18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Marokko - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Marokko

Fuldt kampprogram

Marokko er i gruppe F sammen med Kroatien, Belgien og Canada, og her kan Marokko muligvis godt lave et overraskende resultat, selvom det er en meget svær gruppe, de er havnet i.

Marokko odds Højeste odds Bookmaker
Marokko vinder VM 301,00
Marokko vinder Gruppe F 11,00
Marokko går videre fra gruppen 3,30

OBS: Odds på Marokkos VM er fra tirsdag den 15. november klokken 17.05.

Marokkos styrker

Marokko har et teknisk dygtigt mandskab, som besidder en lidenskab, der er de største fodboldnationer misundelsesværdigt. 

Lidenskaben og en række teknisk dygtige spillere skal gøre udslaget for Marokko, hvis de skal overraske her ved fodbold-VM 2022 i Qatar. 

Ofte vil man kunne sige, at enten defensiven eller offensiven er holdets stærkeste side, men i tilfældet med Marokko virker forholdet meget lige. 

Marokkos svagheder

Lidenskaben kan man helt sikkert ikke pege fingre ad hos en eneste Marokko-spiller. Men evnerne til topeuropæisk – eller i dette tilfælde topjordisk – fodbold er ikke lige så udpræget. Dette forstået på den måde, at truppen ikke hører til blandt de bredeste til VM-slutrunden. 

Ved den seneste landsholdssamling i juni var der fem spillere fra den hjemlige liga. Herudover en fra Al Ain i Abu Dhabi og to Ligue 2-spillere samt en fra Segunda División. Retfærdighedsvis skal det siges, at én af de to Ligue 2-spillere samt Segunda-spilleren var med til at rykke op med henholdsvis Toulouse og Valladolid. 

Alligevel giver det et indtryk af en trup, som samlet set har nogle huller hist og her rent kvalitetsmæssigt. 

Vejen til VM 2022

Marokko var helt suveræne i deres kvalifikationsgruppe. De vandt seks ud af seks kampe mod Sudan, Guinea-Bissau og Guinea; endda med rent bur i de fem af kampene. Det skal i den sammenhæng siges, at modstanderne langtfra var af europæisk mellemvarekvalitet, hvorfor de flotte resultater skal tages med et gran salt. 

Gruppesejren betød, at Marokko skulle ud i en afgørende playoffrunde mod Den Dominikanske Republik Congo om billetten til VM 2022 i Qatar. Her spillede man først 1-1 på udebane og vandt herefter 4-1 hjemme. Så var den ged barberet. 

Marokko er slet, slet ikke uden chancer i gruppen, men der skal strammes an. Belgien, Kroatien og Canada besidder alle mere kvalitet end de afrikanske modstandere, som Marokko har mødt på deres vej til VM. 

Marokkos VM-historik

Det ville være synd at sige, at Marokko har de helt store VM-triumfer at referere til. De har været med fire gange tidligere: 1970, 1986, 1998 og 2018. Bedste resultat er en ottendedelsfinale fra Frankrig i 1998. 

Med modstandere som Belgien, Kroatien og Canada skal Marokko overraske en hel fodboldverden, hvis de skal overgå deres hidtil bedste VM-resultat.

Kommentarer

Feedback