18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Kroatien - Analyse

Opdateret
Simon Henneberg Simon Henneberg
Hej

Jeg er uddannet journalist fra Aarhus Universitet anno sommeren 2019. Jeg har været ansat som journalist på BetXpert siden 9. december 2019.

Jeg går meget op i sport, hvor især fodbold er min store passion. Jeg har to-tre hold, som jeg følger (nogle af dem tættere end andre) foruden landsholdet. Og apropos landsholdet: Alle kampe skal ses. Selv en venskabskamp mod San Marino er sexet nok til mig.

De andre sportsgrene følger jeg mest på overskriftniveau. Dog er jeg fast seer foran fjernsynet, når der er landsholdshåndbold og Tour de France. Sidstnævnte er indbegrebet af sol og sommer og gode (barndoms)minder for mig.

Har spillet på oddset, siden jeg gik i 7. eller 8. klasse.

Mail: [email protected]
Twitter: Simon Henneberg (jeg lægger fra tid til anden mit "Dagens spilforslag" op.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Kroatien

Fuldt kampprogram

Kroatien er i gruppe F sammen med Marokko, Belgien og Canada, og her er de forsvarende viceverdensmestre favoritter til at tage en af de to pladser videre fra gruppen, men det er bestemt ikke en nem pulje, Luka Modrić og co. er havnet i. 

Kroatien odds Højeste odds Bookmaker
Kroatien vinder VM 61,00
Kroatien vinder Gruppe F 3,50
Kroatien går videre fra gruppen 1,58

OBS: Odds på Kroatiens VM er fra tirsdag den 15. november klokken 17.05. 

Spil på Kroatiens VM hos Unibet

Kroatiens styrker

Styrkerne hos Kroatien finder vi primært på midtbanen og i offensiven. Her kan holdet mønstre spillere som Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mateo Kovačić, Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Mario Pašalić med flere. 

I ovennævnte er der en god kombination af muskler, teknik og overblik. Dette i en sådan grad, at holdet kom til VM-finalen i 2018. Her måtte de dog strække våben mod franskmændene. 

Holdets generelle tekniske niveau er også en styrke i sig selv. Du finder ikke mange på Kroatiens landshold, der ikke kan tage to på foden med en badebold. 

Kroatiens svagheder

Svagheden ligger i de bagerste rækker. I hvert fald på papiret. Stjernerne er ikke lige så funklende på denne del af banen, men faktum er, at Kroatien ikke lukker specielt mange mål ind. En undtagelse er 1/8-finalen mod Spanien ved sidste års EM-slutrunde. Her tabte de skakternede med 3-5 efter forlænget spilletid. 

Inden kampen mod Spanien havde Kroatien lukket ét mål ind mod England, ét mod Tjekkiet og ét mod Skotland. Et enkelt clean sheet eller to i disse kampe havde bestemt pyntet, men det må alligevel siges at være godkendt. Især da holdet som nævnt gik videre. 

I VM-kvalifikationen lukkede holdet kun fire mål ind i ti kampe. Dette blev kun overgået af Danmark og England, som hver især måtte hente bolden ud af netmaskerne tre gange. Modstanden i kvalifikationen var imidlertid heller ikke noget at råbe hurra for. Rusland var nok den stærkeste modstander, og dem holdt man faktisk fra at score i begge opgør. 

De gode defensive tendenser er fortsat i Nations League Gruppe A. Dette bortset fra 0-3-fadæsen hjemme mod Østrig i den første kamp. Herefter fik man 1-1 hjemme mod ”Les Bleus”, vandt 1-0 ude over Danmark og herefter også 1-0 ude over Frankrig. 

På papiret er defensiven holdets svaghed, men pas alligevel på med at lægge for meget i det: Du kommer ikke sovende til mål mod det her hold.  

Vejen til VM 2022

Kroatien vandt Gruppe H foran Rusland, Slovakiet, Slovenien, Cypern og agterlanternen Malta. Holdet lagde skidt fra land ved at tabe med 0-1 ude mod Slovenien. Herefter så de sig dog ikke tilbage og var ubesejrede i de resterende ni kampe. 

Rusland gjorde det også godt i turneringen, men via en 1-0-sejr i sidste gruppekamp over netop den russiske bjørn sikrede Kroatien sig gruppesejren og den direkte billet til VM. 

Kroatiens VM-historik

Ved Kroatiens første VM som en selvstændig nation lykkedes det at blive nummer tre. Det var ved slutrunden i 1998 i Frankrig. I 2002, 2006 og 2014 endte eventyret efter gruppespillet; i 2010 i Sydafrika var Kroatien ikke kvalificeret. 

Ved seneste VM i 2018 i Rusland blev det til en flot 2.-plads. Finalen blev tabt med 2-4 mod Frankrig. 

Kommentarer

Feedback