18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - USA - Analyse

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, USA

Fuldt kampprogram

USA skal i Gruppe B op mod England, Wales og Iran, og her kan det amerikanske landshold måske tage en af de to pladser videre fra gruppen. Det må formodes, at Wales bliver største konkurrent til andenpladsen. 

Odds på USA's VM 2022

USA åbner VM-slutrunden den 21. november mod Wales. Et nøgleopgør for begge nationer.

USA odds: Højeste odds Bookmaker
USA vinder VM 226,00
USA vinder Gruppe B 7,50
USA går videre fra gruppen 2,00

Odds er senest opdateret onsdag den 16. november klokken 10.36.

Spil på USA's VM hos Betfair Sportsbook

USA's styrker

USA har en meget spændende og ung trup, og det er ikke utænkeligt, at det nuværende landshold kan levere et stort resultat ved et VM. Det er dog stadig svært at se dem tangere den tredjeplads, som USA fik ved VM i 1930. Af talentfulde spillere hos USA kan Giovanni Reyna, Sergiño Dest og Brenden Aaronson nævnes, men der er også folk som Christian Pulisic og Weston McKennie i den amerikanske trup, og de er begge årgang 98, så der er også masser af år tilbage i dem, og det tegner lovende for det amerikanske fodboldlandshold. 

USA's svagheder

Selvom der er mange interessante navne i den amerikanske trup, og man har en fin startellever, så mangler der stadig lidt bredde hos USA. Træner Gregg Berhalter er måske heller ikke manden, der kan rykke USA til det næste niveau. Han har ikke et prangende træner-CV, og hans resultater som amerikansk landstræner emmer heller ikke af topklasse. 

Vejen til VM

USA endte på tredjepladsen i VM-kvalifikationen bag Mexico og Canada. Canada og Mexico lå a point, men Canada tog førstepladsen grundet bedre målscore. USA vandt syv kampe, tabte tre og spillede fire uafgjorte i kvalifikationen. De tre nederlag kom mod Canada, Costa Rica og Panama. 

Christian Pulisic blev topscorer for USA i VM-kvalifikationen med fem mål. Ricardo Pepi og Antonee Robinson leverede begge tre assists i løbet af kvalifikationen. 

USA's VM-historik

USA er klar til VM for 11. gang i historien. Amerikanerne var med første VM i 1930, hvor de leverede deres bedste resultat i historien. Dengang gik de hele vejen til semifinalen, men vejen dertil var selvfølgelig væsentlig kortere, end den er i dag, eftersom der kun var 13 lande med i den VM-slutrunde i fodbold. Semifinalen tabte de med hele 1-6 til Argentina, der siden tabte finalen til Uruguay.

Siden semifinalen i 1930 er kvartfinalen ved VM i Japan og Sydkorea i 2002 bedste amerikanske resultat. Dengang gik de videre på andenpladsen i en stærk gruppe med Sydkorea, Portugal og Polen. I ottendedelsfinalen besejrede de Mexico med 2-0, mens de senere finalister fra Tyskland blev endestationen for USA i kvartfinalen, som de tabte med 0-1 på et sejrsmål af Michael Ballack. 

USA var ikke med VM i Rusland, og da de senest var med i 2014, røg de ud til Belgien efter forlænget spilletid. De formåede i 2014 at spille sig videre fra en svær gruppe, der bestod af Tyskland, Portugal og Ghana. 

Kommentarer

Feedback