18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Tyskland - Analyse

Opdateret
Simon Henneberg Simon Henneberg
Hej

Jeg er uddannet journalist fra Aarhus Universitet anno sommeren 2019. Jeg har været ansat som journalist på BetXpert siden 9. december 2019.

Jeg går meget op i sport, hvor især fodbold er min store passion. Jeg har to-tre hold, som jeg følger (nogle af dem tættere end andre) foruden landsholdet. Og apropos landsholdet: Alle kampe skal ses. Selv en venskabskamp mod San Marino er sexet nok til mig.

De andre sportsgrene følger jeg mest på overskriftniveau. Dog er jeg fast seer foran fjernsynet, når der er landsholdshåndbold og Tour de France. Sidstnævnte er indbegrebet af sol og sommer og gode (barndoms)minder for mig.

Har spillet på oddset, siden jeg gik i 7. eller 8. klasse.

Mail: [email protected]
Twitter: Simon Henneberg (jeg lægger fra tid til anden mit "Dagens spilforslag" op.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Tyskland

Fuldt kampprogram

Tyskland er i gruppe E sammen med Japan, Spanien og Costa Rica, og her er der to klare favoritter til top-2 i gruppen i form af Tyskland og Spanien, hvilket også ses i oddsene på Tyskland herunder. Begge nationer er da også blandt de største favoritter til at vinde VM-trofæet i Qatar.

Tyskland odds Højeste odds Bookmaker
Tyskland vinder VM 12,00
Tyskland vinder Gruppe E 2,20
Tyskland går videre fra gruppen 1,15

OBS: Odds på Tysklands VM er fra tirsdag den 15. november klokken 17.05. 

Spil på Tysklands VM hos NordicBet

Tysklands styrker

Med sine 83 millioner indbyggere har Tyskland selvsagt en kæmpe pulje af spillere at tage fra. Dette har da også tit været medvirkende til, at ”Die Nationalelf” har været blandt favoritterne til at vinde de store turneringer. 

Truppen består mestendels af stærke Bundesliga-spillere, og særligt mægtige Bayern München er storleverandør; det borger for en vis kvalitet. Der er så nogle få afstikkere i skikkelse af Chelsea-angriberen Kai Havertz og ikke mindst Antonio Rüdiger fra Real Madrid.  

Herudover er der Thilo Kehrer i Paris Saint-Germain. Angrebstalentet Karim Adeyemi er skiftet fra den østrigske Bundesliga hos RB Salzburg til den tyske Bundesliga hos Borussia Dortmund. 

Tysklands største styrke er, at de har mange kvalitetsspillere at vælge imellem; først og fremmest i startopstillingen, men for det meste også blandt udskifterne. 

Tysklands svagheder

Går vi lidt mere ned i materien, fremstår et af Tysklands største problemer formentlig på angriberpositionen. De har ikke en centerforward, som kan få enhver forsvarsspiller eller målmand til at ligge søvnløs om natten. 

Bevares, der er udmærkede angribere i landet lige syd for grænsen, men de har ikke decideret målmaskiner. Timo Werner skiftede hjem til RB Leipzig af en årsag; der blev ikke scoret nok i Chelsea. 

Thomas Müller er 34 år, når VM begynder. Bayern München-spilleren kan stadig score mål, men det er slet ikke i samme omfang som tidligere i karrieren. Han spiller desuden mindst lige så meget hængende angriber eller på kanten, hvorfor han måske burde være ude af ligningen her. 

Karim Adeyemi og Lukas Nmecha er begge unge angribere, der har fremtiden foran sig. Det kan i den sammenhæng selvfølgelig ikke udelukkes, at en af dem rammer VM som et lyn og bomber det hele i stykker, men der er ikke meget, som tyder på det. 

Heldigvis for Tyskland behøver målene ikke at komme fra centerangriberne. Holdet har stor klasse på kanterne og på den offensive midtbane. Her huserer navne som Serge Gnabry, Leroy Sané, Thomas Müller, unge Jamal Musiala med flere. 

Vejen til VM 2022

Tyskland fik en på papiret umådelig nem vej til VM 2022. Vores naboer fra i Gruppe J med Island, Rumænien, Nordmakedonien, Liechtenstein og Armenien. Det fås ikke meget nemmere. Alligevel lykkedes det holdet at sende mindre chokbølger gennem landet, da de tabte med 1-2 hjemme mod Nordmakedonien.

Nederlaget kostede Joachim Löw landstrænerjobbet. Ind i stedet kom Hansi Flick, der ledte holdet til sejr i de resterende syv kampe. Inden nederlaget mod Nordmakedonien havde Tyskland også slået Island hjemme og Rumænien. 

Det således til ni sejre, ét nederlag og ingen uafgjorte i VM-kvalifikationen. Målscoren lød på imponerende 36:5. 

Dermed skulle man ikke tro, at holdet mangler en spidsangriber i absolut verdensklasse, men her skal vi huske at have modstanderne med i betragtningen. 9-0 hjemme mod Liechtenstein er det bedste eksempel herpå. Dette i en kamp, hvor Thomas Müller var rykket op som decideret angriber og kvitterede med to mål. 

Tysklands VM-historik:

Tyskland har stole VM-traditioner. Faktisk så stolte, at de sammen med Italien er historiens næstmest vindende VM-hold. Fire gange har de løftet det eftertragtede trofæ. Det er én gang færre end Brasilien, der egenhændigt sidder på rekorden med fem turneringssejre. 

Tyskland vandt i 1954, 1974, 1990 og 2014. I 2018 røg Tyskland ud allerede efter gruppespillet, så der er i den grad noget at revanchere her i 2022. 

Kommentarer

Feedback