18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Cameroun - Analyse

Opdateret
Simon Henneberg Simon Henneberg
Hej

Jeg er uddannet journalist fra Aarhus Universitet anno sommeren 2019. Jeg har været ansat som journalist på BetXpert siden 9. december 2019.

Jeg går meget op i sport, hvor især fodbold er min store passion. Jeg har to-tre hold, som jeg følger (nogle af dem tættere end andre) foruden landsholdet. Og apropos landsholdet: Alle kampe skal ses. Selv en venskabskamp mod San Marino er sexet nok til mig.

De andre sportsgrene følger jeg mest på overskriftniveau. Dog er jeg fast seer foran fjernsynet, når der er landsholdshåndbold og Tour de France. Sidstnævnte er indbegrebet af sol og sommer og gode (barndoms)minder for mig.

Har spillet på oddset, siden jeg gik i 7. eller 8. klasse.

Mail: [email protected]
Twitter: Simon Henneberg (jeg lægger fra tid til anden mit "Dagens spilforslag" op.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Cameroun

Fuldt kampprogram

Cameroun er i gruppe G sammen med Schweiz, Brasilien og Serbien, og det er en gruppe, som Cameroun givetvis får det rigtig svært i. Det er i hvert fald svært at se Cameroun tage en af de to pladser videre fra gruppen. 

Cameroun odds Højeste odds Bookmaker
Cameroun vinder VM 551,00
Cameroun vinder Gruppe G 21,00
Cameroun går videre fra gruppen 4,80

OBS: Odds på Camerouns VM er fra tirsdag den 15. november klokken 17.05. 

Spil på Camerouns VM hos Bet365

Denne tekst opdateres løbende frem mod VM.

Camerouns styrker

Styrkerne i Camerouns hold ligger i de offensive spillere. Her finder du navne som Vincent Aboubakar, Bryan Mbeumo, Karl Toko Ekambi, Jean-Pierre Nsame og Eric Maxim Choupo-Moting. 

En generel fysisk råstyrke og fart i fødderne hører også til blandt centralafrikanernes styrke. 

Camerouns svagheder

Selvom spillerne i de bagerste geledder ikke kommer fra lutter sekundaklubber, så må defensiven betegnes som værende holdets svaghed. Klubberne og cv’erne er knap så imponerende, men er alle mand klar, kan man stadig stille med et fint hold i defensiven. Kommer der en skade eller to, begynder det dog at blive problematisk. 

Målmand André Onana spiller i Inter, og det defensive anker André Zambo Anguissa hører til i Napoli, men ellers er det sparsomt med de helt store fodboldadresser. 

Med andre ord: Bredden i truppen, særligt i det defensive, kan godt blive et problem for Cameroun under VM. 

Ovenstående til trods så skal ”Løverne” have en realistisk chance for at drille Serbien og Schweiz i kampen om 2.-pladsen i gruppen; det må stærkt formodes, at Brasilien snupper 1.-pladsen. 

Vejen til VM 2022

Cameroun var ganske suveræne i deres vej til VM. De var i gruppe D med Malawi, Elfenbenskysten og Mozambique. Her vandt de fem ud af seks kampe og sikrede sig dermed retten til to playoffkampe mod Algeriet. 

Første kamp blev tabt med 0-1 hjemme, men udekampen blev vundet med 2-1 efter forlænget spilletid og reglen om udebanemål. Algeriet udlignede ellers til 1-1 efter 117 minutters fodbold, hvorfor nordafrikanerne nok var begyndt at printe flybilletter til Qatar ud. Lyon-stjernen Karl Toko Ekambi ville det imidlertid anderledes og scorede til 2-1 i tre minutters tillægstid. 

Camerouns VM-historik

Det bliver ottende gang i historien, at Cameroun skal deltage i et verdensmesterskab i fodbold. Bedste hidtidige placering var en plads i kvartfinalerne i Italien i 1990. De andre seks gange er de grønblusede løver røget ud efter gruppespillet. Seneste VM-deltagelse var i 2014 i Brasilien. 

Kommentarer

Feedback