18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Spanien - Analyse

Opdateret
Simon Henneberg Simon Henneberg
Hej

Jeg er uddannet journalist fra Aarhus Universitet anno sommeren 2019. Jeg har været ansat som journalist på BetXpert siden 9. december 2019.

Jeg går meget op i sport, hvor især fodbold er min store passion. Jeg har to-tre hold, som jeg følger (nogle af dem tættere end andre) foruden landsholdet. Og apropos landsholdet: Alle kampe skal ses. Selv en venskabskamp mod San Marino er sexet nok til mig.

De andre sportsgrene følger jeg mest på overskriftniveau. Dog er jeg fast seer foran fjernsynet, når der er landsholdshåndbold og Tour de France. Sidstnævnte er indbegrebet af sol og sommer og gode (barndoms)minder for mig.

Har spillet på oddset, siden jeg gik i 7. eller 8. klasse.

Mail: [email protected]
Twitter: Simon Henneberg (jeg lægger fra tid til anden mit "Dagens spilforslag" op.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Spanien

Fuldt kampprogram

Spanien er i gruppe E sammen med Tyskland, Japan og Costa Rica, og her er spanierne klare favoritter til at ende i top-2 i gruppen, og de er også favoritter til at tage førstepladsen i gruppen, omend det er i tæt kamp med Tyskland. Spørgsmålet er så, hvordan det hele ender ud, når bolden ruller i ørkenstaten.

Spanien odds Højeste odds Bookmaker
Spanien vinder VM 10,00
Spanien vinder Gruppe E 1,91
Spanien går videre fra gruppen 1,13

OBS: Odds på Spaniens VM er fra tirsdag den 15. november klokken 17.05.

Spil på Spaniens VM hos Danske Spil

Spaniens styrker

Spaniens største styrke er deres defensiv. På mål står den 25-årige Athletic Club-målmand Unai Simón. Han er en målmand, der er god til at komme ud i feltet ved dødbolde, og han fylder generelt lidt mere i landskabet end mange af Spaniens tidligere målmænd. 

Foran sig i den centrale del af bagkæden har han spillere som Iñigo Martínez, Aymeric Laporte, Pau Torres, Diego Llortente og Eric García; dette alt efter hvem landstræner Luis Enrique, der godt kan lide at veksle lidt mellem spillerne, vælger at stille med. 

På backerne er det Jordi Alba og Marcos Alonso, der huserer i venstre side, mens det er César Azpilicueta og Daniel Carvajal i højre. Også her roteres der lidt. 

Af de mere defensivt indstillede midtbanespillere kan nævnes Sergio Busquets, Rodri og Koke. Det er alle spillere, som er kendte for deres evne til at arbejde hårdt i holdets tjeneste. 

Spaniens styrke ligger helt klart i det defensive. 

Spaniens svagheder

Spanien er som sådan ikke dårlige i offensiven, men det er nok her, håret i suppen skal findes. Man kan også dreje det lidt og sige, det er skuffende, at en så stor fodboldnation som Spanien ikke har en bedre angriber, end det er tilfældet. 

Álvaro Morata, der er blevet 30 år, når VM begynder, skræmmer næppe lige så mange forsvarsspillere, som Erling Haaland, Karim Benzema, Mohamed Salah, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Robert Lewandowski gør det. 

Han er ganske enkelt ikke i samme liga som de ovennævnte. Dog skal det retfærdighedsvis nævnes, at målgennemsnittet på landsholdet er i den pæne afdeling. Per 14. juni 2022 står Juventus-angriberen noteret for 26 mål i 56 landskampe. Pænt, men uden man falder bagover af ren begejstring. 

Skal Spanien for alvor blive en kandidat til at vinde VM eller EM igen, så vil det pynte med en endnu bedre spidsangriber. 

På de offensive kanter ser det spændende ud med navne som Ferran Torres, Daniel Olmo, Marco Asensio, Ansu Fati og Pablo Sarabia, men også her mangler der måske lige det sidste. Flere af dem er dog endnu meget unge, og de kan derfor nå at gøre disse linjer til skamme mange gange. 

Særligt 22-årige Ferran Torres og 19-årige Ansu Fati må forventes at blæse igennem lydmuren på et tidspunkt. Måske VM 2022 bliver tidspunktet? 

Vejen til VM 2022

Spanien var i Gruppe B, da de skulle forsøge at kvalificere sig til VM 2022. Her var modstanderne Grækenland, Georgien, Kosovo og Sverige. Bortset fra et 1-2-nederlag ude mod Sverige midt i kvalifikationen var det et ubesejret spansk hold, der vandt gruppen. Det blev til seks sejre, ét nederlag og én uafgjort. 

Spaniens målscore i kvalifikationen lød på 15:4, hvilket udmærket understreger, at defensiven er holdets stærkeste force. 

Spaniens VM-historik

Spanien har vundet VM én gang i historien. Det var i 2010, da de strøg til tops i Sydafrika. Her var finalemodstandere Holland. Andrés Iniesta scorede kampens enlige mål efter 115 minutters fodbold. I 2014 og 2018 skuffede spanierne med et exit efter gruppespillet og 1/8-finalerne. 

Kommentarer

Feedback