18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Ghana - Analyse

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Ghana

Fuldt kampprogram

Ghana er i gruppe H sammen med Portugal, Uruguay og Sydkorea. Ghana kan måske kæmpe med om en af pladserne videre, men det bliver svært med modstandere som Portugal og Uruguay, og bookmakerne tror da heller ikke det store på dem, som det ses nedenfor. 

Ghana odds Højeste odds Bookmaker
Ghana vinder VM 376,00
Ghana vinder Gruppe H 17,00
Ghana går videre fra gruppen 4,00

OBS: Odds på Ghanas VM er fra tirsdag den 15. november klokken 17.05. 

Spil på Ghanas VM hos bet365

Ghanas styrker

Ghana har en spændende trup med virkelig store talenter i form af de to tidligere superligaspillere Mohammed Kudus og Kamaldeen Sulemana, mens der også er rutinerede profiler som Thomas Partey, Ayew-brødrene og Daniel Amartey. Derudover er Iñaki Williams også tilgængelig for det ghanesiske landshold nu, og Athletic Bilbao-profilen fik debut for Ghana i slutningen af september. Det er helt sikkert også en styrkelse af den ghanesiske offensiv, at Williams nu er en del af den.

Truppen er måske ikke helt på højde med dengang, Ghana havde spillere som fx Michael Essien, Sulley Muntari, Stephen Appiah og Asamoah Gyan, men der er stadig mange fine spillere, der vil kunne gøre det godt ved VM. Om det rækker til at gå videre fra en meget svær gruppe, er så en anden snak. 

Ghanas svagheder

Ghana er ikke stærkt besat på målmandspositionen, hvor førstevalg Joe Wollacott til dagligt er at finde i den tredjebedste engelske række hos Charlton. Wollacott var i Bristol City i mange år, men var udlejet i mange af sæsonerne og nåede aldrig en førsteholdskamp.

Vejen til VM

I første del af den afrikanske VM-kvalifikation var Ghana i hård konkurrence med Sydafrika om pladsen videre til næste fase af kvalifikationen, og det lykkedes Ghana at vinde gruppen foran Sydafrika grundet bedre målscore. Begge hold endte på 13 point. 

I den afgørende playoffkamp om VM-billetten skulle Ghana møde Nigeria, og her bookede de adgangen til VM på reglen om udebanemål. Første kamp i Kumasi i Ghana endte uden scoringer, og returen fire dage senere endte 1-1 i Abuja. Thomas Partey scorede målet. 

Partey blev også delt topscorer med André Ayew i VM-kvalifikationen. Begge scorede i alt tre gange. 

Ghanas VM-historik

Det er fjerde gang, at Ghana er klar til en VM-slutrunde i fodbold. VM-slutrundedebuten fandt sted ved VM i Tyskland i 2006, hvor de gik videre på andenpladsen i en gruppe med Italien, Tjekkiet og USA. I ottendedelsfinalen i 2006 ventede mægtige Brasilien, og her tabte Ghana med 0-3. 

Ved VM i Sydafrika havde Ghana et forrygende VM, men kvartinaleexitet mod Uruguay står tilbage som et meget dårligt minde for Ghana. Kort før pausen scorede Sulley Muntari på et flot langskud, men den føring holdt ikke længe. Kort inde i anden halvleg bankede Diego Forlán et frispark direkte i mål.

Der blev ikke scoret yderligere i den ordinære tid, og de to hold skulle dermed ud i forlænget spilletid om billetten til kvartfinalen. Her skete der ikke det store, indtil det absolut sidste minut, hvor Luis Suárez forhindrede et ghanesisk sejrsmål ved at bruge hånden. Suárez, der også blev skurk ved VM fire år senere, blev vist ud, og Ghana fik straffe og fik dermed en gylden mulighed for at spille sig videre til kvartfinalen. Men Asamoah Gyan bragede bolden på overliggeren og brændte og lige efter fløjtede dommeren af, og den stod i stedet på straffesparkskonkurrence, som Uruguay så vandt 4-2.

Ghana får mulighed for VM-revanche i Qatar, da de er i gruppe med Uruguay. 

Seneste VM-slutrunde for Ghanas vedkommende var i Brasilien i 2014, og her endte de sidst i en gruppe, der også bestod af Tyskland, USA og Portugal.  

Kommentarer

Feedback