18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Belgien - Analyse

Opdateret
Simon Henneberg Simon Henneberg
Hej

Jeg er uddannet journalist fra Aarhus Universitet anno sommeren 2019. Jeg har været ansat som journalist på BetXpert siden 9. december 2019.

Jeg går meget op i sport, hvor især fodbold er min store passion. Jeg har to-tre hold, som jeg følger (nogle af dem tættere end andre) foruden landsholdet. Og apropos landsholdet: Alle kampe skal ses. Selv en venskabskamp mod San Marino er sexet nok til mig.

De andre sportsgrene følger jeg mest på overskriftniveau. Dog er jeg fast seer foran fjernsynet, når der er landsholdshåndbold og Tour de France. Sidstnævnte er indbegrebet af sol og sommer og gode (barndoms)minder for mig.

Har spillet på oddset, siden jeg gik i 7. eller 8. klasse.

Mail: [email protected]
Twitter: Simon Henneberg (jeg lægger fra tid til anden mit "Dagens spilforslag" op.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Belgien

Fuldt kampprogram

Belgien er i gruppe F sammen med Kroatien, Marokko og Canada, og det er nok tæt på sidste udkald for den stjernespækkede gamle garde hos Belgien, hvis der skal et trofæ i hus. Det vil være overraskende, hvis ikke de går videre fra gruppen, men det er alligevel en svær en af slagsen, de er endt i. 

Belgien odds Højeste odds Bookmaker
Belgien vinder VM 19,00
Belgien vinder Gruppe F 1,65
Belgien går videre fra gruppen 1,16

OBS: Odds på Belgiens VM er fra tirsdag den 15. november klokken 17.05. 

Spil på Belgiens VM hos Unibet

Belgiens styrker

Styrken hos Belgien ligger helt klart i deres offensive arsenal af kvalitetsspillere. Romelu Lukaku er, når han er på toppen, en af verdens allerbedste rendyrkede niere. Dette er også tilfældet med venstrekanten Eden Hazard. Uheldigvis for Real Madrid-spilleren har han kun i sjældne glimt vist dette niveau hen over de seneste år siden skiftet fra Chelsea i 2019; dét til trods er han stadig anfører for Belgien.

Den største stjerne er og bliver dog Kevin De Bruyne. Manchester City-spilleren er utrolig vigtig for både sit klub- og landshold. Det er han, fordi han er mesterhjernen bag det offensive spil, hvor han både formår at gøre sig selv og sine holdkammerater målfarlige. 

Belgiens svagheder

En del af Belgiens styrker ligger sjovt nok også i deres svagheder. Flere af holdets bærende kræfter, offensivt såvel som defensivt, er nemlig i 30’erne eller kommer det snart. Kevin De Bruyne er 31, Romelu Lukaku er 29, Dries Mertens 35, Eden Hazard 31, Axel Witsel 33, Jan Vertonghen 35 og Toby Alderweireld 33. 

Flere af dem bør være i deres bedste fodboldalder, men der er ikke langt fra denne prime-alder, til det begynder at gå den anden vej. Det behøver slet ikke at være et problem for belgierne ved dette VM, men det varer nok ikke længe, før flere af ovenstående spillere takker af på landsholdet eller bliver målt og vejet for let af træner Roberto Martínez. 

Særligt Jan Vertonghen og Toby Alderweireld kan vise sig snart at komme til kort på topniveau. Førstnævnte er blevet langsom, og ingen af dem hører længere til i Premier League. Vertonghen spiller i Benfica, stadig en flot adresse, men det er dog ikke Tottenham, og Alderweireld tjener til føden i Al-Duhail i Dubai. 

Alt i alt rimer ovenstående ikke på et midterforsvar, der er umuligt at bryde igennem. Dette selvom de formentlig får hjælp af en tredje mand i centerforsvaret. Det kunne være Jason Denayer, som per 15. september er klubløs, Wout Faes fra Leicester eller Dedryk Boyata fra Hertha Berlin.  

En anden svaghed er, at der er langt fra en Lukaku i topform og ned til afløserne. Michy Batshuayi er en god angriber, men han er slet ikke på Lukaku-niveau. Truppen er generelt ikke lige så bred, som det er tilfældet med flere af de andre VM-favoritter. 

Aldrende spillere og trupbredden til trods, så skal Belgien selvfølgelig sikkert videre fra denne Gruppe F med Kroatien, Marokko og Canada.

Vejen til VM 2022

I kvalifikationen til VM var Belgien i Gruppe E med Wales, Tjekkiet, Hviderusland og Estland. Bestemt ikke verdens sværeste gruppe, og ”De Røde Djævle” gik da også ubesejret igennem den. Seks sejre og to uafgjorte blev det til. 

Den farlige offensiv fik fra tid til anden vist, at den kan fortære små og mindre nationer til morgenmad. Hviderusland blev således ædt med hele 8-0, mens Estland ved en anden lejlighed blev spist med 5-2. 

Belgiens VM-historik

Belgien er som regel af finde til VM, men var dog ikke med i 2006 og 2010. I 2014 blev det til en kvartfinaleplads, mens det i 2018 rakte til en flot bronzemedalje – landets bedste resultat til dato. 

Skal den gyldne, belgiske generation nogensinde vinde et VM, er det sidste chance i år. 

Kommentarer

Feedback