18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Saudi Arabien - Analyse

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Saudi Arabien

Fuldt kampprogram

Saudi-Arabien er at finde i Gruppe C ved VM i Qatar, og her er de i selskab med Argentina, Polen og Mexico. Saudi-Arabien får det meget svært i Gruppe C, og bookmakerne har da heller ikke tiltro til dem ved slutrunden, som det ses nedenfor. 

Odds på Saudi-Arabiens VM 2022

Saudi-Arabien indleder VM med den sværeste kamp i puljen mod Messi og Argentina den 22. november. 

Saudi-Arabien odds: Højeste odds Bookmaker
Saudi-Arabien vinder VM 901,00
Saudi-Arabien vinder Gruppe C 32,00
Saudi-Arabien går videre fra gruppen 8,00

Odds er senest opdateret onsdag den 16. november klokken 10.58.

Spil på Saudi-Arabiens VM hos Mr Green

Saudi-Arabiens styrker

Saudi-Arabien lukkede ikke mange mål ind i VM-kvalifikationen, men mod de modstandere, der venter ved VM, er det svært at tro på, at de kan holde nullet i en eneste af de tre gruppekampe. De holdt dog nullet hjemme mod både Japan og Australien undervejs, så de er bestemt ikke elendige. Faktisk lykkedes det ikke australierne at score mod Saudi-Arabien i gruppen, idet opgøret i Sydney endte uden scoringer. 

Saudi-Arabiens svagheder

Saudi-Arabien har ikke et stort fodboldhold, og det vil være meget overraskende, hvis de spiller sig videre fra gruppen. Ja, det vil sågar være overraskende, hvis de får point i gruppen. Der mangler ganske enkelt kvalitetsspillere til at kunne gøre noget stort ved VM. 

Vejen til VM

Saudi-Arabien vandt begge gruppespil i deres vej til VM i Qatar. I første kvalifikationsgruppe var de i selskab med Uzbekistan, Palæstina, Singapore og Yemen, og den gruppe vandt de uden problemer uden nederlag undervejs.

I anden kvalifikationsgruppe var de i gruppe med Japan, Australien, Oman, Kina og Vietnam, og den gruppe vandt man noget overraskende. Kun en kamp blev tabt undervejs, og det skete ude mod Japan, der sejrede med 2-0. 

Med førstepladsen i den gruppe var billetten til VM i hus. Saleh Al-Shehri blev saudiarabisk topscorer med fire mål i anden del af VM-kvalifikationen. 

Saudi-Arabiens VM-historik

VM i Qatar er sjette VM-slutrunde for Saudi-Arabiens vedkommende. Første VM-optræden fandt sted ved VM i USA i 1994, hvor de også opnåede deres hidtil bedste resultat. Dengang spillede de sig videre fra gruppespillet, og det gjorde de ved blandt andet at slå Belgien i gruppen. Sverige, der senere vandt VM-bronze ved den slutrunde, blev endestationen for Saudi-Arabien i ottendedelsfinalen. Svenskerne sejrede med 3-1. 

Siden VM-debuten i 1994 har Saudi-Arabien været med VM i 1998, 2002, 2006 og 2018. Ved alle fire lejligheder er man røget ud i gruppespillet. Saudierne har også blot vundet en enkelt VM-kamp siden 1994, og den sejr kom ved seneste VM i Rusland, hvor man i sidste gruppekamp slog Egypten med 2-1. 

Ved VM i 1994 husker man måske særligt Saudi-Arabien for Saeed Al-Owairans ikoniske mål mod Belgien. Her tog Al-Owairan turen fra egen banehalvdel og bankede bolden op i hjørnet. Det foregik i høj fart med lidt kluntede bevægelser undervejs. Al-Owairan er i øvrigt nu at finde i FIFA 23, hvor han har fået et såkaldt Hero-kort.  

Kommentarer

Feedback