation, som gav succes ved VM 2014. De spiller ud fra en stram defensiv og er gode til at lukke ned for modstanderen, hvis de kommer foran. Derudover har de offensive spillere generelt masser af fart og fin teknik.

Svagheder

Ud over Real-målmand Navas er der ikke ingen topklassespillere på holdet, og flere af landets profiler har det svært på klubplan i Europa (Espanyol-forsvarer Duarte missede i øvrigt det sidste af sæsonen pga en skade). Derudover optræder en del landsholdspillere i den amerikanske MLS-liga, hvor niveauet ikke er skræmmende højt, eller på endnu lavere niveau, i den hjemlige liga.

Desuden: I 2014 var det en fordel at ingen forventede noget af Costa Rica, og modstanderne undervurderede dem muligvis en smule. Den fordel bliver sandsynligvis ikke ligeså udtalt ved dette VM hvor modstanderne nok er bedre forberedt på Ticos.

Vejen til VM/aktuel status

Costa Rica vandt først en pulje sikkert foran Panama, Haiti og Jamaica. Herefter blev det lidt sværere, men andenpladsen i det afgørende gruppespil i Central- og Nordamerika gav direkte kvalifikation til VM. Med 16 point i de 10 kval-kampe sluttede Costa Rica efter Mexico, men foran Panama, Honduras, USA og Trinidad&Tobago.

Ved sidste års Gold Cup-turnering blev Costa Rica elimineret i semifinalerne af værterne USA, der tog en 2-0 sejr.

Træningskampe: I november tabte Ticos stort til Spanien (0-5) og smalt (0-1) til Ungarn. I marts blev det 1-0 over Skotland, men 0-1-tab mod Tunesien.

Opdatering: 3/6: Costa Rica-Nordirland 3-0. 7/6: England-CR 2-0. 10/6: 1-4-tab mod Belgien.

Historik

Costa Rica har deltaget ved VM fire gange (1990, 2002, 2006 og 2014). Deres bedste resultat var ved VM 2014, hvor de gik videre fra en stærk gruppe med England og Uruguay, via straffesparkskonkurrence eliminerede Grækenland i 1/8-finalen og i kvartfinalen tvang de senere bronzevindere fra Holland ud i endnu en straffeduel.

Costa Rica er eet af de bedst præsterende hold fra Centralamerika og har vundet tre CONCACAF titler.

Costa Rica fakta

Træner:
Óscar Antonio Ramírez (57 år)
Ansat siden: august 2015

Costaricaner.

Costa Rica på Twitter
@FEDEFUTBOL_CR
#CRC #CostaRica

Kampprogram, Costa Rica

Kampprogram, VM 2018

Kommentarer

Feedback