18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Australien - Analyse

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Australien

Fuldt kampprogram

Australien er i VM-gruppe med Frankrig, Danmark og Tunesien. Her skal det australske landshold ud på en svær opgave, men bookmakerne har cirka lige så stor tiltro til Australien som Tunesien, men en plads videre fra gruppen bliver svært for The Socceroos.

Australien odds: Højeste odds Bookmaker
Australien vinder VM 701,00
Australien vinder Gruppe D 26,00
Australien går videre fra gruppen 5,50

Odds er senest opdateret onsdag den 16. november klokken 11.16.

Spil på Australiens VM hos ComeOn

Australiens styrker

Australien har en solid defensiv, og i Mathew Ryan har de en lige så solid keeper. Australierne har maksimalt lukket to mål ind i de seneste mange, mange opgør. Seneste gang et hold formåede at score mere end to mål mod The Socceroos, var det Norge, og det skete tilbage i marts 2018, hvor de scorede fire gange i en venskabskamp. Det skal dog også nævnes, at Australien for det meste møder overkommelige modstandere, men alligevel lukkede de maksimalt to mål ind ved seneste VM i Rusland, hvilket skete mod både Frankrig og Peru. 

Australiens svagheder

Australien har ikke et specielt prangende hold på papiret, og antallet af spillere i top-5-ligaerne i Europa kan tælles på bare én hånd. Det ser svært ud for The Socceroos, og det vil være en stor overraskelse, hvis de går videre fra gruppen. De mangler individuel kvalitet, og de har formentlig ikke værktøjerne til for alvor at true hold som Frankrig og Danmark.

Vejen til VM

Australien havde en lang vej til VM. Først vandt de i sikker stil deres gruppe med otte sejre ud af otte mulige.

I næste etape af VM-kvalifikationen endte de dog bag både Saudi-Arabien og Japan i gruppen, og det betød, at de skulle igennem to playoffopgør for at komme med til VM. Først vandt de 2-1 over De Forenede Arabiske Emirater, og i den afgørende playoffkamp mod Peru vandt The Socceroos efter straffesparkskonkurrence. 

I straffesparkskonkurrencen scorede i øvrigt både Awer Mabil og Edison Flores, der begge har en fortid som superligaspillere i Danmark. 

Australiens VM-historik

Det er sjette gang i historien, at der venter det australske fodboldlandshold en VM-slutrunde. The Socceroos debuterede i VM-sammenhæng i 1974, og dengang var de i gruppe med Østtyskland, Vesttyskland og Chile. Det kastede et enkelt point af sig mod Chile i den sidste gruppekamp, hvor det endte 0-0. Faktisk scorede Australien slet ikke ikke i den turnering, så det var først i 2006, 34 år senere, at Australien fik scoret sit første VM-mål i historien. Det mål stod Tim Cahill for, da han i det 84. minut scorede mod Japan. 

VM-slutrunden i 2006 i Tyskland er i øvrigt historisk set den mest succesrige for det australske landshold. De senere verdensmestre fra Italien blev endestationen i ottendedelsfinalen, da Francesco Totti scorede på straffespark i det 95. minut. 

Australien har været med til samtlige VM-slutrunder siden dengang, men det er ikke lykkedes at gå videre fra gruppen mere end den ene gang i det tyske. De var dog også tæt på avancement i Sydafrika i 2010, hvor de lå a point med Ghana, men da Ghana havde en bedre målscore, gik de videre fra gruppen. 

Ved seneste VM i Rusland endte Australien sidst i en gruppe med Frankrig, Danmark og Peru. I Qatar får de som bekendt mulighed for revanche mod to af disse nationer.

Kommentarer

Feedback