18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Wales - Analyse

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Wales

Fuldt kampprogram

Gareth Bale og Wales er i Gruppe B sammen med England, USA og Iran. Her har waliserne bestemt muligheder for at gå videre, men det bliver formentlig en tæt kamp om andenpladsen med USA. 

Odds på Wales ved VM i fodbold 2022

Wales starter ud med en nøglekamp den 21. november mod USA.

Wales odds: Højeste odds Bookmaker
Wales vinder VM 250,00
Wales vinder Gruppe B 7,50
Wales går videre fra gruppen 2,20

Odds er senest opdateret onsdag den 16. november klokken 10.43.

Spil på Wales' VM hos Bwin

Wales' styrker

Wales råder i Gareth Bale stadig over en spiller, der kan afgøre fodboldkampe, og de spillere er altid vigtige at have på et fodboldhold, og det er naturligvis også en styrke for waliserne, at de stadig har en fodboldkapacitet som Gareth Bale på holdkortet. Wales har også et stærkt kollektiv, og det er sjældent, at de taber stort. Faktisk var 0-4-nederlaget til Danmark ved EM i fjor det største nederlag for Wales siden 2012. Dengang i 2012 tabte de med 1-6 ude mod Serbien i VM-kvalifikationen. 

Wales' svagheder

Walisernes bredde er ikke imponerende, og får de skader til nogle af deres nøglespillere, så vil niveauet på holdet dale en del, da reserverne ganske enkelt ikke er på samme niveau. Særligt vil Wales stå svagt, hvis Gareth Bale bliver ramt af skader før eller under slutrunden. 

Vejen til VM

Wales havde den længst mulige vej til VM, idet de skulle igennem to playoffopgør for at sikre VM-billetten. De var i VM-kvalifikationsgruppe med Belgien, Tjekkiet, Estland og Hviderusland, og her tog de andenpladsen med et point ned til Tjekkiet. 

Gareth Bale og Aaron Ramsey blev delt topscorer for Wales med tre mål.  

I de to playoffopgør mod henholdsvis Østrig og Ukraine vandt Wales to snævre et-måls-sejre. Først 2-1 mod Østrig på to mål af Bale, og så en 1-0-sejr mod Ukraine, der indkasserede på et selvmål af Andriy Yarmolenko. 

Wales' VM-historik

Det er mange, mange år siden, at Wales senest var med ved VM i fodbold. Vi skal helt tilbage til VM i Sverige i 1958 for at finde Wales' seneste VM-deltagelse, og dengang formåede Wales faktisk at gå videre fra gruppen. De tre gruppekampe endte alle uafgjort, og da de dermed lå a point med Ungarn, skulle de to nationer ud i en afgørende playoffkamp om at gå videre til knockoutfasen. Den kamp på Råsunda vandt Wales med 2-1 over Ungarn, og dermed var Wales klar til kvartfinalen, hvor Pelé og Brasilien ventede. 

Det opgør blev spillet på et stadion, som vi i Danmark kender rigtigt godt. Ullevi i Göteborg. Wales holdt nullet et godt stykke inde i kampen, men i det 66. minut scorede Pelé sejrsmålet og sendte Wales hjem. Det var Pelés første VM-mål i karrieren i øvrigt. Efterfølgende nettede han fem gange mere ved det VM i Sverige, og han scorede blandt andet to gange i VM-finalen mod Sverige, som brasilianerne vandt med 5-2. 

Nu er Wales så klar til VM igen her 64 år efter VM-debuten i Sverige. Dengang i 1958 var der kun 16 hold med, mens der jo i Qatar er det dobbelte antal. Det bliver dermed yderst svært for det nuværende Wales-landshold at gøre deres landsholdskollegaer fra 1958 kunsten efter og nå hele vejen til kvartfinalen. Wales kan dog godt gå videre fra gruppen, hvor de nok skal kæmpe med USA om pladsen videre til ottendedelsfinalen. 

Kommentarer

Feedback