18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Uruguay - Analyse

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Uruguay

Fuldt kampprogram

Uruguay er i gruppe H sammen med Portugal, Ghana og Sydkorea. Her bør Uruguay have klassen til at tage en af de to pladser videre, og det forventer bookmakerne også, at de gør, som det kan ses på oddsene herunder. 

Uruguay odds Højeste odds Bookmaker
Uruguay vinder VM 50,00
Uruguay vinder Gruppe H 3,10
Uruguay går videre fra gruppen 1,50

OBS: Odds på Uruguays VM er fra tirsdag den 15. november klokken 17.05.

Uruguays styrker

Uruguay har en stærk trup med spillere, der til hverdag spiller på de helt store adresser i Europa. Her kan nævnes spillere som Federico Valverde, José María Giménez og Ronald Araújo. Man har selvfølgelig også stadig Luis Suárez, der er det største navn i den uruguayanske trup og samtidig den mest scorende i historien på det uruguayanske landshold. Suárez har dog toppet, og han er ikke på det niveau, han var engang, men han er bestemt stadig en klasseangriber, der vil kunne være afgørende for Uruguay til VM.

Uruguays svagheder

Den uruguayanske defensiv har på det seneste været solid under den nye landstræner Alonso, og faktisk har Uruguay indtil videre kun lukket et enkelt mål ind under den nye landstræner, men samlet set i VM-kvalifikationen lukkede Uruguay hele 22 mål ind, hvilket kun blev overgået af Chile og Paraguay, der begge lukkede 26 mål ind. Derudover er anfører Diego Godín slet heller ikke ung længere. Den 36-årige Godín, der fik debut for Uruguay helt tilbage i 2005, forlod europæisk fodbold i starten af året efter næsten 15 år i Europa, hvor hans storhedstid fandt sted i Atlético. 

Vejen til VM

Uruguay kvalificerede sig til VM via en tredjeplads i den sydamerikanske VM-kvalifikation. Fire sejre i de sidste fire VM-kvalifikationskampe blev det til for "La Celeste" og den nye uruguayanske landstræner, Diego Alonso, der kom til i december 2021, hvor Uruguay ikke var at finde i top-4, som giver automatisk adgang til VM. 

Men med sejre over Paraguay, Venezuela, Peru og Chile i de sidste fire kampe bookede Uruguay altså billetten til deres 14. VM-slutrunde i historien. 

Uruguays topscorer i VM-kvalifikationen blev ikke overraskende Luis Suárez, der nettede otte gange. Nummer to på den uruguayanske topscorerliste blev Giorgian de Arrascaeta, der til daglig spiller hos Flamengo i Brasilien. 

På den uruguayanske assistliste leverede Nahitan Nández, Facundo Pellistri og Brian Rodríguez alle to assists i løbet af kvalifikationen, hvilket var nok til at toppe den interne assistliste hos Uruguay. Neymar lavede flest i den sydamerikanske kvalifikation med ti af slagsen. 

Uruguays VM-historik

Uruguay er blandt de lande, der har prøvet at vinde VM før, og det har de endda gjort to gange tidligere, hvilket kun Italien, Argentina, Tyskland, Brasilien og Frankrig også har prøvet. Brasilien har vundet VM fem gange, hvilket er rekord. 

Det er dog mange, mange år siden, at Uruguay vandt VM. Landet, der indbyggertalsmæssigt er mindre end Danmark, vandt første udgave af VM i fodbold i 1930 og vandt også 20 år senere ved VM i Brasilien. I 1930 var Uruguay selv værtsland.

Siden dengang har Uruguay som bedste resultat hentet i alt tre fjerdepladser. I 1954, 1970 og senest i 2010. Ved seneste VM i Rusland blev kvartfinalen endestationen for Uruguay, da de her tabte med 0-2 til de senere verdensmestre fra Frankrig. 

Kommentarer

Feedback