18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Schweiz - Analyse

Opdateret
Simon Henneberg Simon Henneberg
Hej

Jeg er uddannet journalist fra Aarhus Universitet anno sommeren 2019. Jeg har været ansat som journalist på BetXpert siden 9. december 2019.

Jeg går meget op i sport, hvor især fodbold er min store passion. Jeg har to-tre hold, som jeg følger (nogle af dem tættere end andre) foruden landsholdet. Og apropos landsholdet: Alle kampe skal ses. Selv en venskabskamp mod San Marino er sexet nok til mig.

De andre sportsgrene følger jeg mest på overskriftniveau. Dog er jeg fast seer foran fjernsynet, når der er landsholdshåndbold og Tour de France. Sidstnævnte er indbegrebet af sol og sommer og gode (barndoms)minder for mig.

Har spillet på oddset, siden jeg gik i 7. eller 8. klasse.

Mail: [email protected]
Twitter: Simon Henneberg (jeg lægger fra tid til anden mit "Dagens spilforslag" op.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Schweiz

Fuldt kampprogram

Schweiz er i gruppe G sammen med Cameroun, Brasilien og Serbien, og det er en gruppe, hvor det umiddelbart er svært at se, hvem der tager den anden billet til ottendedelsfinalen. Brasilien er naturligvis favoritter til at vinde gruppen. 

Schweiz odds Højeste odds Bookmaker
Schweiz vinder VM 126,00
Schweiz vinder Gruppe G 7,00
Schweiz går videre fra gruppen 2,00

OBS: Odds på Schweiz' VM er fra tirsdag den 15. november klokken 17.05. 

Spil på Schweiz' VM hos Mr Play

Schweiz’ styrker

Ser man på navnene i den formodede startopstilling, er det nok meget lige mellem offensiven og defensiven; måske med et lille plus til defensiven. Der er spillere fra pæne hylder hele vejen igennem. Selvfølgelig er der en vis repræsentation fra den tyske Bundesliga, der altid er en oplagt liga for dygtige schweiziske spillere, men faktisk også Premier League. Herudover også flere af profilerne fra den hjemlige Super League. 

Hvorom alting er: Landstræner Murat Yakin er mest kendt for at være en defensiv orienteret træner, hvorfor det kan være oplagt at pege på defensiven som det stærke punkt. Holdet lukkede da også godt af i VM-kvalifikationen. Det kan du læse mere om i ”Vejen til VM 2022”. 

Schweiz’ svagheder

Schweiz har alt i alt et godt udmærket hold, som kan bide skeer med alle hold. Og det er faktisk svært at pege på én ting, der stikker ud som en samlet svaghed ved holdet. 

Skulle man alligevel pege på en svaghed, kunne det være middelmådigheden. De har masser af gode spillere, men det skorter på de helt, helt store stjerner. De har ikke en angriber, som ethvert forsvar ligger søvnløs om natten over. De har ej heller en forsvarer, en midtbanemand eller en målmand fra allerøverste hylde. 

Den defensive midtbanemand Granit Xhaka er måske bedste bud på en sådan spiller. 

Det er med andre ord ikke funklende stjerner, der skal bringe Schweiz langt. Det er derimod kollektivet og en god middelmådighed. 

Vejen til VM 2022

Man kan nå langt med middelmådighed, så længe holdånden og aftalerne er på plads. Det viste Schweiz i VM-kvalifikationsgruppe C. Her vandt de puljen foran Italien, Nordirland, Bulgarien og Litauen. 

Skal man lege djævelens advokat, kan man sagtens argumentere for, at det var en lidt gruppe, når man ser bort fra Italien. Der var dog det ved italienerne, at de ikke helt kunne finde melodien, efter de havde vundet EM sidste sommer. Efter EM fik de 1-1 hjemme mod Bulgarien, 0-0 ude mod Schweiz, 5-0 hjemme mod Litauen, 1-1 hjemme mod Schweiz og 0-0 ude mod Nordirland. 

Både Schweiz og Italien gik ubesejrede igennem gruppen, men det var altså alpelandet, der kunne stikke VM-billetterne i lommen. 

Schweiz’ VM-historik

Schweiz har nu kvalificeret sig til 12 ud af i alt 22 VM-slutrunder i historien. Bedste resultat er kvartfinalerne, hvilket de nåede til i 1934, 1938 og ikke mindst på hjemmebane i 1954. 

I både 2014 og 2018 blev 1/8-finalerne endestationen. I 2014 blev Argentina en for stor mundfuld, men dog først efter forlænget spilletid, hvor Ángel Di María scorede kampens enlige mål. I 2018 blev Emil Forsberg matchvinder i Sveriges 1-0-sejr i ordinær spilletid. 

Kommentarer

Feedback