18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Costa Rica - Analyse

Opdateret
Simon Henneberg Simon Henneberg
Hej

Jeg er uddannet journalist fra Aarhus Universitet anno sommeren 2019. Jeg har været ansat som journalist på BetXpert siden 9. december 2019.

Jeg går meget op i sport, hvor især fodbold er min store passion. Jeg har to-tre hold, som jeg følger (nogle af dem tættere end andre) foruden landsholdet. Og apropos landsholdet: Alle kampe skal ses. Selv en venskabskamp mod San Marino er sexet nok til mig.

De andre sportsgrene følger jeg mest på overskriftniveau. Dog er jeg fast seer foran fjernsynet, når der er landsholdshåndbold og Tour de France. Sidstnævnte er indbegrebet af sol og sommer og gode (barndoms)minder for mig.

Har spillet på oddset, siden jeg gik i 7. eller 8. klasse.

Mail: [email protected]
Twitter: Simon Henneberg (jeg lægger fra tid til anden mit "Dagens spilforslag" op.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Costa Rica

Fuldt kampprogram

Costa Rica er at finde i gruppe E sammen med Tyskland, Japan og Spanien. Det er ikke en gruppe, hvor Costa Rica kan forvente det store, og det er nok kun i kampen mod Japan, at Costa Rica potentielt kan hente et resultat. 

Costa Rica odds Højeste odds Bookmaker
Costa Rica vinder VM 1.000
Costa Rica vinder Gruppe E 71,00
Costa Rica går videre fra gruppen 16,00

OBS: Odds på Costa Ricas VM er fra tirsdag den 15. november klokken 17.05.  

Costa Ricas styrker

Costa Rica har ikke de helt store stjerner i europæisk målestok, og derfor er det holdet, som skal være deres overskyggende styrke. 

Herudover kan defensiven også fremhæves som en styrke. I den Nord- og Centralamerikanske VM-kvalifikation lukkede de blot otte mål ind i 14 kampe. Her holdt de målet rent i hjemmekampene mod USA og Canada samt ude mod Mexico for at nævne de mest iøjnefaldende præstationer. 

En god holdånd kombineret med en fokuseret defensiv skal banen vejen for costaricansk VM-succes. 

Costa Ricas svagheder

Det kan godt være, at Costa Rica lukkede godt af i VM-kvalifikationen, men de scorede til gengæld heller ikke særlig mange mål. Blot 13 i 14 kampe vidner om et hold, der ikke just belejrer modstandernes felt. 

Omvendt kan man også sagtens forestille sig, at det er ”med vilje”, at Costa Rica ikke scorer særlig mange mål. Forstået på den måde, at træner Luis Fernando Suárez har givet afkald på visse dele af offensiven, fordi han har sandet, at holdet kan komme længst med mest fokus på defensiven. En kalkuleret tilgang, om man vil.

Det gælder med andre ord om at holde stand i defensiven og så slå til, når chancen byder sig i den anden ende. Det er gået meget godt med den tilgang, siden Luis Fernando Suárez tog over i juni 2021.

Det må umiddelbart også ses som et svaghedstegn, at langt størstedelen af truppen til dagligt spiller hjemme i Costa Rica. Herudover kommer, at flere af de største stjerner, der tidligere har spillet i Europa, er ved at være godt oppe i årene i fodboldforstand. 

Vejen til VM 2022

Vejen til VM 2022 gik for Costa Ricas vedkommende via den Nord- og Centralamerikanske kvalifikationsturnering. Her var Costa Rica umådelig tæt på at kvalificere sig direkte til VM ved en top-3-plads. De havde tre point færre end både Canada og Mexico og var a point med USA, som dog tog den sidste direkte plads. 

Derfor endte Costa Rica på 4.-pladsen, hvilket betød en playoffkamp mod vinderen fra Australien & Oceanien-kvalifikationen. Her var modstanderen New Zealand, som blev besejret med 1-0 på et mål af Joel Campbell efter to minutter. 

Costa Ricas VM-historik

Dette bliver Costa Ricas syvende VM i historien. De debuterede i 1990 i Italien. Her kom de videre fra gruppen med Brasilien, Skotland og Sverige, men måtte herefter strække våben mod Tjekkiet. 

Siden da har da også været med i 2002, 2006, 2010, 2014 og 2018. 

I 2014 vandt de meget overraskende deres gruppe med Uruguay, Italien og England. I ottendedelsfinalen slog de Grækenland efter straffesparkskonkurrence og var dermed i en VM-kvartfinale for første gang i historien. 

Her blev Holland dog endestationen, men Tulipanlandet skulle helt ud i straffesparkskonkurrence for at få bugt med mellemamerikanerne. 

I 2018 kom costaricanerne lidt ned på jorden igen. Ved den lejlighed blev det til en sidsteplads og blot ét point i gruppen med Brasilien, Schweiz og Serbien. 

Kommentarer

Feedback