18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Tunesien - Analyse

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Tunesien

Fuldt kampprogram

Tunesien er i VM-gruppe med Frankrig, Danmark og Australien. Her skal det tunesiske landshold givetvis kæmpe med Kasper Hjulmands tropper om en plads videre i turneringen. Bookmakerne har dog Danmark som favorit til at gå videre af de to. 

Tunesien odds: Højeste odds Bookmaker
Tunesien vinder VM 901,00
Tunesien vinder Gruppe D 26,00
Tunesien går videre fra gruppen 6,00

Odds er senest opdateret onsdag den 16. november klokken 11.11.

Spil på Tunesiens VM hos Cashpoint

OBS: Denne tekst opdateres løbende frem mod VM.

Tunesien er ligesom Danmark klar til sin sjette VM-slutrunde i fodbold for herrer. I de hidtidige fem VM-slutrunder er det ikke lykkedes tuneserne at avancere fra gruppespillet. Tættest på var de i 1978-slutrunden i Argentina, men de endte et point bag Vesttyskland i gruppen. 

Tunesiens styrker

Tuneserne har en solid defensiv, og det er sjældent, de lukker mere end ét mål ind i en kamp. Det kan dog naturligvis ændre sig under VM, når modstanderne hedder Frankrig og Danmark og ikke Mauretanien og Zambia. Wahbi Khazri er den mest scorende i den tunesiske trup, og han er et godt bud på manden, der skal score målene for dem i Qatar. 

BetXpert har interviewet den tunesiske journalist Souhail Khmira om det tunesiske landshold, og han fremhæver også defensiven.

- Der er et ord i Tunesien, der vel kan oversættes til beslutsomhed. "El Grinta", hedder det, og det er Tunesiens styrke. Der er "ild" i hver spiller, og så er Tunesien meget gode defensivt, siger Souhail Khmira og fortsætter:

- Karthago-ørnene kan ofte holde stand mod modstandernes angreb, og når det er nødvendigt, og når de finder det passende, så kan de også skabe glimrende omstillinger.

Tunesiens svagheder

Tunesien har ikke en specielt bred trup, og de bør være overmatchede mod hold som Frankrig og Danmark. Det er dog VM, det er fodbold, og som klichéen lyder, kan alt jo ske i det spil. 

Souhail Khmira nævner ineffektivitet som en svaghed hos Tunesien.

- Hvad svagheder angår, halter Tunesien efter, når det kommer til vores offensive effektivitet. De er ikke de bedste målscorere, fortæller Khmira. 

Den tunesiske sportsjournalist forventer da heller ikke et stort VM for Tunesien. 

- Det er en hård gruppe. Frankrig, Danmark og Australien er velrespekterede hold. Jeg håber, at Tunesien kan vinde en kamp, men hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg ikke, de går videre fra gruppen, lyder det fra Souhail Khmira.

Vejen til VM

Tunesien var i VM-kvalifikationsgruppe med Ækvatorialguinea, Zambia og Mauretanien, og her lykkedes det tuneserne at vinde gruppen med to point ned til Ækvatorialguinea. Målscoren lød på 11-2 efter de seks kampe, og tunesisk topscorer i kvalifikationen blev Wabhi Khazri med tre mål. Førstepladsen i gruppen betød, at Tunesien var klar til en direkte kamp om en VM-billet, og her skulle de op mod Mali, som på papiret var favoritter til at nappe den samlede sejr.

Sådan skulle det dog som bekendt ikke gå. Tunesien sejrede med 0-1 i Mali takket være et selvmål af Malis Moussa Sissako i det 36. minut. Fire minutter senere blev samme Sissako i øvrigt udvist. Returkampen fire dage senere i Radès endte uden mål, og dermed var Anis Slimane og resten af det tunesiske landshold klar til nationens sjette VM-slutrunde. 

Tunesiens VM-historik

Det er som nævnt sjette gang, at Tunesien er repræsenteret ved VM i fodbold. Første gang var i Argentina i 1978, og de var senest med for fire år siden i Rusland. Ved den lejlighed sluttede de som treer i gruppen med tre point. Sejren kom i hus i den sidste kamp mod Panama, som de besejrede med 2-1. De var dog også tæt på at få point med fra den første kamp i gruppen mod England, men en overtidsscoring fra Harry Kane knuste det håb. 

Tunesien gjorde det dog hæderligt i Rusland i '18, og de kom på tavlen i alle tre kampe. Tunesien har ikke tidligere mødt hverken Frankrig, Danmark eller Australien ved VM. 

Kommentarer

Feedback