18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Englands landshold - Fodbold VM 2022

Opdateret
P Peter Rubek Nielsen
Jeg har en kandidatgrad i Journalistik fra Syddansk Universitet, hvor jeg blev færdiguddannet i sommeren 2018. Jeg har arbejdet for BetXpert siden januar 2020, hvor mine primære stofområder er sport og esport.

Jeg holder meget af begge, hvor især fodbold, cykling, badminton og tennis er favoritterne inden for sport. Jeg interesserer mig også afsindigt meget for esportsgrenen FIFA, som jeg også har lavet mange podcastudsendelser desangående for Mediano.

Twitter: peterubek
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, England

Fuldt kampprogram

England er store favoritter til at gå videre fra Gruppe B, hvor de er i pulje med Wales, USA og Iran. Som det kan ses på bookmakernes odds herunder, så taler de for sig selv. Det vil være en enorm overraskelse, hvis England kikser det videre avancement fra gruppen.

Odds på England ved VM i Qatar

England starter ud med at møde Iran den 21. november. 

England odds: Højeste odds Bookmaker
England vinder VM 10,50
England vinder Gruppe B 1,36
England går videre fra gruppen 1,08

Odds er senest opdateret onsdag den 16. november klokken 10.09.

Spil på Englands VM hos ComeOn

Englands landshold styrker

Det engelske landshold har mange fantastiske unge spillere. Navne som Phil Foden, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Jadon Sancho, Trent Alexander-Arnold og så videre lover for en lys fremtid for det engelske landshold. BetXpert har interviewet James Percival, der er dataanalytiker hos OPTA, og så ved han også meget om det engelske landshold. Percival fremhæver da også de unge spillere på landsholdet som en klar styrke hos englænderne.

- Jeg vil sige, at det engelske landsholds største styrke er mængden af unge spillere, der kommer frem, og som endnu ikke har nået deres fulde potentiale endnu, og de vil kun blive bedre for hver turnering. Det er spillere som Phil Foden, Bukayo Saka, Jude Bellingham, Trent Alexander-Arnold og Mason Mount. Englands bedste spillere i øjeblikket er alle 23 år eller under, så det er en ekstremt spændende tid for Englands fans, fortæller James Percival til BetXpert.

Englands landshold svagheder

James Percival mener, at man finder det engelske landsholds største svaghed ude på trænerbænken.

- Selvom vi har hentet nogle flotte placeringer ved seneste VM og EM sidste år, må jeg sige, at vores største svaghed er Gareth Southgate. Efter min mening lader hans startopstillinger ofte meget tilbage at ønske, og hans spillestil er meget negativ. Han spiller ofte med fem forsvarsspillere med to defensive midtbanespillere foran. Dette skaber en enorm kløft mellem midtbanen og angrebet, og vores overgange bliver langsomme og stillestående, siger James Percival og fortsætter:

- Som et resultat af dette er vi ikke i stand til at se den samme kvalitet fra folk som Foden, Mount og Saka, som de ellers viser for deres respektive klubber. Jeg kan ikke undgå at føle, at vi spilder potentialet i en gylden generation ved at holde fast i Southgate så længe. 

England i VM 2022

England kvalificerede sig i overlegen stil til VM i Qatar. Man var placeret i Gruppe I sammen med Polen, Albanien, Ungarn, Andorra og San Marino, og England gik ubesejret igennem gruppen og smed kun point to gange undervejs. Dette mod Polen og Ungarn. Begge uafgjorte opgør mod de to endte i øvrigt 1-1.

Harry Kane blev ikke overraskende engelsk topscorer i VM-kvalifikationen, og Kane blev faktisk også delt topscorer i den europæiske del af VM-kvalifikationen med 12 mål. Samme antal scorede Memphis Depay for Holland. Sidstnævnte toppede også assistlisten i den europæiske VM-kvalifikation med seks af slagsen, og den delte han med Dusan Tadic og Leon Goretzka. 

James Percival forventer at se et engelsk landshold, der har gode muligheder for at gå hele vejen.

- Ved VM i år synes jeg, at vi på papiret har et hold, der er i stand til at vinde turneringen og kan gøre en ende på mange års smerte for Englands fans, siger James Percival og fortsætter:

- Vi har en masse kvalitet og dybde i vores offensiv med Kane, Saka, Foden, Grealish, Mount og Sterling. Vi er nødt til at bygge en stærk spillemæssig relation mellem Rice og Bellingham, da de har potentiale til at blive blandt de bedste midtbaneduoer i verden. 

- Jeg frygter dog, at Southgate er tilbageholdende med at tage den slags risici (med Bellingham, red.) og holder sig til sine favoritter, hvilket kan koste os. For at opsummere er jeg optimistisk med hensyn til vores chancer, og jeg ville være skuffet, hvis vi ikke minimum kommer i semifinalen for tredje gang i træk i en stor slutrunde. 

Englands VM-historik

Den kom hjem i 1966 ved VM på hjemmebane, men ikke siden da har England vundet en titel på herresiden. De var en straffesparkskonkurrence fra at vinde en stor titel sidste år, da de hjemme på Wembley spillede EM-finale mod Italien. Her trak italienerne dog det længste strå i straffesparkskonkurrencen, og England har dermed stadig ikke vundet en EM-slutrunde. 

VM-titlen i 1966, der blev vundet med stjerner som Bobby Charlton, Bobby Moore og Gordon Banks, er som nævnt den eneste gang, det er lykkedes for det engelske landshold at vinde en stor turnering. Ved seneste VM i Rusland blev England nummer fire. Semifinalen tabte de til Kroatien efter forlænget spilletid, mens kampen om tredjepladsen blev tabt med 0-2 til Belgien. Harry Kane blev VM-topscorer i 2018 med seks mål.

Også ved VM i 1990 blev England nummer fire. Dengang røg England ud til Vesttyskland i semifinalen efter straffesparkskonkurrence, og kampen om tredjepladsen vandt værterne fra Italien med 2-1. 

Kommentarer

Feedback