18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i fodbold 2026: Optakt til slutrunden - Sydkorea - Analyse

Opdateret
Simon Henneberg Simon Henneberg
Hej

Jeg er uddannet journalist fra Aarhus Universitet anno sommeren 2019. Jeg har været ansat som journalist på BetXpert siden 9. december 2019.

Jeg går meget op i sport, hvor især fodbold er min store passion. Jeg har to-tre hold, som jeg følger (nogle af dem tættere end andre) foruden landsholdet. Og apropos landsholdet: Alle kampe skal ses. Selv en venskabskamp mod San Marino er sexet nok til mig.

De andre sportsgrene følger jeg mest på overskriftniveau. Dog er jeg fast seer foran fjernsynet, når der er landsholdshåndbold og Tour de France. Sidstnævnte er indbegrebet af sol og sommer og gode (barndoms)minder for mig.

Har spillet på oddset, siden jeg gik i 7. eller 8. klasse.

Mail: [email protected]
Twitter: Simon Henneberg (jeg lægger fra tid til anden mit "Dagens spilforslag" op.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Sydkorea

Fuldt kampprogram

Sydkorea er i gruppe H sammen med Portugal, Ghana og Sydkorea. Sydkorea får det svært i denne gruppe, og det vil være overraskende, hvis de formår at spille sig frem til en ottendedelsfinale ved dette VM. 

Sydkorea odds Højeste odds Bookmaker
Sydkorea vinder VM 551,00
Sydkorea vinder Gruppe H 14,00
Sydkorea går videre fra gruppen 3,75

OBS: Odds på Sydkoreas VM er fra tirsdag den 15. november klokken 17.05. 

Sydkoreas styrker

Sydkoreas styrke ligger i kollektivet. De har én altoverskyggende stjernespiller, hvilket er Son Heung-Min fra Tottenham. Resten er primært middelmådige spillere fra enkelte europæiske klubber og hertil en masse spillere fra den hjemlige turnering. 

Skal Sydkorea gøre sig de mindste forhåbninger om at drille Portugal, Uruguay og Ghana om at gå videre, kræves det, at Son tropper op til VM i absolut topform. Herudover skal resten af holdet meget gerne spille lidt over evne.  

Sydkoreas svagheder

Vi har allerede lige været lidt inde på det: Størstedelen af truppen spiller hjemme i Sydkorea, hvor niveauet ganske vist ikke er sammenligneligt med top-5-ligaerne i Europa. 

Senest udtaget trup til venskabskampe i september 2022 indeholdt 14 spillere fra J-League, én fra Qatar, én fra Saudi-Arabien, én fra Serie A, én fra La Liga, én fra Kina, én fra Japan, to fra Premier League, to fra Bundesligaen og to fra den græske liga

Dette behøver ikke betyde, at asiaterne er chanceløse eller ikke har noget at byde ind med her ved VM; det skal de helt sikkert nok have. Men er det nok til at gå videre? Formentlig ikke. 

Vejen til VM 2022

Sydkoreas vej til verdensmesterskaberne i fodbold 2022 var ganske problemfri. 13 kampe skulle spilles, og holdet tabte kun én kamp. Nederlaget kom ude mod De Forenede Arabiske Emirater i sidste spillerunde, hvor kvalifikationen allerede var sikret. Inden da var nationer som Libanon, Syrien, Iran, Turkmenistan, Sri Lanka og Irak alle blevet fejet af vejen. 

Det blev til ti sejre, to uafgjorte og som nævnt et enkelt nederlag. 

Sydkoreas VM-historik

Sydkorea er med ved VM for tiende gang i træk og for ellevte gang i alt. Bedste placering er en 4.-plads fra 2002, hvor de afholdt VM sammen med Japan. I både 2014 og 2018 blev gruppespillet endestationen for de teknisk dygtige asiater. 

To gange er Sydkorea gået videre fra gruppespillet. Som nævnt i 2002 og herudover også i 2010 i Sydafrika. 

Kommentarer

Feedback