18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Ecuadors landshold - Fodbold VM 2022

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Ecuador

Fuldt kampprogram

Ecuador skal op mod værtsnationen Qatar, Holland og Senegal ved VM 2022. Du kan herunder se de bedste odds på Ecuadors VM, hvor de nok skal kæmpe med Senegal om at gå videre fra gruppen, og det vil ikke være en sensation, hvis de står i en ottendedelsfinale i december. Hvis det lykkes for Ecuador at gå videre fra gruppen, vil de tangere deres bedste resultat fra VM i 2006, hvor de i ottendedelsfinalen tabte til England.

Odds på Ecuadors VM i fodbold 2022

Ecuador odds: Højeste odds Bookmaker
Ecuador vinder VM 300,00
Ecuador vinder Gruppe A 7,00
Ecuador går videre fra gruppen 2,05

Odds er senest opdateret tirsdag den 15. november klokken 09.42.

Spil på Ecuadors VM hos Danske Spil

OBS: Denne tekst opdateres løbende frem mod VM.

Ecuadors landshold styrker

Ecuador har en udmærket offensiv med målfarlige angribere i Enner Valencia og Michael Estrada. I VM-kvalifikationen scorede Ecuador hele 27 mål, hvilket rakte til en delt andenplads over mest scorende hold i den sydamerikanske VM-kvalifikation. Argentina scorede ligeledes 27 mål, mens det kun var Brasilien, der scorede flere.

Kigger man på indkasserede mål i VM-kvalifikationen gjorde Ecuador det også ganske hæderligt. Her lukkede de sammen med Colombia tredjefærrest mål ind. Kun Argentina og Brasilien lukkede færre ind, hvilket heller ikke er overraskende. 

Ecuadors landshold svagheder

Ecuador skal formentlig kæmpe med Senegal om pladsen videre fra gruppen, og sammenligner man de to trupper rent navnemæssigt, så trækker Ecuador det korteste strå, men det er jo som bekendt på banen, at en fodboldkamp vindes. Ecuador er på målmandspositionen ikke alt for stærkt besat i form af de to 35-årige keepere Hernán Galíndez og Alexander Domínguez. Sidstnævnte var også med i Ecuadors VM-trup i 2014, hvor han stod alle tre kampe. 21-årige Moisés Ramírez er formentlig fremtiden i målet hos Ecuador.

Ecuadors i VM

Ecuador snuppede fjerdepladsen i den sydamerikanske VM-kvalifikation og dermed den sidste direkte adgangsgivende billet til VM. Ecuador sluttede på 26 point, hvilket var 19 point færre end Brasilien, der tog førstepladsen i VM-kvalifikationen. 

Gustavo Alvaros Ecuador-hold sluttede to point foran Peru og tre foran Colombia. Michael Estrada blev topscorer for Ecuador i VM-kvalifikationen med flotte seks mål. Enner Valencia, der er anfører for Ecuador og den mest scorende på landsholdet i historien, lavede fire mål. 

Assistlisten toppede Brightons Moisés Caicedo. Den 20-årige midtbanespiller lavede i alt fire oplæg i VM-kvalifikationen for Ecuador. 

Det mest opsigtsvækkende resultat fra Ecuador i VM-kvalifikationen var storsejren på hele 6-1 mod Colombia, der stillede op med stjerner som James Rodríguez, Duván Zapata, Luis Díaz og Juan Cuadrado.

Ecuadors VM-historik

Ecuador har ikke en lang VM-historie, og VM i Qatar er den fjerde af slagsen for dem. Den sydamerikanske nation debuterede i VM-sammenhæng i Japan & Sydkorea-slutrunden i 2002, og her røg de ud i gruppespillet. De formåede dog at hente sin første VM-sejr i historien ved 2002-slutrunden, og det gjorde de i sidste gruppespilskamp mod Kroaten, som de besejrede med 1-0. 

I Tyskland i 2006 var Ecuador igen med, og det er ved denne slutrunde, at Ecuador leverede sit bedste VM-resultat hidtil. I gruppen blev de toer efter Tyskland, og det var også kun værtsnationen, der besejrede Ecuador i gruppen. 

I ottendedelsfinalen mod England blev David Beckham matchvinder med sit frisparksmål i det 60. minut. 

Fire år senere i Sydafrika var Ecuador ikke med, men i Brasilien i 2014 stod den på tredje VM-slutrunde for "La Tri", og her blev det exit i gruppen, der bestod af Frankrig, Schweiz og Honduras. Ecuador sluttede på fire point ved at slå Honduras og få uafgjort med Frankrig.

Vis Ecuadors trup

Kommentarer

Feedback