18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Portugal - Analyse

Opdateret
Simon Henneberg Simon Henneberg
Hej

Jeg er uddannet journalist fra Aarhus Universitet anno sommeren 2019. Jeg har været ansat som journalist på BetXpert siden 9. december 2019.

Jeg går meget op i sport, hvor især fodbold er min store passion. Jeg har to-tre hold, som jeg følger (nogle af dem tættere end andre) foruden landsholdet. Og apropos landsholdet: Alle kampe skal ses. Selv en venskabskamp mod San Marino er sexet nok til mig.

De andre sportsgrene følger jeg mest på overskriftniveau. Dog er jeg fast seer foran fjernsynet, når der er landsholdshåndbold og Tour de France. Sidstnævnte er indbegrebet af sol og sommer og gode (barndoms)minder for mig.

Har spillet på oddset, siden jeg gik i 7. eller 8. klasse.

Mail: [email protected]
Twitter: Simon Henneberg (jeg lægger fra tid til anden mit "Dagens spilforslag" op.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Portugal

Fuldt kampprogram

Portugal er i gruppe H sammen med Ghana, Uruguay og Sydkorea. Her skal Cristiano Ronaldo og co. være i stand til at gå videre til ottendedelsfinalen. Bookmakerne har da også stor fidus til dem, som det kan ses på oddsene herunder.

Portugal odds Højeste odds Bookmaker
Portugal vinder VM 17,00
Portugal vinder Gruppe H 1,71
Portugal går videre fra gruppen 1,21

OBS: Odds på Portugals VM er fra tirsdag den 15. november klokken 17.05.

Spil på Portugals VM hos ComeOn

Portugals styrker

Portugals styrker ligger i det offensive spil, hvor Cristiano Ronaldo selvfølgelig er den helt store profil. Foruden Manchester United-spilleren råder holdet også dygtige spillere som Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Rafael Leão, João Félix, Diogo Jota med flere. 

Ovenstående er dygtige offensive spillere, der råder over hurtighed og/eller tekniske evner på et meget højt niveau. Man skal virkelig stå tidligt op for at holde Portugals offensiv fra at score.  

Glem heller ikke den dygtige, offensive venstreback Raphaël Guerreiro. Han har et rigtig godt blik for det offensive spil. 

Portugals svagheder

Skal man finde en svaghed hos landet fra Den Iberiske Halvø, kunne det være i centerforsvaret. Nærmere betegnet ved den aldrende Pepe. FC Porto-spilleren er blevet 39 år, og hurtigheden er efterhånden en by i Rusland. Heldigvis for Pepe har han masser af erfaring, som kan gøre op for det. 

Rent defensivt kan det også være en svaghed at have en venstreback som Raphaël Guerreiro, der er klart bedst i det offensive spil. 

Onde tunger vil desuden også, at Portugal ikke kan noget uden Ronaldo. Det passer ikke helt. Holdet har de seneste par år vundet over Aserbajdsjan, Qatar, Sverige og Kroatien uden Ronaldo på banen. 

Vejen til VM 2022

Portugal blev nummer to i Gruppe A, hvor Serbien tog sejren og den direkte adgangsbillet til VM. Gruppens øvrige hold var Aserbajdsjan, Serbien, Luxembourg og Irland.

2.-pladsen betød, at Ronaldo og kompagni skulle ud i to playoffopgør for at komme med til slutrunden. Først blev Tyrkiet besejret med 3-1, inden Nordmakedonien blev nedlagt med 2-0. 

Portugal skulle på en omvej for at komme med, men nu er de her og må ses som en dark horse til VM-titlen. 

Portugals VM-historik

De bliver Portugals ottende VM-slutrunde. Bedste resultat til dato er bronzemedaljer fra 1966 i England. I 2014 var det slut allerede efter gruppespillet, mens det i 2018 blev til en plads i 1/8-finalerne. 

De stolte og dygtige portugisere drømmer helt sikkert om at gøre endnu mere væsen af sig ved dette VM. 

Kommentarer

Feedback