18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Mexico - Analyse

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Mexico

Fuldt kampprogram

Mexico er i Gruppe C med Argentina, Polen og Saudi-Arabien. Her skal mexicanerne formentlig duellere med Polen om andenpladsen videre, og det er en duel, som bookmakerne vurderer yderst tæt. 

Odds på Mexicos VM i fodbold 2022

Mexico indleder VM den 22. november i en nøglekamp mod Polen. 

Mexico odds: Højeste odds Bookmaker
Mexico vinder VM 200,00
Mexico vinder Gruppe C 6,00
Mexico går videre fra gruppen 1,90

Odds er senest opdateret onsdag den 16. november klokken 11.01.

Spil på Mexicos VM hos Tipwin

Mexicos styrker

Mexico er placeret som nummer 12 på FIFA's verdensrangliste, og de har nogle rigtig stærke offensive profiler i Hirving Lozano, Raúl Jiménez og Tecatito. Skal Mexico gå videre fra gruppen, så kræver det, at de tre oppe foran leverer varen. Mexico har dog også en solid defensiv, og det er sjældent, at de indkasserer mange mål. Argentina er det seneste hold, der har scoret fire mål mod Mexico, og det gjorde de i en venskabskamp tilbage i september 2019.  

Mexicos svagheder

De fleste ved, at man ikke skal tillæge placeringen på verdensranglisten alt for meget værdi. I Mexicos tilfælde er der næppe mange, der mener, at de er blandt de bedste 12 nationer i verden til fodbold. I gruppen skal de formentlig kæmpe med Polen om at gå videre til knockoutfasen, og polakkerne ligger til sammenligning end ikke i top-25. Mexico har en meget rutineret anfører i 37-årige Guillermo Ochoa, og han har vogtet buret for Mexico i de seneste to VM-slutrunder, mens han har været en del af den mexicanske trup i de seneste fire VM-slutrunder. Den 183 centimeter høje Ochoa er svag på indlæg, og i løbet af sin lange karriere har han vist svaghedstegn i luften ved flere lejligheder. 

Vejen til VM

Mexico sluttede som nummer to i deres VM-kvalifikationsgruppe, og det gjorde de a point med Canada, der tog førstepladsen grundet bedre målscore. Top-3 i den Nord- og Centralamerikanske VM-kvalifikation går direkte videre til VM, så mexicanerne sikrede VM-billetten nogenlunde sikkert. Man vandt otte ud af de 14 kampe i kvalifikationen, og man tabte kun to undervejs. De nederlag kom mod Canada og USA. Netop de to lande havde Mexico problemer med, og det lykkedes ikke at besejre hverken Canada eller USA. Mexicos to hjemmekampe mod USA og Canada endte uafgjort.

Mexicos angriber Raúl Jiménez blev den mest scorende mexicaner i VM-kvalifikationen med tre mål. 

Mexicos VM-historik

Mexico er et af de lande, der har været med til flest VM-slutrunder. Kun Brasilien, Tyskland, Italien og Argentina har været med til flere. Det er 17. gang, at Mexico er med ved et VM.

Selvom de har været med masser af gange, er det aldrig lykkedes mexicanerne at nå videre fra kvartfinalen ved VM. I både 1970 og 1986 røg man ud af kvartfinalen ved VM, og det er det bedste resultat for Mexico ved VM.

Siden VM i 1994 i USA har Mexico været med ved samtlige slutrunder, og ved alle syv slutrunder er de gået videre fra gruppespillet, men i alle tilfælde har ottendedelsfinalen også været endestationen. Det vil være ganske imponerende, hvis de formår at bygge videre på den statistik ved VM i Qatar. Her må det formodes, at de skal kæmpe med Polen om andenpladsen i gruppen.

Kommentarer

Feedback